Estetski tretmani lica | Štimac Centar dentalne medicine

Estetski tretmani lica | Štimac Centar dentalne medicine

Estetski
tretmani lica

S godinama kako starimo, stari i naša koža te je posve je prirodno da koža s vremenom više nije toliko elastična, svježa i mladolika kao što je nekada bila. Promjene su najviše uočljive na licu na kojem se najčešće stvaraju bore na čelu, bore oko očiju i bore oko usana. Kao izvrsni poznavatelji anatomije lica naši stručnjaci će vam vratiti mladolik izgled i regenerirati kožu estetskim tretmanima hijaluronskim filerima, botoxom te tretmanom krvnom plazmom.

KOJI ESTETSKI TRETMAN LICA VAS ZANIMA?

Odaberite estetski tretman iz naše ponude i saznajte sve informacije.
A
Hijaluronski dermalni fileri Juvederm
B
Prirodni tretman za regeneraciju kože
C
Botox tretman za lice bez bora
 
SAVRŠENE I PUNE USNE?

KOJE ESTETSKE TRETMANE RADIMO?

U našem centru veliki naglasak stavljamo na visoku estetiku koja jamči uvijek savršene rezultate, bilo da se radi o estetici osmijeha ili estetici lica.

Poznato je da su stomatolozi izvrsni poznavatelji anatomije lica i prema tome su vrlo vješti u svim tretmanima koji se izvode u području lica. Dodatnim specijalizacijama i stručnim edukacijama naše djelatnike na čelu s Elenom Štimac Vukojević, dr.med.dent. osposobili smo i za neinvazivne estetske tretmane lica, kao što su tretman hijaluronskim dermalnim filerima, tretman botoxom te za tretman krvnom plazmom.

 

Zašto je stomatolog odličan izbor kod estetskih tretmana?

Velika preciznost, vještina i izvrsno poznavanje anatomije lica, preduvjeti su za siguran estetski tretman i savršen rezultat. Upravo se stomatolozi, zbog svakodnevnog rada u području lica i preciznosti koju zahtjeva njihov posao, smatraju najvještijima u tretmanima na licu. Također, stvaranje estetski savršenih osmijeha usko je povezano sa simetrijom i estetikom lica. Kompleksnost stomatoloških zahvata i nužnost da se tretmani izvode što nježnije i bezbolnije, omogućuje stomatolozima da se vrlo lako specijaliziraju i za estetske tretmane na licu.

U Štimac centru dentalne medicine prepoznali smo zahtjeve naših pacijenata za visokom estetikom, stoga smo se osim specijaliziranosti u estetici osmijeha, specijalizirali i za estetske tretmane lica, hijaluronom, botoxom i tretmanom krvnom plazmom. Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent. naša vrsna doktorica za kreiranje estetski savršenih osmijeha, stavlja veliki naglasak općenito na estetiku cijelog lica, te je specijaliziravši se za tretman krvnom plazmom te tretmane hijaluronskim filerima (hijaluronskom kiselinom) i botoxom, danas članica Hrvatskog društva za estetiku lica. 

 

Provjerite našu stručnost

Pacijenti već dugi niz godina prepoznaju našu kvalitetu te su naše doktore posljednjih nekoliko godina uvrstili među najbolje stomatologe i oralne kirurge u Hrvatskoj. Posjetite nas i uvjerite se u stručnost našeg tima.
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
 

Već oko tridesete godine naša koža počinje gubiti jedan vrijedan sastojak – hijaluronsku kiselinu. Kada se tome pridoda i prirodno starenje kože te upotreba mimike, rezultat je gubitak volumena i umorna koža bez sjaja. Posljednjih godina apsolutni hit kada se radi o neinvazivnim estetskim tretmanima na licu i popunjavanju bora, postali su hijaluronski dermalni fileri.

Hijaluronski dermalni fileri sastoje se od hijaluronske kiseline, molekule koja se prirodno nalazi u našim stanicama. Hijaluronska kiselina ima važnu ulogu u poboljšanju hidratacije kože i zadržavanju vode, poticanju proizvodnje kolagena i cijeljenju. Zbog svojih svojstava, primjena filera hijaluronske kiseline, ima odlične učinke za popunjavanje bora, omekšavanje grubih linija i kontura lica, oblikovanje usana, podizanje obraza, smanjivanje podočnjaka, povećanje usana te općenito postiže svjež, mladenački i prirodan izgled lica.

HIJALURONSKI DERMALNI FILERI
 
Saznajte više

Mimike lica, kao što su smijanje, mrštenje ili čuđenje, pokreću mišiće koje stvaraju brazde i duboke bore na licu, osobito na čelu, s vanjske strane očiju i između obrva. To uzrokuje umoran, iscrpljen i generalno stariji izgled lica, koji se može ublažiti primjenom botoxa – najdjelotvornijeg i najpopularnijeg estetskog tretmana na svijetu.

Botox je prirodni pročišćeni protein stvoren pomoću bakterije clostridum botulinum, čiji učinak izravnava sve linije i bore lica i smanjuje znakove starenja. Aplikacija botoxa (botulinum) nije agresivan tretman i idealan je za sve koji imaju strah od kirurškog noža. Primjenjuje se najčešće za učinkovito uklanjanje bora, kao što su bore na čelu nastale mrštenjem, bore oko očiju, na nosu, između obrva te za lifting lica ili podizanje obrva.

ISPUNI
 
Saznajte više

Potpuno prirodan tretman, koji se bazira na vlastitoj krvnoj plazmi sa snažnim djelovanjem na regeneraciju i pomlađivanje vaše kože. U slučaju tretmana krvnom plazmom, tj. metode ne postoji mogućnost nuspojava ili alergijske reakcije jer se pomoću njega u tkivo ne unose sintetičke tvari, već se koristi vlastita krv.

Ova metoda, poznata i kao “vampirski tretman”, ima izvrsne rezultate kod osvježavanja i postizanja mladolikog izgleda lica, a promjene se mogu vidjeti već nakon prvog tretmana. Pravi rezultati se ipak očekuju mjesec dana nakon tretmana, a ponavljanje postupka se preporučuje svakih dva do tri mjeseca, ovisno o indikacijama.

TRETMAN KRVNOM PLAZMOM
 
Saznajte više
 
KADA IZABRATI NEINVAZIVNE ESTETSKE TRETMANE?

KADA IZABRATI NEINVAZIVNE ESTETSKE TRETMANE?

Već u našim dvadesetim godinama koža počinje stariti, a u ranim tridesetima počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, elastin i potkožnu masnoću što rezultira kožom bez sjaja, umornim i beživotnim izgledom.

Gravitacijska sila i pojačana mimika dodatno utječu na duboke bore i stvaranje trajnih brazda na našem licu. Koža koja gubi svježinu i elastičnost te stvaranje sve izraženijih bora, glavni su znakovi starenja, a kako bi ih umanjili i koži vratili mladolik izgled rješenje možete pronaći u potpuno bezopasnim, bezbolnim i neinvazivnim estetskim tretmanima, kao što su tretman uz hijaluronske filere, botox ili tretman krvnom plazmom.

 

Estetski tretmani lica u našoj poliklinici u potpunosti su sigurni, bezopasni i prirodni. Tretmani hijaluronskom kiselinom i tretman botoxom baziraju se na organskim prirodnim sastojcima, dok je osnova tretmana krvnom plazmom vlastita krvna plazma. Ovi popularni estetski tretmani imaju izvrsne učinke na uljepšavanje izgleda lica i postizanje mladolikosti. Za primjenu dermalnih filera nema dobne granice i na tretmane se može krenuti već s pojavom prvih znakova starenja i pojava bora. Dermalni fileri hijaluronske kiseline ublažavaju starenje kože lica i suptilno čine vaše lice ljepšim tako da smanjuju i zaglađuju bore, vraćaju koži volumen i elastičnost, stvaraju dojam podizanja na obrazima ili bradi te lijepo oblikuju i definiraju usne i crte lica.

Botox se u estetskoj medicini koristi već više od 20 godina, a još 2002. godine odobren je od američke organizacije FDA za primjenu u kozmetičke svrhe. On je zapravo organska potpuno prirodna i bezopasna tvar čija primjena smanjuje aktivnost ili rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica i tako izravnava bore. Botox se može primjenjivati neograničen broj puta, a preporučujemo da razmak između tretmana bude barem četiri mjeseca, ovisno o količini apliciranog botoxa.

Ako imate suhu, umornu kožu, koja je izgubila svoju elastičnost ili želite usporiti proces starenja vaše kože, tretman krvnom plazmom odlično je rješenje. Ovaj inovativan i prirodan tretman se preporučuje svima koji žele izbjeći agresivne postupke i umjetan izgled te zadržati prirodnost i mladolikost. Ovim postupkom izgledat ćete svježe, odmorno i pomlađeno, a uklonit ćete beživotan i umoran izgled lica. Tretman pomlađivanja krvnom plazmom prvenstveno služi za pomlađivanje kože te za postizanje glatkoće i elastičnosti kože lica, vrata i dekoltea. Odličan je postupak za smanjenje bora oko očiju, za nazolabijalne bore, pušačke bore, bore oko usta, bore smijalice i druge sitne bore, a može smanjiti i ožiljke od akni.

Sami postupak aplikacije hijaluronskih dermalnih filera u Štimac centru je u potpunosti bezbolan jer se koristi lokalna anestezija čime se područje oko usta umrtvljuje kako osoba ne bi apsolutno ništa osjetila. Postupak traje vrlo kratko, svega nekoliko minuta.

Rezultati nakon aplikacije traju od 6 mjeseci do godinu dana, a s obzirom da hijaluronska kiselina navlači vodu na sebe s višestrukim ponavljanjem tretmana nakon preporučenog broja mjeseci djelovanje i efekti tretmana se produljuju. To znači da ako aplikaciju dermalnih filera ponovimo više puta za redom djelovanje zadnjeg filera se može produljiti na čak i 2 godine od aplikacije.

Dermalne filere možemo aplicirati na većem dijelu lica, kao što su usne, obrazi, nos ili brada. Fileri se ubrizgavaju pod kožu te su rezultati vidljivi odmah jer hidratacijom povećavaju volumen dubljeg dijela kože što za posljedicu stvara svjež i prirodan izgled. Jedna doza hijaluronskih filera (1 ml) dovoljna je za popunjavanje i oblikovanje usana (gornja i donja), lagano popunjavanje bora smijalica (nazolabijalne bore) ili lagano podizanje obraza. Dermalni filer se ubrizgava pomoću malih igala u željeno područje i trenutačno stvara suptilan volumen kože.

Pacijenti postupak aplikacije botoxa često opisuju vrlo ugodnim i opuštajućim, a zbog anestetske kreme, koja se nanosi prije samog tretmana, postupak je potpuno bezbolan. Tretman započinje identificiranjem koji mišići sudjeluju u stvaranju neželjenih bora, a zatim se nježnim ubodima iglom botox u malim dozama ubrizgava u te mišiće. Time se blokiraju živčani signali što uzrokuje opuštanje mišića, izravnavanje i uklanjanje bora. Rezultati koje donosi aplikacija botoxa, nakon jednog tretmana od 50 jedinica, vidljivi su već kroz nekoliko dana, a efekti traju 3-6 mjeseci. Redovitom primjenom tretmana učinak botoxa se poboljšava i produžuje, a preporučujemo dolazak na tretman 2-3 puta godišnje.

Postupak tretmana krvnom plazmom je vrlo jednostavan i brz, a započinje vađenjem male količine krvi (do 4 ml), koju zatim u posebnim strojevima centrifugiramo kako bi se izdvojila i dobila krvna plazma bogata trombocitima. Trombociti potiču faktore rasta djelujući na kožu obnavljajuće, poboljšavajući njenu elastičnost, strukturu i tonus. Nježnim ubodima vaša se krvna plazma ubrizgava u kožu. Postupak je u potpunosti bezbolan jer se prije početka tretmana aplicira anestetska krema na lice koja omogućuje lagano utrnuće i osjećaj bezbrižnost. Cijeli tretman traje svega 45 minuta.

 
REZULTATI TRETMANA

REZULTATI TRETMANA

Tretman krvnom plazmom, kao i dermalni fileri i botox imaju rezultate koji su vidljivi odmah već nakon prvog tretmana. Ovim tretmanima koži se trenutno daje osvježen i mladolik izgled. Dermalni filer odmah nakon tretmana daju volumen i svježinu koži, a učinak nakon prve aplikacije je vidljiv otprilike 12 mjeseci. Učinak i njegovo trajanje se poboljšavaju redovitom primjenom filera. Rezultati nakon primjene botoxa vidljivi su već kroz 2-7 dana kao primjetno izravnanje i uklanjanje bora, a trajat će do otprilike 6 mjeseci nakon zahvata. Tretman botoxom može se ponavljati neograničeni broj puta u pravilnim vremenskim razmacima, a s redovitom primjenom neke bore kroz nekoliko godina mogu se u potpunosti izbrisati.

Pokažite više Pokažite manje

Tretman krvnom plazmom se prvenstveno koristi za pomlađivanje kože, a prave rezultate osvježene i elastične kože lica pokazuje otprilike mjesec dana nakon prve primjene. Zbog svoje prirodnosti nema nikakvih nuspojava, a moguće crvenilo, otok ili minimalna bol nestaju u pravilu kroz nekoliko sati nakon zahvata. Tragovi uboda ostaju otprilike do sat vremena nakon tretmana i onda se u potpunosti povlače. Ne preporučuje se aplikacija pudera ili obojenih krema par sati nakon tretmana kako bi koža disala. Nuspojave kod aplikacije botoxa i dermalnih filera vrlo su rijetke, a moguće crvenilo, otok, minimalna bol ili alergijske reakcije nestat će najčešće kroz nekoliko sati ili u slučaju otoka kroz nekoliko dana.

Pokažite više Pokažite manje
 

Prosječna ocjena pacijenata za uslugu estetskih tretmana lica u Štimac Centru dentalne medicine

 

Naši stručnjaci

Mladolik izgled i lijepo lice želja su svih nas. U Štimac centru idemo u korak sa svjetskim trendovima i željama naših pacijenata i uz usluge dentalne estetike, nudimo vam proširenu paletu estetskih usluga uz najpopularnije estetske tretmane za lice.

Elena Štimac

dr. med. dent.
 

Zašto odabrati Štimac centar dentalne medicine?

 • Kao stomatolozi izvrsno poznajemo anatomiju lica te posjedujemo izuzetnu preciznost i vještinu za estetske tretmane
 • Pružamo zaokruženu paletu estetskih usluga uz estetske tretmane osmijeha i lica
 • Doktori specijalizirani za estetske tretmane hijaluronskim filerima, tretman botoxom i tretman krvnom plazmom
 • Uz najmoderniju tehnologiju nudimo vam potpuno prirodan tretman osvježavanja lica vlastitom krvnom plazmom
 • Članovi smo Hrvatskog društva za estetiku lica
 • Sudionici smo brojnih kongresa, seminara i edukacija u području estetike lica
 • Svi tretmani su u potpunosti sigurni i bezbolni
 • Imamo preko 30 godina iskustva u medicini
 

Naručite se

 

Što naši pacijenti kažu o nama?

 

O nama

30
godina obiteljske tradicije

Naš tim

15
doktora dentalne medicine

Naše usluge

7
dentalnih grana na istom mjestu

O nama

30
godina obiteljske tradicije

Naš tim

15
doktora dentalne medicine

Naše usluge

7
dentalnih grana na istom mjestu

Iskustvo

20 000
zadovoljnih pacijenata

Iskustvo

20 000
zadovoljnih pacijenata
 

Izaberite način plaćanja

Kako bismo vam olakšali financiranje vašeg stomatološkog zahvata, odobravamo vam 5 do 15% popusta na gotovinsko plaćanje ovisno o količini radova i visini vaše ponude. Također, osim plaćanja gotovinom, nudimo vam i mogućnost plaćanja svim karticama do 24 rate bez kamata, kao i opciju potrošačkog kredita na 60 mjeseci.

visa
master card
maestro
diners
 

Zanima Vas više?

POŠALJITE NAM UPIT
  • Nužno je prihvatiti opće uvjete.

  • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.