Zubni
mostovi

Opis zahvata ›

Nedostatak jednog, dva ili više zubi moguće je nadomjestiti zubnim mostom koji se sastoji od zubnih krunica. Danas je zubni most često rješenje pri popunjavanju praznina koje su uzrokovane nedostatkom zubi, zadovoljavaju funkcionalnosti prirodnih zuba, a ujedno su i dugoročno estetsko rješenje.

ŠTO SU ZUBNI MOSTOVI?

Zubni mostovi su protetski nadomjestak koji se sastoji od zubnih krunica koje su fiksno povezane u jednu cjelinu. Zubni most će se predložiti kada vam nedostaje jedan ili više zuba ili kada su zubi jako oslabljeni. Glavni uvjet je da imate određeni broj zubi koji mogu biti nosači i potpora cijelom zubnom mostu. Zubni most može se napraviti na prirodne zube, a kada nedostaje veći broj zubi tada je moguće napraviti zubni most na implantatima.

Koje rješenje je najbolje za vas utvrdit će se prilikom prvog pregleda kod stomatologa. U našem dentalnom laboratoriju, koji se nalazi unutar samog Centra izrađuju se mostovi za zube, tako da možete imati i više proba u kojima sudjelujete (sa svojim željama) s doktorom dentalne medicine i dentalnim tehničarom.

Opis zahvata

Provjerite našu stručnost

Pacijenti već dugi niz godina prepoznaju našu kvalitetu te su naše doktore posljednjih nekoliko godina uvrstili među najbolje stomatologe i oralne kirurge u Hrvatskoj. Posjetite nas i uvjerite se u stručnost našeg tima.

Štimac - Naj Doktor 2020
Štimac - Naj Doktor 2019
Štimac - Naj Doktor 2018
Štimac - Naj Doktor 2017
Štimac - Naj Doktor 2016
UNICERT ISO 9001
GCR
GIDE
Superbrands

Kada je zubni most najbolje rješenje?

Simptomi koju ukazuju da je potrebno što prije posjetiti stomatologa i da ste vjerojatno kandidat za zubne mostove su slabi i istrošeni zubi, zubi koji su predviđeni za vađenje ili zubi koji nedostaju. Također, ako su vam zubi jako osjetljivi te imate problema prilikom pričanja, žvakanja ili smijanja tada je velika vjerojatnost da će vam se kao moguće rješenje predložiti zubni most.

Zubni most ojačat će vaše prirodne zube te popraviti estetski izgled osmijeha, a ugradnji zubnog mosta mogu se podvrgnuti sve dobne skupine.

Saznajte cijenu zubnih mostova

Zanima li vas cijena zubnih mostova i opcije plaćanja koje su vam dostupne? Kontaktirajte nas putem obrasca!

Naši stručnjaci

Zubni most dat će vam odličan osjećaj sigurnosti i čvrstoće poput pravih zubi te vam pružiti sjajnu funkcionalnost i estetiku vašeg novog osmijeha.

ZAŠTO DOLAZI DO POTREBE ZA ZUBNIM MOSTOVIMA?

S problemom istrošenih i puknutih zubi te s nedostatkom zubi susreće se velik broj ljudi. Zahvaljujući današnjim dostignućima u stomatologiji za svaku dentalnu situaciju postoji rješenje. Tako je u slučaju nedostatka zubi moguće napraviti zubni most na prirodnim zubima ili most na ugrađenim implantatima. 

ZUBNI MOST NA IMPLANTATIMA

Most na implantatima je kvalitetno rješenje nadomještanja jednog ili više izgubljenih zuba te se za razliku od klasičnog zubnog mosta, pričvršćuje na implantate.

Most na implantatima je odlično rješenje jer:

 • onemogućuje pomicanje susjednih zubi
 • pruža estetiku i funkcionalnost zubi
 • nije potrebno brusiti susjedne zdrave zube
Vrlo čest oblik terapije mostovima na implantatima je nadoknada zuba u stražnjoj regiji gdje nedostaju 3 ili 4 kutnjaka te se s tim tretmanom može zamijeniti parcijalna mobilna proteza koja ne pruža osjećaj stabilnosti. Zubni most na implantatima pruža vam sjajnu funkcionalnost te estetiku i prirodan izgled zubi, a ujedno vam daje odličan osjećaj sigurnosti i čvrstoće. U slučaju potpuno bezube čeljusti, najčešće su opcije s mostovima na implantatima, tzv. All on four i All on six opcije.

ZUBNI MOST NA PRIRODNIM ZUBIMA

Zubni most na vašim prirodnim zubima je fiksno protetsko rješenje koji koristi upravo vaše prirodne zube kao nosače zubnog mosta.

Idealno je rješenje ukoliko:

 • imate nedostatak zuba, a nemate dovoljno kosti za ugradnju implantata
 • imate istrošene i okrhnute zube
 • želite popraviti estetski izgled svojih zubi.

Metal – keramički ili u potpunosti keramički most sastoji se od minimalno 3 zubne krunice koje su međusobno povezane u jednu cjelinu. Postupak ugradnje zubnog mosta na vašim prirodnim zubima započinje detaljnom analizom samih zuba rendgenskom dijagnostikom na prvom pregledu u našem Centru.

Pomaknite dolje
Zašto posjetiti stomatologa u slučaju problema?

Uslijed gubitka jednog ili više zubi mogu se pojaviti ozbiljni zdravstveni problemi. Gubitak jednog ili više zuba vodi do otežanog žvakanja, disanja i poremećaja u vilici te na kraju dovodi i do transformacije lica. Prilikom nedostatka zuba, susjedni zubi pomiču se u prazni prostor te može doći do bolova prilikom žvakanja, ali i velikih promjena u rasporedu ostalih zubi u čeljusti. Budući da se zubnim mostom mogu spriječiti daljnje posljedice važno je odmah reagirati na gubitak ili slabljenje jednog ili više zuba.

CAD-CAM tehnologija

U Štimac centru dentalne medicine koristimo vrhunske materijale i suvremenu tehnologiju kako bi svim našim sadašnjim i budućim pacijentima pružili radove najvišeg standarda i kvalitete. Upotreba CAD-CAM tehnologije (strojno – kompjuterske tehnike) za izradu protetskih nadomjestaka predstavlja vrhunac tehnoloških dostignuća, koje nudi estetska stomatologija jer svojoj brzinom i preciznošću pacijentima pruža savršeno prirodan i estetski izgled zubi. Zubni most čini veći broj zubnih krunica, a materijali koje koristimo u izradi krunica su: metal-keramika, cirkon keramika i potpuna bezmetalna keramika (Empress ili E-max). Tako postoji mogućnost da napravite metal-keramički most, cirkonski most ili most od potpune keramike.

Metal – keramičke krunice koriste se već dugi niz godina te su i danas najčešće korišteni materijal. Metalna osnova od koje se sastoje, zubima pruža čvrstoću i stabilnost, a keramika od koje je napravljen vanjski dio krunice nalik je na pravi zub jer oponaša njegovu boju i oblik. Metal – keramički most odlikuju čvrstoća i dugotrajnost te se uglavnom preporučuje za stražnju regiju čeljusti.

Krunice koje su izrađene od potpune keramike odlično su rješenje za postizanje vrhunske estetike zubi. Potpuno keramički zubni most svojim karakteristikama, kao što su boja, način odbijanja i propuštanja svjetla najvjernije dočarava sva svojstva prirodnog zuba.

Cirkonski potpuno keramički most izrađuje se CAD-CAM tehnologijom pomoću koje se postiže savršena preciznost u kreiranju cirkonskih krunica koje su alternativa metalnim substrukturama korištenim ispod porculana u krunicama. Cirkon je potpuno biokompatibilan i prozračan materijal, koji vraća izgled potpuno prirodnih zubi i funkcionalnost zubi u vrlo kratkom roku.

Zašto odabrati Štimac centar dentalne medicine?

 • Brza i precizna izrada zubnih mostova korištenjem CEREC CAD-CAM tehnologije
 • Vlastiti dentalni laboratorij s iskusnim dentalnim tehničarima
 • 5 godina garancije na zubne mostove
 • Vrhunski tim sa specijalistima protetike
 • Najmodernija tehnologija za izradu protetskih nadomjestaka
 • Preko 20 000 zadovoljnih pacijenata jamstvo su da ćete iz naše ordinacije izaći s osmijehom na licu
 • Pacijenti na samo jednom mjestu mogu popraviti svoje cjelokupno dentalno stanje zubi
 • Vlastiti digitalni rendgen

Besplatan pregled

Što naši pacijenti kažu o nama

Rezultati zahvata

Rezultati mostovi #2
Rezultati mostovi #2

Nakon što je zubni most trajno zacementiran u ustima, postoji mogućnost da će biti potrebno par dana da se naviknete na njega, no nakon perioda prilagodbe, imat ćete osjećaj kao da je riječ o vašim pravim zubima. Uz precizno i kvalitetno izrađen zubni most vratit će vam se sve zdravstvene, funkcionalne i estetske funkcije.

Rezultati mostovi #1
Rezultati mostovi #1

Mnogi nas pacijenti pitaju trebaju li održavati oralnu higijenu i nakon izrade mosta. Zubni most treba se čistiti i održavati baš kao i prirodni zubi kako se ne bi upalilo zubno meso ili pojavile druge tegobe te kako bi se produžio vijek zubnih mostova. Smanjenost oralne higijene može dovesti do stvaranja bakterija, povlačenja zubnog mesa, plaka, zubnog kamenca pa čak i karijesa koji se može stvoriti na zubima ispod mosta. Upravo iz tih razloga uz redovito četkanje i čišćenje prostora između zubi, upotrebu konca za zube, vodice za ispiranje usta te interdentalne četkice, redovita posjeta stomatologu te čišćenje zubnog kamenca je od ključne važnosti.

Prosječna ocjena pacijenata za uslugu ugradnje zubnih mostova u Štimac Centru dentalne medicine

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 25 recenzija pacijenata

4.9-stars_Poliklinika_timac

Garancija na ugradnju zubnih mostova

Kao dokaz kvalitete naših radova, svim pacijentima dajemo 5 godina garancije na sve protetske nadomjestke, pa tako i na zubne mostove. Vrlo je bitno da pacijenti dolaze jedanput godišnje na kontrolu da bi se preventivno djelovalo u situacijama koje mogu oštetiti zubni most i kako bi garancija ostala važeća.

Naručite se

O nama

30 godina obiteljske tradicije
Saznajte više

Naš tim

15 doktora dentalne medicine
Saznajte više ›

Naše usluge

7 dentalnih grana na istom mjestu
Saznajte više ›

Iskustvo

20 000 zadovoljnih pacijenata

O nama

30 godina obiteljske tradicije
Saznajte više ›

Naš tim

15 doktora dentalne medicine
Saznajte više ›

Naše usluge

7 dentalnih grana na istom mjestu
Saznajte više ›

Iskustvo

20 000 zadovoljnih pacijenata

Želite saznati jeste li kandidat za zubni most?

Pošaljite nam upit putem našeg online obrasca, putem maila info@drstimac.com ili nas uvijek možete kontaktirati na telefonski broj: 01/3633-602

Naručite se

Izaberite način plaćanja

Kako bismo vam olakšali financiranje vašeg stomatološkog zahvata, odobravamo vam 5 do 15% popusta na gotovinsko plaćanje ovisno o količini radova i visini vaše ponude. Također, osim plaćanja gotovinom, nudimo vam i mogućnost plaćanja svim karticama do 24 rate bez kamata, kao i opciju potrošačkog kredita na 60 mjeseci.

 

Zanima Vas više?

POŠALJITE NAM UPIT

  • Nužno je prihvatiti opće uvjete.

  • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.