Rendgenska dijagnostika

U Štimac centru dentalne medicine u Zagrebu pacijentima možemo ponuditi najsuvremeniju rendgensku dijagnostiku (ortopan, RVG i CT snimka). Ovo je jedan od najvažnijih početnih koraka svakog stomatološkog tretmana.

ŠTO JE RENDGENSKA DIJAGNOSTIKA U STOMATOLOGIJI?

U stomatološkoj praksi neophodna je upotreba rendgenske dijagnostike. Posebne tehnike snimanja i pozicioniranja omogućavaju bolju vizualizaciju stanja usne šupljine i kostiju. Kod nas možete dobiti potpunu stomatološku uslugu, od dijagnostike i planiranja najsuvremenijim rendgenskim tehnologijama do stomatološke terapije i rješenja bilo kojeg dentalnog problema. Sigurnost pacijenta nam je na prvom mjestu, a snimanje zubi i čeljusti uz najpreciznije snimke pomoći će našim stomatolozima riješiti Vaše dentalne probleme.

Rendgensku dijagnostiku (ortopan, RVG i CT snimku) u stomatološkoj poliklinici Štimac možete obaviti i bez prethodne najave. Zubni rendgen možete obaviti svaki dan, od ponedjeljka do petka, od 07:00 do 21:00 h. Nije potrebno unaprijed se naručivati. Jednostavno dođite do naše poliklinike na Novoj cesti 3 u Zagrebu i zatražite rendgensku dijagnostiku.
Dočekat će Vas naše stručno osoblje i snimit ćete željenu rendgensku snimku. Snimka je gotova nakon 5 do 10 minuta i dobit ćete je na CD-u koji možete ponijeti sa sobom. Cijena panoramske snimke zubi obje čeljusti (ortopana) je 200 kn.

Zašto vam treba rendgenska dijagnostika?

Svojim pacijentima želimo pružiti najbolju moguću stomatološku skrb. Nekada nam pregled usne šupljine ne govori sve ono što trebamo znati. Zahvaljujući rendgenskoj dijagnostici možemo precizno dijagnosticirati i liječiti zubne probleme prije nego postanu ozbiljniji. 

Pomoću rendgenske dijagnostike možemo vidjeti što se događa između i unutar zuba. Ako je potrebno, možemo vidjeti mjesta koja obično nisu vidljiva golim okom, poput vrha korijena i kosti ispod desni. Iako se koristi kao dio rutinskog pregleda kako bi se isključila bolest zuba, rendgenska dijagnostika nam pomaže u dijagnosticiranju specifičnih stomatoloških problema koje možda imate. Na raspolaganju su vam naši stručnjaci i različite metode detaljne dijagnostike koju možete obaviti na jednom mjestu, odmah na pregledu: digitalni ortopan, RVG snimka i CT snimka.

DIGITALNI ORTOPAN U ZAGREBU

Ortopantomogram, ortopan ili panoramska slika zubi jedna je od glavnih dijagnostičkih metoda koje se koriste u stomatologiji. Ortopan možemo nazvati polaznom točkom koja prikazuje trenutno stanje Vaše usne šupljine, odnosno najpreciznijom snimkom bez koje se danas više ne bi smjelo kretati ni u kakve zahvate. Ortopan obuhvaća sve zube, gornju i donju čeljust, čeljusni zglob, a djelomično i strukture iznad usta (nosnu šupljinu i maksilarne sinuse). Na snimci se mogu vidjeti zube i približni položaj zubi koji još uvijek nisu izrasli, poput umnjaka.

Digitalni dentalni rendgen je glavno sredstvo koje će našim stomatolozima pomoći pravilno i na vrijeme otkriti sve nepravilnosti zubnih struktura i ono što se krije čak i dublje, u samoj kosti. Kada je riječ o implantatima, potrebna nam je panoramska snimka svih zubi (ortopan), kako bismo vidjeli imate li dovoljno kosti za implantat. Ortopan mogu snimiti i djeca jer je za djecu prilagođena manja količina zračenja i sigurnost pacijenta je uvijek na prvom mjestu. Jedina skupina koja ne bi smjela snimati rendgensku snimku su trudnice, pogotovo u prvom tromjesečju, pa njima predlažemo da snimanje ortopana odgode nakon poroda. Zahvaljujući digitalizaciji i najnovijim tehnologijama, naši rendgeni imaju najmanju moguću dozu zračenja koja se ne smatra štetnom i time jamče sigurnost pacijenta.

RVG SNIMKA

Osim panoramske snimke zubi, po potrebi Vam možemo snimiti i ciljanu RVG snimku, ciljanu sliku pojedinog zuba. Na ovoj snimci ćete vidjeti detalje krune i korijena zuba, i okolne strukture parodonta i alveolarne kosti. Sadrži vrlo malu dozu zračenja zbog veličine područja koje se snima, a našim stomatolozima će pružiti uvid u unutrašnjost zuba, živce i kosti. Često se koristi tijekom određenih zahvata (liječenja zuba) kako bismo dokumentirali određeno stanje Vaših zubi i potvrdili uspješnost terapije koju provodimo. Razlika između RVG snimke i ortopana je u veličina područja koje se snima. RVG snimkom ciljano snimamo jedan do najviše dva zuba i pozicije između zubi, dok ortopanom panoramski snimamo obje čeljusti.

CT SNIMKA

3D dijagnostika korištenjem CT-a sve je važnija u dentalnoj medicini. Nudi savršenu preciznost i mogućnost pregleda kosti u 3 dimenzije. CBCT (cone beam CT) omogućava našim stomatolozima provjeru gustoće Vaših kostiju što je glavni preduvjet za ugradnju implantata. CBCT je neizostavan prije kirurških zahvata i operacija jer stomatologu daje točan uvid u trenutno stanje mandibularne kosti, maksile i temporomandibularnog zgloba.

CBCT je neizostavan i kod virtualne ugradnje implantata odnosno kod kompjuterski navođene implantologije. Ako ortopanom ne možemo utvrditi je li kost pogodna za ugradnju implantata, naš implantolog će koristiti CT snimku kako bi dobio uvid u točnu gustoću kosti i prema tome odredio jeste li kandidat za ugradnju implantata i na kojim točno pozicijama.

Pomaknite dolje
Naši stručnjaci

Svojim pacijentima na jednom mjestu i u vrlo kratkom vremenu možemo osigurati najnoviju tehnologiju koja će nam pomoći da još bolje brinemo o njihovom dentalnom zdravlju. Najsuvremenija rendgenska dijagnostika je imperativ i temelj za svaki stomatološki rad.

Provjerite našu stručnost

Pacijenti već dugi niz godina prepoznaju našu kvalitetu te su naše doktore posljednjih nekoliko godina uvrstili među najbolje stomatologe i oralne kirurge u Hrvatskoj. Posjetite nas i uvjerite se u stručnost našeg tima.

UNICERT ISO 9001
GCR
GIDE
Superbrands
Štimac - Naj Doktor 2016
Štimac - Naj Doktor 2017
Štimac - Naj Doktor 2018
Štimac - Naj Doktor 2018

Zašto odabrati Štimac centar dentalne medicine?

  • Potpuna rendgenska dijagnostika na jednom mjestu
  • Individualan pristup svakom pacijentu
  • Tim vrhunskih stručnjaka sa svjetskim referencama i u stalnom usavršavanju
  • Više od 30 godina iskustva u dentalnoj medicini
  • Preko 20 000 zadovoljnih pacijenata
  • Na samo jednom mjestu možete popraviti svoje cjelokupno dentalno stanje

Naručite se

Što naši pacijenti kažu o nama

O nama

30 godina obiteljske tradicije
Saznajte više

Naš tim

15 doktora dentalne medicine
Saznajte više ›

Naše usluge

7 dentalnih grana na istom mjestu
Saznajte više ›

Iskustvo

20 000 zadovoljnih pacijenata

O nama

30 godina obiteljske tradicije
Saznajte više ›

Naš tim

15 doktora dentalne medicine
Saznajte više ›

Naše usluge

7 dentalnih grana na istom mjestu
Saznajte više ›

Iskustvo

20 000 zadovoljnih pacijenata

Zanima vas više o našim uslugama?

Rezervirajte svoj termin kod najboljih doktora u Hrvatskoj po izboru pacijenata i saznajte sve informacije.

Naručite se

Izaberite način plaćanja

Kako bismo vam olakšali financiranje vašeg stomatološkog zahvata, osim plaćanja gotovinom, za što dajemo 5% popusta ili 10% popusta ako je iznos veći od 10 000 kuna, nudimo vam i mogućnost plaćanja svim karticama na rate. Iskoristite mogućnost plaćanja do 24 rate bez kamata ili opciju potrošačkog kredita na 60 mjeseci.

 

Zanima Vas više?

POŠALJITE NAM UPIT

  • Nužno je prihvatiti opće uvjete.

  • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.