Zubni

implantati u Hrvatskoj

Rezultat zahvata ›

Zubni implantat trajno je i najbolje rješenje ako vam nedostaju zubi. Implantati su najsličniji prirodnim zubima te se i ponašaju kao prirodni zubi. Također, vraćaju sve oralne funkcije, a njihovom ugradnjom vratit će vam se osmijeh, samopouzdanje i podići kvaliteta života.

PREDNOSTI ZA PACIJENTE IZ INOZEMSTVA

Vrhunska usluga i prednosti za pacijente koji žive izvan Hrvatske razlog su zašto je Štimac centar omiljena stomatološka poliklinika u Hrvatskoj.

A

Besplatan pregled i dijagnostika

B

Besplatan smještaj u udobnim sobama

ŠTO SU ZUBNI IMPLANTATI?

Zubni implantati su titanski vijci koji se ugrađuju u čeljusne kosti i nadomještaju izgubljeni zub. Zubni implantati su rješenje i proizvod najmodernije dentalne tehnologije za osobe kojima nedostaje jedan ili više zubi.

Na tržištu postoji više vrsta implantata, a mi radimo s tri vrste implantata – NOBEL Biocare, Implant Direct i BEGO implantatima. Navedeni implantati pokazali su se vrlo uspješnima, s čak 99,99% sigurnosti ugradnje. Sve tri vrste implantata su biokompatibilne i čine proces ugradnje zubnih implantata brzim, jednostavnim i ugodnim za svaku osobu.

Opis zahvata

 

 

JESAM LI KANDIDAT ZA UGRADNJU ZUBNIH IMPLANTATA?

Idealan kandidat za ugradnju zubnih implantata je osoba kojoj nedostaje jedan ili više zubi, ali i osobe koje su u potpunosti bezube.

Ako se susrećete s određenim tegobama pri jelu, nerazgovjetno pričate ili neprestano skrivate osmijeh zbog nedostatka zuba te vam to utječe na samopouzdanje, implantati su najbolje rješenje za vas.

Saznajte cijenu zubnih implantata

Zanima li vas cijena zubnih implantata i opcije plaćanja koje su vam dostupne? Kontaktirajte nas putem obrasca!

Saznajte cijenu

Nedostatak zubi danas možemo riješiti brzo i efikasno uz ugradnju implantata bez da diramo i trošimo susjedne zube što je ogromna prednost u odnosu na dosadašnje metode. Ugradnja implantata i nadogradnja zuba koji nedostaje jako utječe na samopouzdanje čovjeka i kroz ove godine rada impresioniran sam koliko može podignuti kvalitetu življenja.

Provjerite našu stručnost

Pacijenti već dugi niz godina prepoznaju našu kvalitetu te su naše doktore posljednjih nekoliko godina uvrstili među najbolje stomatologe i oralne kirurge u Hrvatskoj. Posjetite nas i uvjerite se u stručnost našeg tima.

Štimac - Naj Doktor 2020
Štimac - Naj Doktor 2019
Štimac - Naj Doktor 2018
Štimac - Naj Doktor 2017
Štimac - Naj Doktor 2016
UNICERT ISO 9001
GCR
GIDE
Superbrands

Zašto odabrati Štimac centar dentalne medicine?

 • Potpuna rendgenska dijagnostika na jednom mjestu
 • Doživotna garancija na titanski dio implantata
 • Preko 10000 ugrađenih zubnih implantata
 • Specijalist oralne kirurgije s višegodišnjim iskustvom
 • 5 godina garancije na protetski dio nadogradnje na zubnom implantatu
 • Preko 20000 zadovoljnih pacijenata
 • Certifikat implantološke akademije – edukativni centar za ugradnju Bego implantata
 • Renomirani zubni implantat – 99% uspješnosti ugradnje implantata
 • Individualan pristup svakome pacijentu

 

Naručite se

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA UGRADNJU IMPLANTATA?

Gubitak zubi predstavlja ne samo estetski problem, nego i mnogo veći, zdravstveni problem. Kada se zubi gube tada dolazi i do gubitka mekog tkiva i čeljusne kosti, a dugotrajno stanje bezubosti može dovesti do raznih komplikacija i tegoba. Ono uzrokuje preopterećenost ostalih zubi, dolazi do lošeg prijenosa žvačnih sila, a moguća je i pojava glavobolja te bolova u čeljusti. 

Ugradnjom implantata rješavate se svih navedenih tegoba, a pri zahvatu se ne oštećuju okolni zubi. Uz pravilnu njegu i dobru oralnu higijenu, zubni implantat predstavlja trajno rješenje.

Zašto posjetiti stomatologa u slučaju problema?

Zubni implantati trajno su fiksno rješenje kod problema nedostatka jednog ili više zubi, ali i u slučajevima bezubih čeljusti.

Bez obzira na zdravstveno stanje vaših zubi, važno je otići stomatologu i obratiti se stručnjacima poput našeg tima u Štimac centru dentalne medicine jer uvijek postoji rješenje. Uz konzultacije i detaljan pregled, određuje se točno stanje vaših zubi i dolazi do optimalnog rješenja, bez obzira nedostaje li vam jedan zub, dva zuba ili svi zubi jedne čeljusti.

Nakon ugradnje zubnih implantata osobi se vraćaju sve oralne funkcije, a budući da se ponašaju kao prirodni zubi, implantati zahtijevaju i jednako održavanje. Pravilna i redovita oralna higijena, kao i redovite kontrole kod stomatologa ne smiju se zanemariti.

Zubi koji nedostaju negativno utječu na izgled, ali i na cjelokupno psihofizičko stanje osobe. Zubni implantati mogu pomoći i strukturi lica, ponajviše obrazima i ustima te su zaslužni i za mlađi izgled. Koliko ugradnja zubnih implantata može djelovati na samopouzdanje čovjeka vidljivo je prvi puta kada se osoba pogleda s novim zubima.

Fiksna rješenja kod bezubih čeljusti
Kada govorimo o fiksnim opcijama, pod njima mislimo na implantološka rješenja ALL ON FOUR - protetska konstrukcija na četiri implantata i ALL ON SIX - protetska konstrukcija na 6 implantata. Izbor opcije ovisi o stanju kosti osobe koju oralni kirurg procjenjuje 3D dijagnostikom.
Polufiksna rješenja kod bezubnih čeljusti

U polufiksne opcije se ubraja ugradnja 2 ili 4 implantata u jednu čeljust, most na ta 2 ili 4 implantata i proteza u stražnjoj regiji.

To znači da se na 2 ili 4 ugrađena implantata izrađuje zubni most od 4 ili 6 članova (zubnih krunica) s dodatkom wironit proteze koja se postavlja u stražnje regije. Wironit proteza izrađena je od metala i čvrst je protetski nadomjestak, ne ispada jer ima potporanj postojećeg mosta na implantatima i nema nepce koje je najčešći razlog zašto osobe smeta totalna proteza.

Što ako kost nije dovoljno dobra za ugradnju zubnih implantata?

Uzrok nedostatka kosti može biti fiziološka resorpcija kosti nakon dugogodišnjeg nedostatka zubi, parodontoze ili patoloških uzroka kao što su ciste ili granulomi. Ugradnja zubnog implantata je moguća i u nekim slučajevima nedostatka kosti, ovisno o razini resorpcije, a tada predlažemo nekoliko rješenja:

PRF PROTOKOL

PRF protokol je najnovija tehnologija nadograđivanja tkiva koja pospješuje regeneraciju tkiva pomoću membrane koja se dobiva iz pacijentove krvi, točnije plazme. PRF tehnika koristi se za brži, jednostavniji i sigurniji ishod ugradnje implantata kod slučajeva nedostatka kosti i kod mnogih drugih oralnokirurških zahvata. Ovom metodom omogućavamo puno brže cijeljenje mekog tkiva, a oporavak nakon oralnokirurškog zahvata je puno brži. Za pacijente ova tehnika predstavlja vrlo dobru garanciju pri integraciji implantata s kosti nakon zahvata ugradnje implantata.

SINUS LIFT U KOMBINACIJI S PRF PROTOKOLOM U GORNJOJ ČELJUSTI

Gornju čeljust često prati problem povećanog povlačenja kosti, prilikom ispadanja ili vađenja zubi. Čest problem u gornjoj čeljusti je i spušteni sinus kojeg je prije zahvata ugradnje implantata potrebno podignuti. U tom slučaju postoji mogućnost tzv. sinus lifta (podizanja sinusa) gdje kirurg podiže sinus i odmah ugrađuje umjetnu kost kako bi se dobila odgovarajuća visina, debljina i čvrstoća kosti potrebna za ugradnju implantata. Kako bi se pospješio sami zahvat često će se napraviti i PRF protokol s plazmom iz krvi osobe kako bi dobivena membrana pospješila stapanje umjetne kosti s kosti osobe. Prilikom sinus lifta moguća je ugradnja implantata u istoj posjeti, no to također ovisi o debljini preostale kosti i procjeni oralnog kirurga.

UGRADNJA UMJETNE KOSTI

Ugradnja umjetne kosti je kirurški zahvat koji uključuje aplikaciju granuliranog materijala i membrane u područje gdje zub nedostaje. Ugradnja umjetne kosti će produljiti cijeli proces ugradnje zubnih implantata za otprilike 8-12 mjeseci jer se prije samog zahvata ugradnje implantata umjetna kost mora učvrstiti kako bi bila pogodan teren za integraciju implantata s kosti.

Pomaknite dolje
Rezultati implantati #2
Rezultati implantati #2

Nakon ovog vrlo kratkog i jednostavnog zahvata ugradnje zubnog implantata slijedi proces tzv. oseointegracije, odnosno razdoblje u kojem zubni implantat srasta s kosti čeljusti, a koji može potrajati od 2 do 4 mjeseca, ovisno o kojoj čeljusti se radi.

Potom se, nakon perioda zarastanja i oblikovanja zubnog mesa, stavlja dogovorena protetska konstrukcija (krunica ili most) kojom se postiže krajnje funkcionalno i estetsko rješenje.

Rezultati implantati #1
Rezultati implantati #1

Nakon ugradnje zubnih implantata, vaš osmijeh će ponovno zablistati, više nećete morati skrivati svoje zube niti se mučiti s raznim neudobnim zubnim protezama i ostalim privremenim rješenjima. Zaboravite na poteškoće pri jelu ili nerazgovjetno pričanje, te pozdravite novu dozu samopouzdanja koje će vam ugradnja zubnih implantata i novi zubi donijeti!

Kako bi proces oporavka nakon zahvata te srastanje implantata i čeljusne kosti protekao što uspješnije, vrlo je važna dobra i redovita oralna higijena te se preporučuje zube prati mekanom četkicom.

Prosječna ocjena pacijenata za uslugu ugradnje zubnih implantata u Štimac Centru dentalne medicine

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 9 recenzija pacijenata
Štimac Centra dentalne medicine


4.9-stars_Poliklinika_timac

Garancija na ugradnju zubnih implantata

Garancija na titanski dio implantata koji se ugrađuje u kost je doživotna. Garancija se odnosi na lom i biokompatibilnost titana. Garancija na protetski nadomjestak (abutment i krunicu) koji se ugrađuje na implantat je 5 godina. Svi pacijenti nakon kirurške ugradnje implantata od nas dobivaju implantološku knjižicu koja sadrži datum implantološkog zahvata, proizvođača, serijski broj zubnog implantata i poziciju ugradnje implantata kao jamstvo originalnosti i kvalitete. Implantološka knjižica ili kako ju često zovemo putovnica, služi pacijentima kao osiguranje autentičnosti implantata i mogućnost da implantat nadograde bilo gdje u svijetu.

Naručite se

O nama

30 godina obiteljske tradicije
Saznajte više >

Naš tim

15 doktora dentalne medicine
Saznajte više >

Naše usluge

01 posjet dovoljan za nove zube
Saznajte više >

Iskustvo

20000zadovoljnih pacijenata

Saznajte jeste li kandidat za ugradnju implantata!

Glavni uvjet za postupak ugradnje implantata je dobra, zdrava i kvalitetna kost. Kako bismo otkrili kakva je kost kod pacijenta i na koje pozicije će se ugraditi implantat, koristimo CT dijagnostiku te panoramsku snimku odnosno ortopan. Detaljnu digitalnu i trodimenzionalnu dijagnostiku, obavite na jednom mjestu i skratite si cijeli postupak dobivanja novih zubi!

Ispunite upitnik

Izaberite način plaćanja

Kako bismo vam olakšali financiranje vašeg stomatološkog zahvata, osim plaćanja gotovinom, za što dajemo 5% popusta ili 10% popusta ako je iznos veći od 10 000 kuna, nudimo vam i mogućnost plaćanja svim karticama na rate. Iskoristite mogućnost plaćanja do 24 rate bez kamata ili opciju potrošačkog kredita na 60 mjeseci.

Zanima Vas više?

POŠALJITE NAM UPIT

  • Nužno je prihvatiti opće uvjete.


 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.