Kombinacijom različitih grana stomatologije do transformacije osmijeha

Mnogi pacijenti dolaze na prvi pregled u neizvjesnosti ali i s uvjerenjem da je upravo njihova dentalna situacija najgora ikad. Doktorica Maja Jagodić-Štimac voli reći svojim pacijentima kako bez obzira na trenutno stanje, uvijek postoji rješenje kojim će se maknuti bol i kreirati novi osmijeh. Zahvaljujući današnjim tehnologijama i dostignućima u stomatologiji, danas je zaista svaka dentalna situacija rješiva.

Kombinacijom različitih grana stomatologije do novog osmijeha!

Kombinacijom različitih grana stomatologije moguće je rekonstruirati usnu šupljinu i podariti pacijentu novi osmijeh koji će bezbrižno nositi godinama.

Uz pomoć suvremene tehnologije i tima iskusnih stručnjaka dentalne medicine danas je lakše i brže no ikada moguće nadomjestiti nedostatak jednog ili više zubi, tretirati upaljeno zubno meso, osvježiti osmijeh, kreirati novi osmijeh, riješiti se bolova ili drugih dentalnih problema.

Zahvaljujući implantologiji i oralnoj kirurgiji moguće je riješiti problem dugogodišnjeg nedostatka jednog ili više zubi. Izradom i ugradnjom novih krunica uz pomoć moderne CAD CAM tehnologije i korištenjem kvalitetnih materijala mogu se zamijeniti dotrajale krunice i učvrstiti slabi ili prethodno liječeni zubi. Za pravi blistavi”hollywoodski” osmijeh o kojem mnogi sanjaju zaslužne su sve popularnije ljuskice za zube,, a samo 45 minuta je dovoljno za izbjeljivanje zubi za nekoliko nijansi. Za potpunu rekonstrukciju narušenog izgleda osmijeha najčešće je potrebna kombinacija svih navedenih grana stomatologije, a današnja napredna dentalna medicina nam omogućuje da takav “makeover” osmijeha bude izveden u vrlo kratkom roku.

Bitno je istaknuti kako vrlo važan dio u cijelom procesu nastajanja novog osmijeha, osim doktora imaju i dentalni tehničari koji u sklopu dentalnog laboratorija izrađuju protetske nadomjestke i prilagođavaju izradu zubi svakom pacijentu kako bi njihov osmijeh bio što prirodniji.

Svi zahvati rade se pod lokalnom anestezijom zbog čega je svaki dolazak u potpunosti bezbolan te se pacijent može opustiti i biti miran za vrijeme tretmana.

Potpuni dentalni makeover

Potpuni dentalni makeover uključuje suradnju više stručnjaka iz različitih grana stomatologije.

U Štimac centru dentalne medicine uz doktoricu Maju Jagodić Štimac i Filipa Štimca, specijalista oralne kirurgije nalazi se i tim od 40-ak stručnjaka različitih specijalnosti od kojih svatko ima svoju ulogu kada se radi o jednoj dentalnoj transformaciji. Prilikom jedne takve transformacije, radi se detaljan plan i organizira tim dentalnih stručnjaka, u kojem će svatko biti zadužen za ulogu ovisno o njegovom području uske specijalizacije.

U slučaju većih oralno-kirurških zahvata najčešće se kreće od ekstrakcija, a potom slijede različite terapije poput liječenja zubi ili parodontološke terapije. Izrada protetskog rada započinje nakon što sve zacijeli, a novi osmijeh, koji zahvaljujući krunicama, zubnom mostu ili ljuskicma zablista na licu našeg pacijenta, ujedno označava i završetak dentalnog makeovera.

Kako biste saznali koji tretmani i terapije su za Vas najbolji, kontaktirajte nas na info@drstimac.com ili na broj telefona 01/3633-602 i dogovorite svoj termin konzultacija.

Maja Jagodić-Štimac

Maja Jagodić-Štimac

dr.med.dent. Štimac centar dentalne medicine

Maja Jagodić Štimac, dr.med.dent. osnivačica Štimac centra dentalne medicine rođena je u Zagrebu gdje je diplomirala na Stomatološkom fakultetu. S preko 35 godina radnog iskustva postala je jedna od najiskusnijih stomatologa dijagnostičara u Hrvatskoj, a naročiti naglasak dala je području dentalne implantologije koju je usavršila na prestižnom sveučilištu UCLA u Los Angelesu. Doktorica Maja Jagodić-Štimac već nekoliko godina zaredom izabrana je od strane pacijenata među najbolje stomatologe u Hrvatskoj u izboru portala najdoktor.hr.
Maja Jagodić-Štimac

Naručite se

Zatražite svoj termin za klinički pregled, dijagnostiku i konzultacije putem našeg online obrasca.

Kontaktirajte nas

Pitajte Doktora

Pitajte naše doktore sve što Vas zanima vezano uz naše usluge i saznajte preporuke stručnjaka.

Pošaljite upit
Nazovi odmah