Makeover 2017.

Makeover 2017 - galerija | Štimac Centar dentalne medicine, Zagreb

Makeover 2017.

Makeover 2017 - galerija | Štimac Centar dentalne medicine, Zagreb

Brzi preglednik sadržaja:

Ivana

U našem humanitarnom dentalnom makeoveru za 2017. godinu predstavljamo Vam prvu kandidatkinju Ivanu, 32-godišnju majku četvero djece iz Križevaca. Za slučaj Ivane pobrinula se Maja Jagodić-Štimac, dr.med.dent.

Strah, neodlazak stomatologu te briga o drugima kroz dugi niz godina učinili su svoje i Ivanu doveli do velike destrukcije usne šupljine. Nedostatak zuba, loše stanje preostalih zubi zahtijevali su različite dentalne tretmane. Cilj je bio sačuvati maksimalan broj zubi, no s obzirom na dentalno stanje s kojim je Ivana došla, nažalost neki zubi nisu se mogli spasiti već smo ih morali izvaditi. Ostatak zuba bio je liječen i nadograđen kako bi zubi postali dovoljno čvrsti kao nosači protetskog rada koji je potom uslijedio. Ivani smo preostale zube povezali u cjelinu keramičkim mostom kojim smo dobili prirodan i estetski lijep osmijeh. Dobiveni fiksni rad imitira prirodne zube zbog čega i izgledaju kao pravi, ali se i ponašaju kao pravi.

Smijeh nakon dugo godina

Ovoj nezaposlenoj majci iz Križevaca život bez osmijeha prolazi jako sporo. Suprug je također nezaposlen, a imaju četvero djece zbog čega je njena svakodnevica već duži niz godina bez osmijeha. Ivana nam se povjerila i rekla da se srami svojih zubi zbog čega ih skriva ako se nađe u društvu, a i društvo izbjegava. Unatoč prvotnom strahu koji je bio prisutan kod Ivane, nakon nekoliko dolazaka Ivana se opustila te na kraju sa smiješkom odlazila i dolazila u naš centar. Završetak dentalnog makeovera nije utjecao samo na njezin fizički izgled već i na promjenu u ponašanju, stavu te osmijeh koji je ponosno svima pokazivala.

“Prilika za novi život došla je neočekivano! Za natječaj me prijavila prijateljica!”

Pročitajte što je Ivana izjavila medijima nakon završene transformacije: „Kod doktorice Štimac došla sam s velikim strahom od zubara i strahom od nepoznatog. Bila sam sretna što sam ja izabrana i za to bih se htjela zahvaliti svojoj prijateljici koja me i prijavila. Da nije bilo nje, ja nikada ne bih saznala za ovaj natječaj niti bih se prijavila. Uzbuđenje je bilo veliko od samog početka i jedva sam dočekala kraj. Ono čega me najviše bilo strah bila je bol, no sve je prošlo bez bolova.“

Jelena

U našem humanitarnom dentalnom makeoveru za 2017. godinu predstavljamo Vam drugu kandidatkinju, Jelenu. Jelena je 29-godišnja djevojka iz Jastrebarskog koja je imala vrlo težak život, pa i transplantaciju pluća prije nepunih 6 godina. Za slučaj Jelene pobrinula se Maja Jagodić-Štimac, dr.med.dent. zajedno sa svojim mnogobrojnim timom.

Strah i nemar, ali i ugroženo zdravlje naše drage Jelene utjecali su na dentalnu situaciju s kojom nam se i predstavila. Nedostatak zubi i vrlo loše stanje dobrog dijela preostalih zubi zahtijevali su mnogo različitih tretmana. U dentalnoj transformaciji naše drage Jelene sudjelovao je cijeli tim Štimac centra: oralni kirurzi, protetičari, CAD-CAM stručnjaci i tehničari. S obzirom na težinu situacije i potrebu rehabilitacije cijelog osmijeha, bez suradnje svih nas, ovakav posao ne bi bio moguć!

Jelena je jedna vrlo vesela i vedra 29-godišnjakinja koju životu uistinu nije mazio. Uz mnoge obiteljske probleme, najveći je svakako borba za goli život. Naime, s nepuna tri mjeseca, doktori su otkrili da boluje od cistic fibrozis zbog čega je svaki dan za Jelenu bio pobjeda. Nakon 25 godina strepnje Jelena je dobila predivnu vijest – nova pluća čekaju je u Beču.

Nakon tolikih godina, Jelena je dobila nova pluća no uslijed velikog stresa koji je pretrpila i teških lijekova njezin osmijeh je izgubio sjaj.

Kako bismo povratili njezin osmijeh, prvo smo izvadili zube kojima nažalost nije bilo spasa te smo ugradili implantate. Nakon ugradnje, krenuli smo s liječenjem preostalih zubi kako bismo ih pripremili za protetski rad. U Jeleninom slučaju protetski rad uključivao je najnovije tehnologije i materijale te joj je izrađen cirkonski most kao trajno i fiksno rješenje.

Doktori su mi spasili život dva puta

Pročitajte što je Jelena izjavila medijima nakon završene transformacije: „Do prije pet godina jedva sam živjela. S novim plućima dobila sam i priliku osjetiti život no i suočiti se sa svojim dugogodišnjim strahom – strahom od zubara. Taj strah povećao se kako su mi i zubi počeli propadati uslijed dugogodišnjeg uzimanja vrlo teških lijekova. Vidjevši natječaj Štimac centra pomislila sam kako možda ipak ima nade za mene. I zaista ima! Odabirom mene mogu reći kako mi je dr. Štimac spasila život i dala mi novu snagu za dalje. Cijeli proces bio je potpuno bezbolan i vrlo brz.“

Tin

U našem humanitarnom dentalnom makeoveru za 2017. godinu predstavljamo Vam trećeg kandidata, Tina. Tin je 28-godišnjak iz Zagreba, gitarist koji je je imao sreću svirati s mnogim našim pjevačima, ali je zbog straha, genetike i nedostatka financija već godinama u velikim bolovima. Za slučaj Tina pobrinuo se Filip Štimac, dr.med.dent., specijalist oralne kirurgije zajedno sa svojim mnogobrojnim timom.


Veliki strah, loša genetika, ugroženo zdravlje ali i nedostatak financija utjecali su na dentalnu situaciju Tina. Nedostatak zubi, pojedeni zubi od karijesa i ciste uzrokovali su velike bolove zbog čega Tin nije mogao niti funkcionirati. Za njega je pojesti jedan obrok bio izazov i mučenje, a odlasci na hitnu skoro pa svakodnevni. U transformaciji Tina sudjelovao je cijeli tim Štimac. Na kompliciranim zahvatima, kao što je bio i Tinov, radi tim od 10 ljudi od kojih svatko ima svoju ulogu u cijeloj rehabilitaciji.

Novi osmjeh zahvaljujući zajedništvu tima

Tin je pozitivan 28-godišnjak koji nije imao jednostavan život, no unatoč tome vrlo je skroman. Ta njegova skromnost osvojila nas je na prvu. Iako svjestan svoje situacije uvijek razmišlja o tome kako postoje oni kojima je gore. Tin se bavi glazbom već 8 godina, gitara je njegova prva ljubav i imao je prilike svirati uz mnoge estradne pjevače no nikada nije u tome u potpunosti uživao jer je skrivao svoje zube, svoj osmijeh i trpio bolove.

Kod Tina bio je vidljiv veliki broj karijesa koji je pojeo većinu zubi, a detaljnom dijagnostikom ustanovljen je i veliki broj cisti. Prije svega bilo je potrebno izvaditi zube i ciste koje su stvarale probleme te krenuti u liječenje onih zubi koji su se mogli spasiti. Nakon ekstrakcija, morao je proći jedan određeni period kako bi rane zarasle te smo tada mogli krenuti u daljnje radove. Cjelokupna transformacija završena je potpuno keramičkim mostom.

Sada ponovno jedem bez bolova!

Pročitajte što je Tin izjavio medijima nakon završene transformacije: „Saznati da sam ja upravo jedan od kandidata ostavilo me bez teksta. Bio sam presretan, ali istovremeno i u šoku. Saznanje da će mojim mukama doći kraj bilo je najvažnije, unatoč prisutnom strahu. U početku mi nije bilo svejedno, no svi su u centru bili velika potpora i vodili me kroz svaki korak iz čega se rodilo veliko povjerenje i strah je nestao. Svi zahvati bili su bezbolni što mi je bilo jako važno! Moji zubi utjecali su jako na mene. Na snimanju spotova trebali biste biti veseli, a ja se nisam mogao smijati. Skrivao sam zube na sve moguće načine jer me bilo sram. Taj osjećaj nelagode ponekad je bio neizdrživ. Sada napokon otkrivam sebe, jedem normalno, izlazim više no još uvijek se privikavam na činjenicu da svoj osmijeh više ne moram skrivati. Hvala doktoru Filipu i cijelom timu na tome, ne znam kako ću im se ikada odužiti!“

Anita

U našem humanitarnom dentalnom makeoveru za 2017. godinu predstavljamo Vam našu posljednju ovogodišnju kandidatkinju, Anitu. Anita je 35-godišnja majka četvero djece iz Knina koja se već dugi niz godina bori sa svojom dentalnom situacijom. Za slučaj Anite pobrinuo se Filip Štimac, dr.med.dent., specijalist oralne kirurgije.

Ova samohrana nezaposlena majka četvero djece cijeli svoj život podredila je svojoj djeci te tako zapustila svoju dentalnu situaciju. Problemi sa zubima nastali su još u djetinjstvu kada je prestala posjećivati stomatologa radi straha te tako ostala sa samo nekoliko zuba u čeljusti.

Zbog nedostatka zubi nije mogla jesti, žvakati hranu te su tako nastali i želučani problemi. Neprestano skrivanje osmijeha u društvu te izbjegavanje pojavljivanja u javnosti bila su njena svakodnevica. Sada nakon završetka transformacije Anita nam je pokazala svoje nasmiješeno lice te se još jednom pokazalo koliko zubi i osmijeh znače svakoj osobi!

Implantatima do fiksnog, funkcionalnog i estetskog rješenja

Dugogodišnji neodlazak stomatologu, strah od zubarske bušilice te nedostatak financijskih sredstava doveli su do velike destrukcije usne šupljine. Anita je u ordinaciju došla s velikim nedostatkom zubi, te se godinama mučila s protezama koje su ju žuljale i na koje se nikako nije mogla priviknuti. U Anitinom slučaju u gornjoj čeljusti ugradila su se dva implatata te je napravljen u potpunosti cirkonski most koji zadovoljava sve estetske standarde.

U donjoj čeljusti mogla su se ugraditi samo dva implantata te je kao najbolja solucija napravljena hibridna proteza na dva implantata koja ljudima s bezubim čeljustima omogućava odličnu prilagodbu i puno lakše funkcioniranje nego s običnom protezom bez implantata. Proteza na tim implantatima je fiksirana te se ona ne miče i u potpunosti zadovoljava kako funkcionalne kretnje (jedenje, žvakanje) tako i estetiku! Spoj protetike i implantologije dao je Aniti nevjerojatan osmijeh, ali i prirodnost što je i cilj današnje vrhunske dentalne medicine.

Elegantna i bezbolna rješenja za pacijente

Anita nije mogla sakriti svoje oduševljenje novim osmijehom: „Kada sam se prijavila na humanitarni dentalni makeover Štimac centra nije mi bilo ni na kraju pameti da ću baš ja biti odabrana! Zvuk bušilice tjerao mi je strah u kosti, ali dolaskom u Štimac centar svi strahovi su nestali! Svo osoblje je divno, puno podrške te sam se osjećala kao u svojem dnevnom boravku, a ne u stomatološkoj ordinaciji! Kada sam se prvi put pogledala u ogledalo nisam mogla vjerovati da su to moji zubi! Stvarno nisam očekivala da će završni rezultat biti ovako lijepi i bijeli zubi koji izgledaju baš kao prirodni.“

ŽELITE RIJEŠITI SVOJ PROBLEM SA ZUBIMA?

Opišite nam što Vas muči i saznajte što preporučujemo u Vašoj situaciji.

Zanima Vas više?

POŠALJITE NAM UPIT
    • Nužno je prihvatiti opće uvjete.

    • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.