Ortodontska terapija alignerima | Štimac centar dentalne medicine

Ortodontska terapija alignerima | Štimac centar dentalne medicine

Ortodontska terapija

Opis terapije
Ortodontska terapija nije luksuz, već potreba koju se ne bi smjelo odgađati i koja donosi trajne pozitivne rezultate. Napretkom dentalne medicine i razvojem tehnologija terapija je postala puno ugodnija, kraća i u estetskom smislu privlačnija.
postavljanje alignera

ŠTO JE ORTODONTSKA TERAPIJA ALIGNERIMA?

Pod pojmom ortodontske terapije smatramo terapiju kojoj je cilj ispraviti nepravilan položaj zubi i čeljusti. Ona rezultira izvrsnim estetskim, funkcionalnim, ali i psihološkim promjenama kod osobe. Ortodontska terapija alignerima koristi tzv. nevidljivi aparatić kako bi se zubi postavili u najbolji mogući položaj i postigao skladan i harmoničan izgled zubnog niza. Osim u estetskom smislu, primjenjuje se i kod problema sa žvačnim sustavom, koji posljedično može stvoriti bolne procese i propadanje zuba.

Pokažite više Pokažite manje

Zubi se postavljaju u pravilan položaj u čeljusti kako bi osigurali ravnomjernu raspodjelu žvačnih sila i smanjili opterećenje pojedinog zuba. Ortodontska terapija ne smije se odgađati niti zanemariti. Ona štiti potporno tkivo zuba, produljuje životni vijek zuba i štiti od ispadanja.

Pokažite više Pokažite manje
 

Opis terapije prozirnim alignerima

 

Inicijalni pregled za alignere

Kako bi se definirala terapija potrebno je doći na inicijalni pregled na kojem naši dijagnostičari pregledavaju generalno stanje zubi te nakon kojeg utvrđujemo je li potrebna detaljna dijagnostika i planiranje za alignere.
 

Što su aligneri?

Aligneri su prozirni aparatići za zube (clear aligner) koje koristimo u sklopu ortodontske terapije za ispravljanje položaja zubi i žvačnih poremećaja u čeljusti. Godinama su se problemi anomalija i nepravilnog položaja zubi riješavali bravicama i žicama, što je mnogima zbog estetike bio razlog odustajanja od terapije. Evolucijom ortodoncije kao alternativa klasičnom žičanom aparatiću pojavio se prozirni aparatić za zube (aligner) i tako zadovoljio estetske želje pacijenata. Mi smo se opredjelili za ClearCorrect alignere, razvijene od strane svjetski poznatog dentalnog branda Straumman Group, koji su nam se zbog svoje kvalitete i efikasnosti pokazali kao odlično ortodontsko rješenje.

Aligneri dolaze u obliku prozirnih udlaga i ispravljaju gotovo sve anomalije kao i konvencionalni fiksni ortodontski aparatić za zube, uz iznimku najtežih ortodontskih anomalija. Ovisno o složenosti dentalne situacije određuje se potreban broj udlaga. Jedna prozirna udlaga nosi se u prosjeku 2-3 tjedna te se onda zamijenjuje drugom. Prozirne alignere je potrebno nositi barem 22 sata dnevno, uz mogućnost skidanja prilikom uzimanja hrane ili pića. Najveća prednost i razlog tolike popularnosti alignera njihova je transparentnost zbog koje ih je teško primjetiti na zubima.

 

Pitajte doktora

 

Koje su opcije i cijene ClearCorrect alignera?

Nakon procjene je li terapija alignerima kod vas moguća, u roku nekoliko dana od slanja potrebne dokumentacije u planning centar, dobit ćemo točnu informaciju koji broj alignera je u vašem slučaju potreban. Prema tome odlučujemo za koju od 3 moguće ClearCorrect opcije (ONE, TWO ili UNLIMITED) ste kandidat. Cijena terapije s alignerima se uglavnom kreće od 3.118,99 € do 3.318,07 €, ovisno o broju alignera i trajanju terapije.

 

Koje probleme rješavaju aligneri?

Aligneri učinkovito rješavaju lakše ortodontske anomalije, kao što su:

 • razmaci između zuba
 • zbijenost zubi
 • preklapanja zubi
 • poravnanja zubi
 

Terapija alignerima provodi se nošenjem prozirnih udlaga, napravljenim od posebnog silikona CAD-CAM tehnologijom na temelju digitalnog otiska vaših zubi. Digitalni otisak zubi šalje se u tvornicu gdje se izrađuju vaše udlage i u 3D programu se simulira pomicanje zubi. Ovisno o indikacijama i složenosti dentalne situacije određuje se broj udlaga koje su potrebne da bi se postigao sklad zubnog niza.

Ispravljanje zubi prozirnim alignerima podrazumijeva aktivnu uključenost pacijenta što će na kraju imati velik utjecaj na uspješnost terapije. Trajanje terapije ovisit će vrsti anomalija koje se žele ispraviti, a u prosjeku je to 6-18 mjeseci. Svaka udlaga nosi se na zubima barem 22 sata dnevno (skida se za vrijeme jela i pranja zubi). Kada udlaga napravi potreban pomak zubi, prelazi se na drugu, a to je otprilike svakih dva tjedna. Tijekom terapije dolazite na kontrolne preglede o čemu se dogovarate sa svojim doktorom. Po završetku terapije i postignutim željenim rezultatima, dobit ćete retainter koji će pomoći da zubi ostanu u položaju u koji su se pomaknuli.

Ortodontski aparatić bez žica i bravica kojemu su osnova prozirne udlage, odnosno nevidljivi aparatić za zube, razvijen je upravo zbog svoje estetske komponente i želje pacijenata da na što suptilniji način dođu do savršene linije osmijeha. Prema tome glavna prednost i razlog odabira alignera je transparentnost, odnosno gotovo su neprimjetni na zubima.

Aligneri su jednostavni za rukovanje, mogu se skinuti i staviti kada želite, primjerice tijekom jela, pića, pranja zubi ili pak zbog sudjelovanja u važnom sastanku. Prilagodba na njihovo nošenje nije duga i vrlo su ugodni. Ne izazivaju iritacije te ne stvaraju rane koje može prouzročiti klasični fiksni aparatić za zube.

Čišćenje zuba i aparatića je kod alignera olakšano jer se mogu vrlo lako skinuti i ponovno staviti. Time se oralna higijena normalno može održavati, a smanjuju se i mogućnosti stvaranja parodontnih problema.

Prozirni aligneri smanjuju broj posjeta ordinaciji i skraćuju vrijeme posjeta doktoru. Računalno izrađeni aligneri pružaju mogućnost simulacije pomaka zubi i konačan izgled zubnog niza, što omogućuje bolje razumijevanje i lakše vizualiziranje terapije. Ako se poštuju sve upute doktora, aligneri garantiraju odlične rezultate i prekrasan osmijeh.

U našem centru nudimo vam ClearCorrect prozirne alignere, proizvedene u Švicarskoj od strane Straumman grupe, jednog od najvećih svjetskih dentalnih brandova. ClearCorrect po svojim svojstvima, kvaliteti ili efikasnosti se ne razlikuje od drugih brandova alignera, poput recimo Invisalign alignera. Ovdje se radi o udlagama koje su napravljene od patentiranog silikona koji je ugodniji za pacijente te jamči veću transparentnost i neprimjetnost prilikom nošenja.

 
prije i poslije prozirni apratić

Tko je idealan kandidat za alignere?

Postoji mišljenje da je ortodontska terapija ograničena za pacijente mlađe dobi, ali u slučaju terapije prozirnim aparatićima (clear aligner) dobne granice nema. S terapijom je moguće krenuti u tinejdžerskim godinama, jednako kao i u kasnijoj dobi. Svi koji žele ispraviti anomalije na zubima i postaviti zube u pravilan zubni niz dobri su kandidati za prozirni aparatić. Ograničenje postoji jedino u slučaju parodontoloških pacijenata, odnosno pacijenata s bolestima parodonta koje upućujemo na daljnju parodontološku obradu i terapiju.

 

Naši stručnjaci

navodnik
Pravilan i skladan osmijeh san je svake osobe. Zato svima koji žele na diskretan način ispraviti položaj zubi nudimo odlično estetsko rješenje kroz terapiju alignerima.
elena-stimac-vukojevic

Elena Štimac Vukojević

dr. med. dent., spec. dentalne protetike
 

Zašto odabrati Štimac centar dentalne medicine?

 • Vrhunski tim doktora dentalne medicine
 • Detaljna i precizna dijagnostika
 • Intraoralno 3D skeniranje čeljusti
 • Vlastiti dentalni laboratorij s iskusnim dentalnim tehničarima
 • Suvremena dentalna tehnologija
 • Preko 20 000 zadovoljnih pacijenata
 • Na samo jednom mjestu moguće popraviti cjelokupno dentalno stanje zubi
 • Vlastiti digitalni rendgen
 

Besplatan pregled

 

Provjerite našu stručnost

Pacijenti već dugi niz godina prepoznaju našu kvalitetu te su naše doktore posljednjih nekoliko godina uvrstili među najbolje stomatologe i oralne kirurge u Hrvatskoj. Posjetite nas i uvjerite se u stručnost našeg tima.
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
 

Što naši pacijenti kažu o nama?

 

O nama

35
godina obiteljske tradicije

Naš tim

15
doktora dentalne medicine

Naše usluge

7
dentalnih grana na istom mjestu

O nama

35
godina obiteljske tradicije

Naš tim

15
doktora dentalne medicine

Naše usluge

7
dentalnih grana na istom mjestu

Iskustvo

30 000
zadovoljnih pacijenata

Iskustvo

30 000
zadovoljnih pacijenata
 

Želite saznati jeste li kandidat za ortodontsku terapiju alignerima?

Pošaljite nam upit putem našeg online obrasca, putem maila info@drstimac.com ili nas uvijek možete kontaktirati na telefonski broj: 01/3633-602

 

Izaberite način plaćanja

Kako bismo vam olakšali financiranje vašeg stomatološkog zahvata, odobravamo vam 5 do 15% popusta na gotovinsko plaćanje ovisno o količini radova i visini vaše ponude. Također, osim plaćanja gotovinom, nudimo vam i mogućnost plaćanja Maesto, Master card, Visa i Visa Premium karticama do 24 rate bez kamata.

visa
master card
maestro
diners
 

Zanima Vas više?

POŠALJITE NAM UPIT
  • Nužno je prihvatiti opće uvjete.

  • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.