Vide Vam se desni dok se smijete? Niste zadovoljni svojim osmijehom?

Današnjom estetskom stomatologijom mnogi problemi vrlo se efikasno rješavaju. Saznajte kako!
Urođena anomalija visokog zubnog mesa (tzv. gummy smile) česti je estetski problem kod mnogih pacijenata. Kod pacijenata takva estetska anomalija stvara nelagodu prilikom smijeha u društvu. Problem gummy smilea koji je nekad bio nerješiv, u današnjoj estetskoj stomatologiji se može vrlo efikasno riješiti.
Najčešće se primjenjuje gingivektomija laserom kod koje se zubno meso laserom podiže prema gore kako bi se smanjilo i dovelo na par milimetara višu razinu. Uslijed gingivektomije laserom se lagano ogoljuju zubni vratovi zbog čega je nakon gingivektomije na te zube potrebno staviti ljuskice. One su tanke keramičke ljuske koje se lijepe (cementiraju) na prednju površinu zuba, a mogu promijeniti položaj, oblik ili veličinu zuba, koja je vrlo česti problem kod osoba s gummy smileom. Najčešće se kod gummy smilea zubi produljuju i vizualno povećavaju ljuskicama kako bi se dobio estetski savršen osmijeh. Priprema zuba za ljuskice je vrlo kratka i bezbolna. Zub se brusi samo površinski i to 0,33 mm čime se ne dira puno prirodna struktura zuba. Ljuskica se nakon toga lijepljenjem stapa s prirodnim zubom. Velika prednost ljuskica je što ne tamne tako da i nakon duljeg perioda izgledaju kao nove.

U slučajevima gdje je „gummy smile“ veliki, a zubi sitni i/ili postoje dijasteme (razmaci između zuba), može se raditi tretman cirkumcizije, odnosno uklanjanje viška desni laserom. U tom se slučaju također mogu staviti ljuskice. Na taj način se gingiva formira prema novim ljuskicama, pa se dobivaju potpuno kontrolirani rezultati. Ljuskice predstavljaju trajno rješenje u estetskoj stomatologiji, a ponašaju se i izgledaju kao potpuno prirodni zubi tako da pacijenti imaju osjećaj potpune prirodnosti i čvrstoće.

Maja Jagodić-Štimac

Maja Jagodić-Štimac

dr.med.dent. Štimac centar dentalne medicine

Maja Jagodić Štimac, dr.med.dent. osnivačica Štimac centra dentalne medicine rođena je u Zagrebu gdje je diplomirala na Stomatološkom fakultetu. S preko 35 godina radnog iskustva postala je jedna od najiskusnijih stomatologa dijagnostičara u Hrvatskoj, a naročiti naglasak dala je području dentalne implantologije koju je usavršila na prestižnom sveučilištu UCLA u Los Angelesu. Doktorica Maja Jagodić-Štimac već nekoliko godina zaredom izabrana je od strane pacijenata među najbolje stomatologe u Hrvatskoj u izboru portala najdoktor.hr.
Maja Jagodić-Štimac

Naručite se

Zatražite svoj termin za klinički pregled, dijagnostiku i konzultacije putem našeg online obrasca.

Kontaktirajte nas

Pitajte Doktora

Pitajte naše doktore sve što Vas zanima vezano uz naše usluge i saznajte preporuke stručnjaka.

Pošaljite upit
Nazovi odmah