Jaki brandovi su bitni – i kad su zubi u pitanju

Jaki brandovi su bitni - i kad su zubi u pitanju - Stomatološka poliklinika

Jaki brandovi su bitni – i kad su zubi u pitanju

Jaki brandovi su bitni - i kad su zubi u pitanju - Stomatološka poliklinika
S vama rado dijelimo naše znanje i kroz stručne savjete vas želimo educirati o važnosti brige o oralnom zdravlju i mogućnostima koje vam moderna stomatologija nudi u našem centru. Za sve ostale informacije uvijek nam se možete obratiti na email info@drstimac.com ili nas nazvati na +385 1 36 33 602.
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.19.9″]

Dobar brand odjeće i obuće, sat poznatog branda, popularni brand mobitela, bolja marka automobila – kad se radi o materijalnim stvarima kvaliteta i ‘renome’ često su na prvom mjestu, ali što je u slučaju našeg zdravlja?

Jako su rijetki oni koji znaju koje materijale ili opremu koristi njihov doktor kako bi se brinuo o zdravlju svojih pacijenata, rijetko tko se uopće trudi doći do tih informacija ili ih pak koristiti u odluci o tome kome se zaputiti kada je zdravlje u pitanju. Nažalost i sami doktori malokad pružaju informacije o tome što koriste u svom svakodnevnom radu. Uzimamo li naše zdravlje previše zdravo za gotovo, razmišljamo li racionalno i donoslimo li odluke ispravno? Kada je zdravlje u pitanju, kompromisa ne smije biti, kvaliteta je tu presudna. 

U slučaju oralnog zdravlja, osim naravno kompetencija i iskustva stomatologa, na kvalitetu, trajnost i sigurnost rada, velik utjecaj imat će i materijal koji se koristi za izradu zubi te oprema i uređaji s kojima stomatolog raspolaže. Navedno će se često odraziti i na samu cijenu usluge. S obzirom da smo svjedoci zaista širokog raspona cijena stomatoloških usluga od ordinacije do ordinacije, savjetujemo vam da prije nego vas privuče atraktivna cijena, provjerite što ona podrazumijeva. 

Duga suradnja s provjerenim proizvođačima materijala

S jačanjem dentalnog tržišta posljednjih godina, gotovo svakodnevno se pojavljuju novi proizvođači nudeći razne inovacije i novitete u materijalima, ali zato postoje i već renomirani poznati tržišni igrači s tradicijom, koji već dugi niz godina dokazuju svoju kvalitetu i “odgajaju” generacije stomatologa. To su primjerice Amann Girrbach i Ivoclar u protetici, ili pak Bego kod implantoloških sustava, koje i mi sami već dugi niz godina koristimo u svom radu. U našem centru radimo primarno s nekoliko ključnih brandova, za svako područje stomatologije po jednim. Nastojimo ne mijenjati prečesto proizvođače, već se držimo provjerene formule i onih brandova koji su nam u potpunosti poznati i za koje provjereno znamo da su kvalitetni.

 

Od čega se izrađuju zubi u našem centru?

Zubi se u našem laboratoriju izrađuju primarno od cirkona i keramike. Krunice, mostovi i ljuskice, uz naš, nose i potpis najpoznatijih svjetskih stomatoloških brandova – Amann Girrbach i Ivoclar što vam daje sigurnost u neupitnu kvalitetu rada.

Cirkon je izuzetan i danas najčešće korišten materijal u stomatologiji. Koristimo ga za izradu krunica i mostova visoke estetike. Radi se o materijalu u sirovoj fazi bijelom poput krede i visoke mekoće, što mu daje svojstvo lakog oblikovanja. Nakon pečenja 9 sati pri 1500 stupnjeva dobivamo skoro gotov cirkonski proizvod izuzetno velike čvrstoće i tvrdoće.

Keramiku pak najčešće koristimo pri izradi ljuskica. U ovom slučaju opredjelili smo se na Emax i Empress keramiku od Ivoclara u čiju kvalitetu smo se kroz dugi niz godina uvjerili.  

Emax litijum-disilikatna keramika jedna je od najčvršćih na tržištu, a svojstvo njene čvrstoće možemo slobodno usporediti s cirkonom. Do pojave ove vrste keramike, češća su bila otkrhnuća ili puknuća, ali sada tih problema gotovo pa i nema. S druge strane Empress keramika, iako sličnih svojstava kao Emax, ipak je nešto mekša te je zato izvrsna za tanke ljuskice i za pojedinačne zube kod kojih je bitna precizna estetika.  

U završnoj fazi izrade zuba prije predaje u usta pacijenta, kao tržišnog predvodnika prepoznali smo GC keramiku, koju koristimo za dobivanje izvrsnih rezultata u kreiranju prirodnosti i transparencije zuba. 

Upravo nam rad s kvalitetnim materijalima provjerenih proizvođača daje visoku sigurnost u kvalitetu naših radova te za sve naše protetske radove dajemo garanciju od 5 godina. Međutim, roka trajanja kod takvih protetskih nadomjestaka u teoriji nema. Primjerice svaka ljuskica, ako se pravilno napravi, ako se koriste kvalitetni materijali i ako se redovito održava, može trajati u ustima dugi niz godina. Uz redovite kontrole i pravilnu higijenu očekujemo da će protetski nadomjestak u ustima bez ikakvih problema biti sljedećih 10 do 15 godina. 

Kakvu opremu koristi moj stomatolog?

Još je jedna stavka izuzetno bitna za kvalitetu stomatološke usluge – oprema i uređaji koje stomatolog koristi. Opremljenost ordinacije i dentalnog laboratorija utjecat će prije svega na preciznost i brzinu radova, ali i na udobnost samog stomatološkog tretmana. 

Smanjena mogućnost pogreške, kraće vrijeme za izradu protetskog rada, ugodni i kraći tretmani bez boli, samo su neki od rezultata upotrebe kvalitetne i suvremene opreme u dentalnoj praksi. Kao i u slučaju rada s materijalima, kada se radi o opremi, smatramo boljim opredijeliti se za provjerene proizvođače s duljom tradicijom i dokazanom kvalitetom, kao i u većoj mjeri koristiti opremu istog proizvođača. Na taj način, osim garantirane kvalitete koju dobivamo od etabliranog proizvođača, dobivamo i bolju podršku te smo upoznati sa svim specifičnostima rada i svojstvima tehnologije koju koristimo.

Laboratorij u sklopu ordinacije prednost je i za pacijenta i za stomatologa

Veliku razliku čini i dentalni laboratorij. U slučaju posjedovanja vlastitog laboratorija, kao što je to kod nas, samostalno određujemo opremljenost i tehnologiju koja odgovara našem radu. Vlastiti laboratorij izuzetna je prednost u smislu veće brzine, lakše kontrole i organizacije posla. Izrada zubi na istom mjestu gdje je i ordinacija omogućuje izuzetno brze probe i eventualne popravke te olakšava komunikaciju između stomatologa i dentalnog tehničara. 

Naš laboratorij opremljen je suvremenom CAD-CAM tehologijom, koju koristimo pri izradi svih protetskih nadomjestaka, a omogućuje nam kompjutersko dizajniranje zubi u svega nekoliko koraka. Njome dobivamo savršenu preciznost, brzu izradu i rezultate koji ispunjavaju očekivanja svakog pacijenta. Primarno radimo s brandovima Amann Girrbach, Sirona i Exocad, koji su u samom vrhu proizvođača stomatološke opreme, a opremaju naš laboratorij suvremenim glodalicama za robotsku izradu zubi te programima za digitalno uzimanje otiska i dizajniranje. 

Kada je opremljenost našeg centra u pitanju, ništa ne prepuštamo slučaju. Od samog dolaska na pregled pa do odlaska s novim osmijehom, rad naših stručnjaka prati moderna tehnologija poznatih brandova. 

Prvi pregled je neizostavan bez posjeta rendgenskoj sobi opremljenoj suvremenom Sirona rendgenskom tehnologijom. Otisak za nove zube danas uzimamo uz potpunu ugodu novim intraoralnim skenerom Primescan proizvođača Sirona, a tijekom tretmana opustit će vas ugodna glazba po želji iz Sony slušalica koje neutraliziraju sve vanjske zvukove ordinacije. Pritom koristite udobnost naših modernih Kavo stomatoloških stolaca opremljenih tehnologijom intraoralnih kamera i brojnim mogućnostima koje stomatologu olakšavaju rad s pacijentom. Vaš novi osmijeh dizajniramo u Exocad i Sirona Inlab programu, a oni digitalno šalju parametre u moderne robotske glodalice koje će u kratkom vremenu izraditi nove zube. 

S pravom možemo reći da dolazite u high-tech dentalni centar, a detalje o primjeni tehnologije u našem centru možete saznati na ovom linku

Na kraju, bitno je za istaknuti da kvaitetu, ljepotu i dugotrajnost protetskih radova, uz znanje, vještine i iskustvo stručnjaka, uvelike određuje i kvaliteta korištenih materijala i opreme. Nakon što stomatolog i tehničar odlično obave svoj posao, brandovi proizvođača s tradicijom na tržištu svakako su ti koji će nam svojom kvalitetom garantirati da novi zubi budu postojani, lijepi i da pacijent dugi niz godina s njima bude zadovoljan.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Posljednje objave

O autoru

Filip Štimac

Filip Štimac

dr. med. dent, spec. oralne kirurgije

Filip Štimac, dr.med.dent., specijalizirao je oralnu kirurgiju na Stomatološkom fakultetu i time se pridružio uskom krugu specijalista oralnih kirurga Hrvatske. Više godina zaredom uvršten je među najbolje oralne kirurge u Hrvatskoj. Istraživanje i implementacija novih tehnologija u implantologiji njegovo je usmjerenje i velika strast.

Postavite pitanje autoru