ALL-ON-4 metoda

Ako ste tijekom godina izgubili sve zube ili su vam preostali zubi predviđeni za vađenje, najefikasnije fiksno rješenje kojim ćete trajno nadomjestiti zube koji nedostaju je All-on-4 metoda.

Što je All on 4 metoda?

Zubni most na 4 implantata (All on 4) je metoda gdje se za bezube osobe, bez obzira je li riječ o donjoj ili gornjoj čeljusti (a moguće i obje) izrađuje zubni nadomjestak (zubni most) koji je fiksno pričvršćen na četiri (4) zubna implantata. Ovaj zahvat pod lokalnom anestezijom, kompjutorski navođenom implantologijom i naprednim kirurškim uređajem omogućuje bolju preciznost ugradnje i trajnost implantata u samo dvije posjete s time da odmah u prvoj posjeti kao privremeno rješenje osoba dobiva privremene zube s kojima odlazi kući.

Zašto se odlučiti za All on 4 metodu?


 • Trajno fiksno rješenje koje omogućuje današnja suvremena oralna kirurgija

 • Zahvat vrlo kratko traje. Izvodi se vrlo precizno i bezbolno te omogućuje brže srastanje implantata s kosti

 • Postupak ugradnje je gotov u samo jednom danu u samo nekoliko sati. Zahtjeva ugradnju četiri implantata po čeljusti te izradu privremene zubne proteze koju možete koristiti za vrijeme zarastanja

 • Potpuno prirodan izgled i osjećaj

 • Odlična funkcionalnost - vraćaju se sve žvačne funkcije

 • Sprječava se daljnja resorpcija kosti te održava postojeća razina kosti

 • Omogućuje jednostavnu higijenu zubnog mosta

 • Ušteda cijene – cijena postupka je manja od klasične implantacije koja uključuje ugradnju umjetne kosti i ugradnju više od 4 implantata

 • U nekim slučajevima mogućnost imedijatne ugradnje implantata nakon vađenja zubi


Filip Štimac, dr.med.dent., specijalist oralne kirurgije

“Metoda All on 4 pokazala mi se kao idealno rješenje za sve osobe koji su kroz niz godina iz nekog razloga izgubili sve zube ili su im zubi u toliko lošem stanju da je jedina opcija izvaditi preostale zube. Rezultati zahvata su vrlo brzi i uspješni, čak 99% pacijenata vraća se na ugradnju protetske konstrukcije s integriranim implantatima spremnim za finalan rad na implantatima.”

Filip Štimac, dr.med.dent., specijalist oralne kirurgije

“Metoda All on 4 pokazala mi se kao idealno rješenje za sve osobe koji su kroz niz godina iz nekog razloga izgubili sve zube ili su im zubi u toliko lošem stanju da je jedina opcija izvaditi preostale zube. Rezultati zahvata su vrlo brzi i uspješni, čak 99% pacijenata vraća se na ugradnju protetske konstrukcije s integriranim implantatima spremnim za finalan rad na implantatima.”

Pitajte naše doktore sve što Vas zanima vezano uz naše usluge i saznajte preporuke stručnjaka.

Pitaj doktora

Zašto odabrati Štimac centar dentalne medicine?


 • Specijalist oralne kirurgije s preko 10000 ugrađenih implantata

 • Zubni implantati koji su pokazali 99% uspješnosti ugradnje

 • Doživotna garancija na zubne implantate

 • Privremene zube je moguće odmah izraditi (u roku 24 sata) zbog korištenja laboratorija u sklopu vlastitog centra

 • Renomirani zubni implantati s velikim autoritetom na tržištu (Nobel Biocare i Bego)

 • Implantološka “putovnica” s potvrdom proizvođača svakog ugrađenog implantata

Simptomi i indikacije

Metoda All on 4 idealno je rješenje za problem nedostatka zubi, prvenstveno za bezube čeljusti kod osoba koje su kroz niz godina izgubile sve zube ili su im zubi u toliko lošem stanju da je jedina opcija izvaditi preostale zube. All on 4 pravi je odabir i za one koje muče zubne proteze i ne mogu se na njih naviknuti. Ovom metodom se ugrađuju implantati prema najsuvremenijim terapijskim konceptima te je moguće rješenje i kod osoba koje imaju vrlo malu količinu kosti u usnoj šupljini.

Što je kost bolja (zdravija, kvalitetnija) to je mogućnost ugradnje implantata veća, no čak i ako kost nije dovoljno dobrog volumena postoji mogućnost da oralni kirurg uz dodatne oralnokirurške zahvate napravi All on 4 metodu.

Bitno je napomenuti kako je All on 4 metoda moguća jedino kod potpune bezubosti te u tom slučaju predstavlja najefikasnije rješenje, a kao najveće prednosti su mu brzina i veća cjenovna isplativost od klasičnog protetskog i implantološkog zahvata.

Zašto posjetiti oralnog kirurga u slučaju problema?

Oralni kirurg znat će detaljnom 3D dijagnostikom CT-om procijeniti jeste li kandidat za All on 4 metodu. Oralna kirurgija, u slučaju svakog zahvata kao prvi korak uključuje dobru te detaljnu dijagnostiku i upute pacijentu kako bi zahvat prošao što jednostavnije. Budući da se radi o velikom kirurškom zahvatu bitno je izabrati kirurga s iskustvom, koji će se posvetiti planiranju operacije i inicijalno izraditi protetsko-kirurški plan implantološkog zahvata. Naš specijalist oralne kirurgije Filip Štimac, dr.med.dent. na dnevnoj bazi ugrađuje najkvalitetnije Nobel Biocare ili Bego implantate zahvatom All on 4 i time vam omogućuje potpuno povjerenje u postupak i osigurava zahvat koji je maksimalno siguran za pacijenta.

Opis zahvata

Za All on 4 metodu potrebna su ukupno 3-4 mjeseca s otprilike 2-4 dolaska u ordinaciju, ovisno o slučaju pacijenta. Postupak izrade zubnog mosta All on 4 metodom, nema ni boli jer se izvodi pod lokalnom anestezijom. Zahvaljujući lokalnoj anesteziji pacijent se može opustiti i biti u potpunosti miran dok oralni kirurg izvodi zahvat ugradnje implantata.

Zahvat All on 4 metodom predstavlja jednokratan operativan zahvat jer se u samo jednom danu, u jednoj posjeti, osobi ugrađuju zubni implantati (4 implantata) u čeljust. Ova metoda temelji se na digitalnom planiranju operacije ugradnje implantata i započinje izradom kirurških šablona. Ležište za implantat u kosti radimo naprednim kirurškim uređajem koji djeluje na principu najnovijih tehnologija u implantologiji. Ugradnja jednog implantata (Nobel Biocare ili Bego) traje oko 15 minuta što znači da će prvi posjet, odnosno cijeli postupak koji uključuje eventualno vađenje zuba, ugradnju 4 implantata, davanje anestezije te razgovor doktora s pacijentom trajati otprilike 2 sata. Prednja 2 implantata postavljaju se okomito na čeljust, a zadnja dva pod kutom od 35 do maksimalno 45 stupnjeva. Zbog toga ova posebna tehnika ugradnje omogućuje ugradnju čak i osobama koje nemaju dovoljan volumen kosti za klasičnu implantaciju. Taj isti dan u roku samo nekoliko sati ili dan kasnije, ovisno o cjelokupnom stanju usne šupljine, pripremaju se privremeni zubi (zubi u 24 sata) koji se učvršćuju na već ugrađena četiri zubna implantata. Privremeni zubi su uglavnom privremena proteza koja se nosi za vrijeme dok se ne integrira zubni implantat u kosti, a s njom normalno žvakanje je moguće odmah isti dan.

Zahvat All on 4 se u potpunosti završava nakon tri do četiri mjeseca, kada prođe proces osteointegracije (period srastanja implantata s kosti). Nakon tog perioda pacijent se vraća u ordinaciju kako bi se izradio i postavio trajni fiksni rad (zubni most) koji se učvršćuje na postavljene implantate. Provjerava se stabilnost implantata, uzimaju se otisci na temelju kojih se finalni protetski rad izrađuje u našem zubotehničkom laboratoriju. Postavljanjem fiksnog protetskog rada na implantate završava cijeli zahvat.

Rezultati zahvata

All on 4 metoda je pokazala izvrsne rezultate u stomatologiji kod osoba koje su izgubile sve zube u čeljusti. Ovo fiksno rješenje omogućeno je i osobama koje imaju preostalih jedan ili više zuba predviđenih za vađenje te onima koji nemaju veliki volumen kosti, a žele izbjeći nošenje totalnih proteza. Smatra se bržim i bezbolnijim rješenjem za bezube čeljusti i omogućuje trajni povratak funkcije žvakanja. Zahvat se izvodi uz upotrebu najmodernijeg implantološkog pristupa kod kojeg nema potrebe za šivanjem, boli, oteklina niti nema štete za organizam. Protetski rad, odnosno izrada zubnog mosta vam osigurava prirodan izgled zubi, savršenu stabilnost i funkcionalnost te izrazito dobar stupanj oralne higijene. Osim dobre funkcionalnosti, All on 4 metoda osigurava i vrlo lijep i pravilan zubni niz. Novi zubi omogućuju jednostavno održavanje oralne higijene, a osjećaj žvakanja je kao kod prirodnih zubi.

Prosječna ocjena pacijenata za uslugu ALL On 4 u Štimac Centru dentalne medicine

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 17 recenzija pacijenata Štimac Centra dentalne medicine
4.9-stars_Poliklinika_timac

Garancija na All on 4 metodu

Štimac centar dentalne medicine daje garanciju na protetski rad All on 4 metode (most na implantatima) na 5 godina. Kada je u pitanju garancija zubnih implantata koji se ugrađuju u kost, ona je doživotna.

Bitno je napomenuti kako ključan faktor koji garancija uključuje je redovita kontrola. Obavezna je kontrola zubi jednom godišnje za sve pacijente kako bi se na vrijeme preveniralo ukoliko je u čeljusnoj kosti došlo do promjena.

Jesam li kandidat za All on 4 metodu?

Želite li saznati jeste li baš Vi kandidat za All on 4 metodu ili imate više pitanja? Kontaktirajte nas putem našeg online obrasca, telefonskim pozivom ili pošaljite email sa svojim upitom.

NARUČI SE

Izaberite način plaćanja

Kako bismo vam olakšali financiranje vašeg stomatološkog zahvata, osim plaćanja gotovinom, za što dajemo 5% popusta ili 10% popusta ako je iznos veći od 10 000 kuna, nudimo vam i mogućnost plaćanja svim karticama na rate. Iskoristite mogućnost plaćanja do 24 rate bez kamata ili opciju potrošačkog kredita na 60 mjeseci.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

 • Nužno je prihvatiti opće uvjete.


 • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Nazovi odmah