Zubne krunice | Navlake za zube | Štimac centar dentalne medicine

Zubne krunice | Navlake za zube | Štimac centar dentalne medicine

Zubne
krunice

Opis zahvata
Vratite prirodan izgled oštećenim zubima i njihovu prijašnju funkciju protetskim rješenjem u vidu zubnih krunica. Koristimo suvremenu tehnologiju u njihovoj izradi, a naši vrsni dijagnostičari i tehničari pobrinut će se da svaki pacijent uz vrhunsko rješenje i najkvalitetnije materijale vrati blistav osmijeh na lice.
Molimo prihvatite marketinške kolačiće kako bi mogli pogledati ovaj video.

ŠTO SU ZUBNE KRUNICE?

Zubne krunice (zubne navlake) su fiksni protetski nadomjestak koji imitira oblik, veličinu i boju prirodnog zuba te se trajno fiksira na ugrađene zubne implantate, što predstavlja nadogradnju na implantatu, ili na prirodni zub koji je oslabljen, oštećen ili estetski loš.

Trajna krunica prekriva cijeli vidljivi dio postojećeg zuba, predstavlja njegovu novu površinu i time nadomješta prirodne zube. Glavni cilj zubnih krunica je povratak izgubljene funkcije zuba, jačanje zuba ili popravljanje njegove estetike.

 

Opis zahvata

 

Saznajte cijenu zubnih krunica

Zanima li vas cijena zubnih krunica i opcije plaćanja koje su vam dostupne? Kontaktirajte nas putem obrasca!
 
 
 

VRSTE I TIPOVI ZUBNIH KRUNICA

Postoji više materijala za izradu zubnih krunica. Do nedavno se najčešće koristio metal kao osnova za izradu krunica, ali danas se također često koristi za izradu krunica i bezmetalna postava (potpuna keramika) tj. E-max, Empress i cirkon keramika koja je sami vrhunac estetske stomatologije jer omogućuje u potpunosti prirodan i transparentan izgled zuba koji se nadograđuje.

Štimac centar dentalne medicine koristi za izradu krunica dvije vrste materijala, a to su: metal-keramika (metal kao osnova za krunicu) i bezmetalna keramika (cirkon, emax i empress kao osnova za krunicu). Bezmetalna keramička krunica se izrađuje CAD-CAM kompjuterskom tehnologijom koja omogućuje potpunu preciznost izrade zuba za dentalnog tehničara, od estetike do funkcionalnosti i zagriza i zato se često preporučuje pacijentima, pogotovo kada govorimo o krunicama na prednjim zubima.

 

Krunice izrađene u potpunosti od keramike predstavljaju odlično rješenje kada je u pitanju vrhunska estetika zubi. Potpuno keramičke krunice, odnosno porculanske krunice, svojim karakteristikama, kao što su translucencija, boja i transparencija (način odbijanja i propuštanja svjetla), najvjernije dočaravaju sva okom vidljiva svojstva pravog zuba što rezultira krunicom koju nije moguće razlikovati od prirodnog zuba.

E-max keramika ima čvrstoću tri puta veću od zubne cakline tako da su mogućnosti pucanja takvih keramičkih krunica minimalne i one se često koriste u stražnjim regijama za kontroliranje žvačnih kretnji. Kad se pričvrsti na zub, keramička krunica i zub čine jednu cjelinu i nije ih moguće razdvojiti.

POTPUNO KERAMIČKA ZUBNA KRUNICA
 

Cirkonska protetika danas se smatra vrhuncem kojeg estetska stomatologija može ponuditi. Svi nadomjesci s cirkonom djeluju potpuno prirodno, jer cirkon oponaša optička svojstva prirodnog zuba. Cirkon keramika je alternativa metalnim substrukturama koje se koriste ispod porculana u krunicama. Cirkon je prozračan materijal koji daje svjetliji i prirodniji izgled zuba, potpuno je biokompatibilan i ne uzrokuje alergije.

Cirkonske potpuno keramičke krunice izrađuju se CAD-CAM tehnologijom kojom je opskrbljen zubotehnički laboratorij unutar našeg centra, što rezultira krunicom koju krase sva svojstva prirodnog zuba i vrhunska estetika. Bezmetalne cirkonske krunice dizajnirane i izrađene CAD-CAM tehnologijom omogućuju neizmjernu preciznost u kreiranju savršenih zubiju, što planiranom estetikom, što funkcijom i time u velikoj mjeri povećavaju zadovoljstvo pacijenta.

CIRKONSKA POTPUNO KERAMIČKA KRUNICA
 

Metal-keramičke krunice za zube predstavljaju vrstu protetskog nadomjestka gdje je keramika vezana uz metalnu osnovu (substrukturu). Zbog svoje prihvatljive cijene, ali i odličnih svojstava poput čvrstoće i dugotrajnosti te solidne estetike, danas je upotreba metal-keramičkih krunica i dalje česta u protetskoj rehabilitaciji, pogotovo u slučaju stražnjih zuba. Metalna unutrašnjost osigurava stabilnost i čvrstoću zuba, a keramika izvana imitira oblik i boju zuba.

METAL-KERAMIČKA ZUBNA KRUNICA
 

Provjerite našu stručnost

Pacijenti već dugi niz godina prepoznaju našu kvalitetu te su naše doktore posljednjih nekoliko godina uvrstili među najbolje stomatologe i oralne kirurge u Hrvatskoj. Posjetite nas i uvjerite se u stručnost našeg tima.
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
 

Krunice za zube svakako su moguć izbor za poboljšanje estetike zubi, no ne i najbolji, jer potrebno je prethodno izbrusiti značajan dio zuba. Za manje nedostatke i iz estetskih razloga mogu se koristiti ljuskice za zube, dok se zubne krunice preporučuju u slučajevima kada je veća površina zuba oštećena ili kada zubi obično imaju velika oštećenja.

Zubne krunice koriste se u slučajevima kao što su:

  • Lom prirodnog zuba
  • Oštećenje većeg djela prirodnog zuba toliko da se na njemu ne može napraviti plomba ili postaviti ljuskice za zube
  • Oštećenja strukture zuba uslijed stiskanja ili noćnog škripanja zubima (bruksizam)
  • Prirodni zub pojeden ili oslabljen karijesima
  • Udareni zub koji je promijenio boju
  • Liječeni zubi koji imaju oslabljen korijen
  • Posljedica endodontskog liječenja ili dotrajalosti protetskog nadomjestka

Ugradnja zubnih krunica jedan je od najčešćih stomatoloških zahvata u slučajevima kada je zub oslabio, puknuo, u slučaju izgubljene funkcije zuba ili kada je zub endodontski liječen te ga je potrebno zaštititi od daljnjih oštećenja, ojačati i nadograditi. Vrlo je čest slučaj ugradnje krunica i u slučajevima kada je prirodni zub toliko oštećen i oslabljen karijesima da ispuni ne mogu u potpunosti nadomjestiti izgubljeni dio. Zubi koji su imali veće karijese kao i endodontski liječeni zubi nakon terapije obično imaju velika oštećenja te ih je potrebno zaštititi i sanirati pomoću krunica.

Vrlo je bitno reagirati na vrijeme i spasiti zub koji se još uvijek može nadomjestiti krunicom kako bi se izbjeglo vađenje ili gubitak zuba. 2D i 3D rendgenska dijagnostika omogućit će detaljan uvid u zubnu strukturu i predočiti indikaciju za ugradnju zubne krunice. U Štimac centru dentalne medicine dijagnostiku će vam napraviti vrhunski dijagnostičari s dugogodišnjim iskustvom i predložiti vam najbolje rješenje sa zubnim krunicama ili zubnim mostovima. Naših 10 protetičara omogućit će vam da izaberete između kvalitetnih dentalnih materijala i, uz pomoć naših dentalnih tehničara, osigurati vam visoko kvalitetna estetska rješenja koja nije moguće razlikovati od prirodnog zuba.

I metal keramičke i bezmetalne keramičke krunice funkcijski zadovoljavaju potrebe žvakanja i preuzimaju sve funkcije prirodnog zuba. Prihvatljivi su materijali za izradu zubnih krunica i ostalih protetskih nadomjestaka i osiguravaju čvrstoću zbog čega možete ponovno gristi i žvakati kao sa svojim prirodnim zubima.

Metal-keramika je najstariji i najpoznatiji materijal dok je bezmetalna keramika novi materijal na tržištu i zauzima sve veći udio u estetskim rehabilitacijama. Stoga, ako je osobi cilj vrhunska estetika i želi da novi zubi budu što prirodniji, tada je najbolji izbor bezmetalna keramička krunica, emax, empress ili cirkonska krunica (ovisno o indikaciji i procjeni stomatologa i tehničara), koja zadovoljava osobne preferencije i najviše standarde estetske stomatologije.

U suradnji idealne estetike i funkcionalnosti, prijedlog koji naši doktori dentalne medicine dijagnostičari često daju pacijentima jest koristiti bezmetalne keramičke krunice za prednje regije, jer potpuno prate optička svojstva prirodnog zuba, a metal keramičke za stražnju regiju zuba. Naravno, točna dijagnostika odredit će se za svakog pacijenta na stomatološkom pregledu individualno, ovisno o stanju zubi i rendgenskoj dijagnostici.

Cijena jedne zubne krunice ovisi o materijalu kojeg osoba u suradnji sa stomatologom izabere, a poznajemo metal keramičke i potpuno keramičke krunice. Raspon cijena kreće se 260 € do 380 €. 

Kako biste dobili preciznu cjenovnu ponudu svakako je najbolje doći na prvi stomatološki pregled prilikom kojega će se uz detaljnu rendgensku dijagnostiku vidjeti koji tretmani su vama potrebni, a sukladno tome će se izraditi i cjenovna ponuda za vas.

Koristimo najnoviju, inovativnu kompjutorski navođenu CAD-CAM tehnologiju koja nam omogućava izradu iznimno precizne, funkcionalne i visoko-estetske protetike. Suvremeni pristup i tehnologija jamče vrhunske rezultate, a naša metoda podrazumijeva postupke koji su prilagođeni kako bi svakoj osobi tretman u našem centru bio što ugodniji.

 

Zašto izraditi zubne krunice u Štimac centru dentalne medicine?

U Štimac centru će Vam dijagnostiku napraviti vrhunski dijagnostičari s dugogodišnjim iskustvom i predložiti Vam najbolje rješenje sa zubnih krunicama ili zubnim mostovima. Naših 10 protetičara omogućit će Vam da izaberete između kvalitetnih dentalnih materijala i uz pomoć naših dentalnih tehničara osigurat će Vam visoko-estetske radove.

 

Besplatan pregled

 

Rezultati zahvata

 

Naši stručnjaci

Zubne krunice u današnjoj su stomatologiji doživjele veliki napredak, od tehnologije izrade do stomatoloških materijala od kojih se krunica izrađuje. Pacijentima često preporučujem kombinaciju modernih materijala i dobre funkcionalnosti kako bi se zadovoljile sve indikacije za ugradnju i postigli najbolji rezultati.

Maja Jagodić-Štimac

dr. med. dent.
 

Zašto odabrati Štimac centar dentalne medicine?

 • 3 godine garancije na konstrukciju zubnih krunica
 • Vrhunski stručnjaci, protetičari sa svjetskim referencama i preko 30 godina iskustva
 • Zubotehnički laboratorij unutar Štimac centra dentalne medicine koji omogućuje brzinu i preciznost kompjutorske izrade zubnih krunica
 • Kreiranje novog zuba uz pomoć CAD-CAM tehnologije u samo jednom danu
 • Stručnjaci sa svjetskim referencama i u stalnom usavršavanju
 • Višegodišnje iskustvo u izradi različitih protetskih nadomjestaka (zubne krunice, zubni mostovi, ljuskice za zube)
 • Potpuno prirodan izgled zubi uz pomoć visoko kvalitetnih materijala na tržištu
 

Besplatan pregled

 

Što naši pacijenti kažu o nama?

 

Prosječna ocjena pacijenata za uslugu ugradnje zubnih krunica u Štimac Centru dentalne medicine

 

Garancija na zubne krunice

Štimac centar dentalne medicine daje garanciju na sve konstrukcije protetskih radova 3 godine. Eventualna otkrhnuća keramičkih ili akrilatnih dijelova protetskog rada pokrivena su garancijom u trajanju 3 godine. Pod pojmom protetskih radova misli se na zubne krunice, zubne mostove i ljuskice za zube. Bitno je napomenuti kako je ključan faktor za iskorištavanje garancije redovita kontrola. Obavezna je kontrola zubi jednom godišnje za sve pacijente, čak i kada je riječ o manjim stomatološkim radovima, zbog pravovremene prevencije i zaštite dentalnog zdravlja.
Garancija na ugradnju
 

O nama

35
godina obiteljske tradicije

Naš tim

15
doktora dentalne medicine

Naše usluge

7
dentalnih grana na istom mjestu

O nama

35
godina obiteljske tradicije

Naš tim

15
doktora dentalne medicine

Naše usluge

7
dentalnih grana na istom mjestu

Iskustvo

30 000
zadovoljnih pacijenata

Iskustvo

30 000
zadovoljnih pacijenata
 

Kontaktirajte nas

Želite znati više ili se naručiti na pregled i ugradnju zubnih krunica? Pošaljite nam upit putem našeg online obrasca,  putem maila na info@drstimac.com ili nas uvijek možete kontaktirati na telefonski broj: 01/3633-602

 

Izaberite način plaćanja

Kako bismo vam olakšali financiranje vašeg stomatološkog zahvata, odobravamo vam 5 do 15% popusta na gotovinsko plaćanje ovisno o količini radova i visini vaše ponude. Također, osim plaćanja gotovinom, nudimo vam i mogućnost plaćanja Maesto, Master card, Visa i Visa Premium karticama do 24 rate bez kamata.

visa
master card
maestro
diners
 

Zanima Vas više?

POŠALJITE NAM UPIT
  • Nužno je prihvatiti opće uvjete.

  • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.