Sedacija

Ako imate izražen strah od stomatologa koji vas sprječava u održavanju zdravlja zubi, Štimac centar dentalne medicine ima rješenje. Možemo vam ponuditi svjesnu sedaciju koja je idealno rješenje za pacijente poput vas.

ŠTO JE SVJESNA SEDACIJA?

Svjesna sedacija je stanje smirenosti i smanjene svjesnosti koje u potpunosti kontrolira anesteziolog. Postiže se primjenom lijekova intravenskim putem. Sedacija započinje i do deset (10) minuta prije stomatološkog zahvata i nastavlja se tijekom cijelog njegovog trajanja.

Vaša svijest je očuvana i omogućeno je svjesno i neovisno disanje. Zadržat ćete normalan osjet dodira i moći ćete razgovarati sa stomatologom dok traje svjesna sedacija. Moguće je da ćete imati samo djelomično sjećanje na zahvat. Svjesna sedacija ne remeti rad srca i pluća, a osjećaj pospanosti nestaje vrlo brzo, oko 20-ak minuta nakon zahvata. Sedacija je predviđena za veće i teže stomatološke zahvate poput implantologije, operativnih zahvata, velikih vađenja i zahvata duljeg trajanja. S obzirom na stručnost i edukaciju naših stomatologa, s povjerenjem se možete odlučiti za svjesnu sedaciju u našem centru.

Pitajte doktora ›

Provjerite našu stručnost

Pacijenti već dugi niz godina prepoznaju našu kvalitetu te su naše doktore posljednjih nekoliko godina uvrstili među najbolje stomatologe i oralne kirurge u Hrvatskoj. Posjetite nas i uvjerite se u stručnost našeg tima.

UNICERT ISO 9001
GCR
GIDE
Superbrands
Štimac - Naj Doktor 2016
Štimac - Naj Doktor 2017
Štimac - Naj Doktor 2018
Štimac - Naj Doktor 2018

Opis zahvata

Kako svjesna sedacija utječe na Vas?

Svjesnom sedacijom postići ćemo minimalno smanjenje razine svijesti. Pomoću jednog ili više lijekova postižemo stanje smanjene aktivnosti središnjeg živčanog sustava. Izgledat ćete budno i svjesno, otvarat ćete oči na poziv i odgovarat ćete na postavljena pitanja. Nećete biti svjesni prolaska vremena i nećete osjećati nikakav strah. Zvukovi koje ćete čuti neće vam nimalo smetati i bit će vam jako udobno. Opustit ćete se i na taj način ćete omogućiti stomatologu da svoj posao obavi sa što manje stresa za vas.

Zašto se odlučiti za svjesnu sedaciju?

Kako bismo svojim pacijentima omogućili brigu o dentalnom zdravlju sa što manje stresa, u Štimac centru dentalne medicine uz svjesnu sedaciju možete potpuno opušteno obaviti stomatološke zahvate. Posljednjih godina svjedoci smo velikog napretka na području stomatologije i dentalne medicine. No, strah je još uvijek veliki problem kod pacijenata. Srećom, svima vama koji imate izražen strah od stomatologa možemo ponuditi postupak svjesne sedacije koji će ukloniti strah tijekom stomatološkog zahvata.

Svjesna sedacija vas dovodi u stanje duboke opuštenosti. Nećete osjećati anksioznost ili strah. Ako ste općenito dobrog zdravlja i imate snažno izražen strah od stomatologa, ili osjećate tjeskobu kada odlazite u stomatološku ordinaciju, sedacija vam može pomoći održati ili poboljšati oralno zdravlje. Naši stomatolozi će vam pomoći u donošenju odluke o svjesnoj sedaciji. 

 

Naši stručnjaci

Svjesna sedacija je velika pomoć našim pacijentima koji imaju izražen strah od stomatologa. Jako nam je važno da se pacijent osjeća ugodno i opušteno jer nam to dopušta da odradimo svoj posao. Jako smo ponosni što svojim pacijentima možemo osigurati svjesnu sedaciju uz prisustvo anesteziologa i tako im omogućiti da, unatoč strahu, brinu za svoje dentalno zdravlje.

Zašto odabrati Štimac centar dentalne medicine?

 • Individualan pristup svakom pacijentu
 • Stručnjaci koju su educirani za rad s pacijentima koji imaju snažan strah od stomatologa
 • Više od 30 godina iskustva u dentalnoj medicini
 • Preko 20 000 zadovoljnih pacijenata
 • jedan od najmodernijih dentalnih centara u ovom dijelu Europe
 • Posebno smo specijalizirani za komplicirane stomatološke radove i teške dentalne situacije

  Naručite se

  Što naši pacijenti kažu o nama

  O nama

  30 godina obiteljske tradicije
  Saznajte više ›

  Naš tim

  15 doktora dentalne medicine
  Saznajte više ›

  Naše usluge

  24 sata do novih zubi
  Saznajte više ›

  Iskustvo

  20 000 zadovoljnih pacijenata

  Naše usluge

  24 sata do novih zubi
  Saznajte više ›

  Naš tim

  15 doktora dentalne medicine
  Saznajte više ›

  O nama

  30 godina obiteljske tradicije
  Saznajte više ›

  Iskustvo

  20 000 zadovoljnih pacijenata

  Izaberite način plaćanja

  Kako bismo vam olakšali financiranje vašeg stomatološkog zahvata, osim plaćanja gotovinom, za što dajemo 5% popusta ili 10% popusta ako je iznos veći od 10 000 kuna, nudimo vam i mogućnost plaćanja svim karticama na rate. Iskoristite mogućnost plaćanja do 24 rate bez kamata ili opciju potrošačkog kredita na 60 mjeseci.

   

  Zanima Vas više?

  POŠALJITE NAM UPIT

  • Nužno je prihvatiti opće uvjete.

  • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.