Zaboravite na neugodno uzimanje otisaka kod stomatologa

Zaboravite na neugodno uzimanje otisaka zubi | drstimac.com

Zaboravite na neugodno uzimanje otisaka kod stomatologa

Zaboravite na neugodno uzimanje otisaka zubi | drstimac.com
S vama rado dijelimo naše znanje i kroz stručne savjete vas želimo educirati o važnosti brige o oralnom zdravlju i mogućnostima koje vam moderna stomatologija nudi u našem centru. Za sve ostale informacije uvijek nam se možete obratiti na email info@drstimac.com ili nas nazvati na +385 1 36 33 602.

Zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji dostupnoj u Štimac centru uzimanje otisaka je bolje, brže i preciznije nego ikada do sada!

Je li vam stomatolog ikada uzimao otiske zubi kako bi vam mogao izraditi protetski rad? Onda znate kako taj proces izgleda.

Od sada u Štimac centru otiske uzimamo uz pomoć intraoralnog skenera koji nam omogućuje puno preciznije, lakše i brže uzimanje otisaka. Neki pacijenti ne mogu podnijeti otisnu masu, bude im mučno i teško im je disati. Srećom, stomatološka tehnologija nastavlja napredovati brzinom koja nam omogućuje da pacijentima pružimo lakše i ugodnije iskustvo. Od njihovog uvođenja na tržište, digitalni intraoralni skeneri i CAD / CAM tehnologije revolucionizirali su stomatološku industriju. Ono što danas svakodnevno radimo, bilo je potpuno nezamislivo prije samo nekoliko godina. U Štimac centru svojim pacijentima želimo omogućiti brzinu, preciznost, kvalitetu i najveću moguću razinu ugode.

Najmodernija tehnologija oduvijek je imperativ Štimac centra. Zato smo se i odlučili za Primescan, jedinstvenu tehnologiju koja omogućuje jednostavno snimanje i bržu obradu više podataka u većoj rezoluciji. Cjeloviti modeli 3D skeniranja prikazuju se odmah, bez obzira na brzinu skeniranja. Primescan daje vrlo precizne digitalne prikaze gotovo cijele površine zuba.

Ova napredna tehnologija skeniranja pomoću intraoralnog skenera može značajno poboljšati brzinu, učinkovitost i udobnost procesa uzimanja otiska. Potpuni 3D prikaz čeljusti gotov je za samo nekoliko minuta. Naši stomatolozi mogu brzo prilagoditi i izmijeniti skenirane slike pomoću filtera i drugih alata, što dovodi do točnije dijagnostike i uspješnijeg liječenja za pacijente. Intraoralni skener možemo koristiti za gotovo sve stomatološke zahvate. Od protetike na implantatima do stvaranja krunica, liječenja bolesti desni i još mnogo toga što će poboljšati brigu o vašem dentalnom zdravlju.

Ponosni smo što vam možemo predstaviti 3D intraoralni skener marke Primescan. S razlogom predstavlja budućnost i pravu revoluciju u stomatologiji. Strastveno radimo na potpunoj digitalizaciji klasičnih stomatoloških postupaka, kako bismo vam boravak u Štimac centru učinili što ugodnijim.

Kako izgleda rad s intraoralnim skenerom?

U ordinaciji ćemo skenirati vaše čeljusti, jednu po jednu, i na kraju zagriz kako bismo dobili u potpunosti točne parametre za daljnje prenošenje u laboratorij.

Snimku iz ordinacije digitalnim putem šaljemo do programa za dizajniranje zubi koji se nalazi u našem dentalnom laboratoriju.

Naš dentalni tehničar dizajner preuzima snimku i, s obzirom na digitalno uzeti otisak, dizajnira zube u programu za dizajn zubi.

Kada je dizajn zubi gotov, dentalni tehničar dizajner ga digitalnim putem šalje u glodalicu koja po točno određenim parametrima za svaki pojedini zub “gloda” protetski nadomjestak u obliku zuba ili zubnog mosta.

Nakon toga tehničar keramičar uzima “izglodani” zub iz glodalice, estetski ga keramikom dorađuje kako bi upotpunosti poprimio prirodnost i vraća ga u ordinaciju doktoru dentalne medicine. Tada doktor gotovi protetski nadomjestak stavlja u vaša usta, a vi odlazite kući s radom koji u potpunosti oponaša prirodni izgled zubi.

Posljednje objave

O autoru

Elena Štimac

Elena Štimac Vukojević

dr. med. dent., spec. dentalne protetike

Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent., rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala na Stomatološkom fakultetu i specijalizirala dentalnu protetiku. Svoj profesionalni razvoj u posljednje vrijeme sve više posvećuje visokoj estetici, kako osmijeha tako i lica, specijalizirajući se za estetske tretmane.

Postavite pitanje autoru