Oralna kirurgija

Sinus lift i ugradnja umjetne kosti

Kada govorimo o oralnoj kirurgiji te ugradnji zubnih implantata, postoje situacije kada je maksilarni sinus prenizak te iz tog razloga nije moguća imedijatna ugradnja zubnih implantata.
Kod takvih situacija primjenjuje se zahvat podizanja sinusa tj. sinus lift.

Saznajte više

Prf protokol

PRF protokol inovacija je u dentalnoj medicini koja daje pacijentu sigurnost u ugradnju implantata. U posljednje vrijeme su se pojavile mnoge inovacije u dentalnoj implantologiji. PRF protokol jedna je od njih i omogućuje regeneraciju kosti pomoću naše krvi i plazme i time nadograđuje izgubljeno.

Saznajte više

Apikotomija

Apikotomija je oralno kirurški zahvat kojim se uklanja vrh korijena zuba (apex), najčešće zbog kroničnih upala ili fraktura u području vrha korijena (granuloma ili ciste). Apikotomija se provodi u lokalnoj anesteziji, što znači da je tretman bezbolan. U stomatološkoj poliklinici Štimac u Zagrebu zahvat apikotomije obavlja dr.med.dent Filip Štimac, specijalist oralne kirurgije.

Saznajte više

Alveotomija

Alveotomija je kirurško uklanjanje impaktiranih i retiniranih umnjaka. Pojedinim zubima može biti onemogućeno nicanje, no to ne mora značiti da je zaustavljen razvoj zuba. Impaktirani i retinirani zubi su zubi koji su se potpuno formirali unutar kosti, ali nisu iznikli na svome mjestu, niti na kojem drugom mjestu u ili izvan zubnog luka.

Saznajte više

Frenulektomija

Frenulum je nabor sluznice koji povezuje usnice, obraze i jezik sa zubnim mesom. Kod pojedinih pacijenata frenulum može biti zadebljan i može sezati vrlo duboko među zube što može dovesti do negativnih posljedica.

Saznajte više

Cistektomija

Cistektomija je oralno kirurški zahvat uklanjanja periapikalnih lezija zuba tj. abscesa, granuloma te različitih cisti. Spomenute tvorevine tj. promjene vidljive su oko korijena zuba te se najčešće uoče na panoramskoj snimci tj. ortopanu kada pacijent dođe stomatologu radi jakih bolova te oteklina.

Saznajte više

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • Nužno je prihvatiti opće uvjete.


  • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Nazovi odmah