Tretman za smanjenje i uklanjanje bora | drstimac.com | Zagreb

Tretman za smanjenje i uklanjanje bora | drstimac.com | Zagreb

Tretman za smanjenje i
uklanjanje bora

Saznajte cijenu
Bore su prirodni dio procesa starenja. S godinama, vaša koža postaje tanja, suha i manje elastična. To dovodi do bora i linija na koži. Okolišni čimbenici poput pušenja mogu ubrzati razvoj bora. Srećom, danas postoje inovativni tretmani koji vašoj koži vraćaju mladolikost i zdrav izgled.
KAKO SMANJITI ILI UKLONITI BORE?

KAKO SMANJITI ILI UKLONITI BORE?

Mimike lica mogu dovesti do pojave bora i u mlađoj dobi. Kada je osoba mlađa, koža se opušta, ali kako starite, koža gubi svoju fleksibilnost. Opuštanje kože postaje sve teže i rjeđe, što rezultira trajnijim borama.

Tretman za smanjenje i uklanjanje bora pomoći će osvježiti vaš izgled, zagladiti bore i smanjiti njihovu vidljivost.

 

Cijena tretmana za smanjenje i uklanjanje bora

Cijena tretmana za smanjenje i uklanjanje bora iznosi 2.000 kn / € 265,45.
 
 

Provjerite našu stručnost

Pacijenti već dugi niz godina prepoznaju našu kvalitetu te su naše doktore posljednjih nekoliko godina uvrstili među najbolje stomatologe i oralne kirurge u Hrvatskoj. Posjetite nas i uvjerite se u stručnost našeg tima.
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
 
KADA SE ODLUČITI ZA TRETMAN ZA SMANJENJE I UKLANJANJE BORA?

KADA SE ODLUČITI ZA TRETMAN ZA SMANJENJE I UKLANJANJE BORA?

Smijanje, mrštenje ili čuđenje u izrazi lica koji pokreću mišiće zaslužne za stvaranje brazdi i dubokih bora na licu, osobito na čelu, s vanjske strane očiju i između obrva. To uzrokuje umoran i iscrpljen izgled lica koji se može ublažiti primjenom najdjelotvornijeg i najpopularnijeg estetskog tretmana na za smanjenje i uklanjanje bora.

Tretman za smanjenje i uklanjanje bora se uglavnom koristi kao tretman za smanjenje vidljivosti bora oko očiju i usta, i finih linija lica. Jedan je od najpopularnijih kozmetičkih tretmana na svijetu. I dok je nevjerojatno popularan za estetske svrhe, zapravo je prilično pogodan i za druga zdravstvena stanja. Trenutno se koristi za liječenje više od 20 različitih medicinskih stanja. Djeluje tako da spriječi pokrete mišića koji dovode do stvaranja bora. Koristi se za vertikalne bore između obrva, bore na čelu i bore oko očiju.

 

Tretman za smanjenje i uklanjanje bora je minimalno invazivan tretman. Smatra se sigurnim i učinkovitim tretmanom za učinkovito uklanjanje bora, kao što su bore na čelu nastale mrštenjem, bore oko očiju, na nosu, između obrva te za lifting lica ili podizanje obrva. Radi se o potpuno prirodnoj i bezopasnoj tvari koja je još 2002. godine odobrena od američke organizacije FDA za primjenu u kozmetičke svrhe. Smanjuje aktivnost ili rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica i tako izravnava bore.

Prema kliničkoj studiji iz 2016., ovo je jednostavan, siguran i učinkovit tretman za smanjenje bora. Može se primjenjivati neograničen broj puta, a preporučen razmak između tretmana je barem četiri mjeseca.

Postupak aplikacije pacijenti često opisuju kao ugodno i opuštajuće iskustvo. Prije samog tretmana dr. Štimac će na vaše lice nanijeti anestetsku kremu zahvaljujući kojoj će postupak biti potpuno bezbolan. Dr. Štimac će identificirati koji mišići sudjeluju u stvaranju neželjenih bora, a zatim će nježnim ubodima ubrizgati sredstvo za smanjenje i uklanjanje bora u te mišiće. Blokirat će živčane signale, a to dovodi do opuštanja mišića, izravnavanja i uklanjanja bora. 

Rezultati aplikacije, nakon jednog tretmana od 50 jedinica, vidljivi su kroz nekoliko dana, a efekti traju 3 do 6 mjeseci. Redovitom primjenom, učinak se poboljšava i produžuje, a doktorica Štimac vam preporučuje dolazak na 2 do 3 tretmana godišnje.

Primijetit ćete poboljšanje izgleda tretiranih područja lica već nakon 24 do 48 sati nakon tretmana. Obično ćete pravi efekt primijetiti nakon 3 do 5 dana. Primijetit ćete kako izgledate prirodnije i svježe.

Većina pacijenata može se vratiti normalnim aktivnostima odmah nakon tretmana, iako treba izbjegavati naporne aktivnosti sljedeća 24 sata.

Cijena tretmana za smanjenje i uklanjanje bora iznosi 2.000 kuna.

 

Zašto je stomatolog odličan izbor?

Stomatolozi su, zahvaljujući svakodnevnom radu s pacijentima, stručnjaci za područje lica i dobro razumiju njegovu simetriju. Često svakodnevno rade mnoge invazivne postupak na području lica i zato se smatraju i vrlo vještima u tretmanima na licu. Zahvaljujući odličnom poznavanju anatomije lica, stomatolozi se vrlo lako mogu specijalizirati i za estetske tretmane na licu.

Tretman za smanjenje i uklanjanje bora se često izvodi u uvjetima i na mjestima koja nisu za to opremljena. Međutim, vrlo je važno da tretman izvede iskusni i educirani zdravstveni djelatnik u sterilnom, dobro opremljenom medicinskom okruženju kako biste izbjegli neželjene učinke. U Štimac centru dentalne medicine prepoznali smo zahtjeve naših korisnika i zato smo se specijalizirali i za estetske tretmane lica. 

Naša doktorica Elena Štimac stavlja veliki naglasak na estetiku cijelog lica. Specijalizirala se za PRP tretman te tretmane hijaluronskim filerima (hijaluronskom kiselinom) i tretmane za smanjenje i uklanjanje bora, a danas je i članica Hrvatskog društva za estetiku lica.

 

Naši stručnjaci

Sve više naših pacijenata pod lijepim osmijehom ne podrazumijeva samo lijepe i zdrave zube već i njegovano lice bez bora koje dolazi uz taj osmijeh. Stomatološke ordinacije su danas mnogo više od mjesta za liječenje zubi. Tako smo i u Štimac centru prepoznali i primijenili pristup rješavanju medicinskih i estetskih potreba pacijenata.

Elena Štimac

dr. med. dent.
 

Što naši pacijenti kažu o nama?

 

Zašto odabrati Štimac centar dentalne medicine?

 • Kao stomatolozi izvrsno poznajemo anatomiju lica te posjedujemo izuzetnu preciznost i vještinu za estetske tretmane
 • Pružamo zaokruženu paletu estetskih usluga uz estetske tretmane osmijeha i lica
 • Doktori specijalizirani za estetske tretmane hijaluronskim filerima, tretman botoxom i PRP tretman
 • Uz najmoderniju tehnologiju nudimo vam potpuno prirodan tretman osvježavanja lica vlastitom krvnom plazmom (PRP)
 • Članovi smo Hrvatskog društva za estetiku lica
 • Sudionici smo brojnih kongresa, seminara i edukacija u području estetike lica
 • Svi tretmani su u potpunosti sigurni i bezbolni
 • Imamo preko 30 godina iskustva u medicini


Naručite se

 

O nama

30
godina obiteljske tradicije

Naš tim

15
doktora dentalne medicine

Naše usluge

7
dentalnih grana na istom mjestu

O nama

30
godina obiteljske tradicije

Naš tim

15
doktora dentalne medicine

Naše usluge

7
dentalnih grana na istom mjestu

Iskustvo

20 000
zadovoljnih pacijenata

Iskustvo

20 000
zadovoljnih pacijenata
 

Zanima Vas više?

POŠALJITE NAM UPIT
  • Nužno je prihvatiti opće uvjete.

  • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.