Zubna proteza | Zubna protetika | Štimac Centar dentalne medicine

Zubna proteza | Zubna protetika | Štimac Centar dentalne medicine

Zubna protetika

Rezultati zahvata
Nedostaje vam dio zuba, jedan ili više zubi? Zubi su vam oslabili ili jednostavno želite blistavo bijeli osmijeh? Fiksna i mobilna protetika Štimac centra dentalne medicine nudi rješenje za svaki vaš dentalni problem, kakve god prirode on bio – funkcionalne ili estetske.
ŠTO JE ZUBNA PROTETIKA?

ŠTO JE ZUBNA PROTETIKA?

Zubna protetika podrazumijeva protetske nadomjestke kojima je moguće nadomjestiti nedostatak zubi, poboljšati izgled postojećih zubi ili njihovu funkcionalnost. Zubne krunice i mostovi, zubne ljuskice i zubne proteze nazivaju se zubnom protetikom, a izrađuju se u našem zubotehničkom laboratoriju. 

Zubnu protetiku dijelimo na fiksnu protetiku i mobilnu protetiku. Fiksna protetika uključuje ljuskice za zube, zubne krunice i zubne mostove dok se totalne proteze (potpune proteze), parcijalne proteze (djelomične proteze) i proteze na implantatima nazivaju mobilnom protetikom.

Provjerite našu stručnost

Pacijenti već dugi niz godina prepoznaju našu kvalitetu te su naše doktore posljednjih nekoliko godina uvrstili među najbolje stomatologe i oralne kirurge u Hrvatskoj. Posjetite nas i uvjerite se u stručnost našeg tima.
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb
Stomatološka poliklinika Zagreb

Zašto zubna protetika?

Naši zubi mogu oslabiti s vremenom, uslijed procesa starenja, zbog određenog načina života, hrane koju jedemo ili načina na koji održavamo oralnu higijenu. Možemo ostati bez jednog ili više zubi, a time nerijetko gubimo i samopouzdanje, rjeđe se smijemo ili prekrivamo usta rukom kada se smijemo.

Osmijeh je jedan od glavnih estetskih faktora našeg lica, ono što se prvo primjećuje na osobi i ono što privlači druge. Stoga, ne čudi da su zubna protetika i estetska stomatologija jedne od najtraženijih disciplina i usluga koje dentalna medicina danas nudi. Zubna protetika služi kako bi vam se vratio zdrav i blistav osmijeh na lice, a time i samopouzdanje.Besplatan pregled

Zubne krunice ili zubne navlake, fiksno se postavljaju na prirodne zube koji su jako slabi, oštećeni ili estetski neprivlačni. U našem centru zubne krune izrađujemo samo od vrhunskih materijala, a u našoj ponudi možete pronaći metal keramičke krunice, potpuno bezmetalne keramičke (E-max ili Empress) i cirkonske krunice.

Zubna krunica se izrađuje u sklopu našeg zubotehničkog laboratorija što jamči brzinu, mogućnost višestrukih proba te posebnu kvalitetu izrade.

ZUBNE KRUNICE
Saznajte više

Zubni mostovi su fiksni protetski nadomjesci te se izrađuju u situacijama kada osoba pati od jednog ili više zuba koji nedostaju, no istovremeno ima određeni broj zubi koji mogu biti nosači i potpora cijelom zubnom mostu. Jedan zubni most kreira se od više jedinica tj. zubnih krunica spojenih u jednu cjelinu.

ZUBNI MOSTOVI
Saznajte više

Ljuskice za zube (veneers) izrađujemo od potpuno bezmetalne keramike i predstavljaju najmanje invazivan tretman u stomatologiji. One se ugrađuju kako bi ispravile nesavršenosti i ortodontske anomalije zubi te dobio estetski savršen osmijeh. Kako bi rezultati tretmana bili što bolji, većina pacijenata prije izrade keramičkih ljuskica često se odluči i na izbjeljivanje zubi.

Za ugradnju zubnih ljuskica potrebno je minimalno brušenje prednje površine zuba (do 1 mm) kako bi se jednako zagladila površina zuba, omogućio ujednačen izgled ljuskica i postigla savršena simetrija osmijeha. Nakon brušenja zubi, uzimanja otisaka i kreiranja u zubotehničkom laboratoriju, ovaj protetski nadomjestak u obliku ljuske, trajno se lijepi i cementira na površinu lagano izbrušenog prirodnog zuba.

LJUSKICE ZA ZUBE
Saznajte više

Mobilna zubna protetika uključuje polufiksna i u potpunosti mobilna rješenja (mobilne proteze). Najčešće se mobilnom protetikom smatraju parcijalne proteze i totalne zubne proteze te proteze na implantatima.

Kod slučajeva više izgubljenih zuba ili kod potpune bezubosti jedno od mogućih rješenja je zubna proteza. Za osobe kojima nedostaje manji broj zubi rješenje kojime će se popuniti praznine između preostalih zubi može biti parcijalna odnosno djelomična proteza. U slučaju velikog gubitka svih zubi i kada zubni implantati nažalost nisu moguće rješenje, postoji mogućnost izrada totalne (potpune) akrilatne proteze.

MOBILNA PROTETIKA

Proteza na implantatima je zubna proteza koje se pričvršćuje na zubne implantate ugrađene u čeljust. Proteza na implantatima jednostavna je za čišćenje i održavanje higijene, a dovoljno je čvrsta da ne ispada i ne smeta prilikom govora ili jedenja. Kako bi proteza bila što čvršća i funkcionalna u jednu se čeljust ugrađuju 2-4 implantata.

PROTEZA NA IMPLANTATIMA

Rezultati zahvata

Naši stručnjaci

Izuzetno smo ponosni na naš tim dentalnih tehničara, koji u internom zubotehničkom laboratoriju izrađuje savršene protetske radove i prava remek-djela. Postojanje internog laboratorija velika je prednost našim pacijentima jer im omogućuje više proba i maksimalnu prilagodbu protetike njihovim preferencijama, a s novim osmijehom mogu zablistati već kroz par dana.

Maja Jagodić-Štimac

dr. med. dent.

Stomatološka protetika namijenjena je svima koji se susreću s oštećenim ili oslabljenim zubima, u blažem ili težem obliku, kao i onima kojima nedostaje jedan zub ili svi zubi. Ugradnjom zubne protetike vraća se funkcionalnost vaših zubi i privlačan estetski izgled osmijeha.

Zubne krunice koje se postavljaju na prirodan zub, ali i na zubni implantat koji zamjenjuje vaš prirodan zub, koriste se kada je zub oslabio te ga je potrebno zaštititi i ojačati, a cilj im je povratak izgubljene funkcije i estetike.

Zubni mostovi najčešće se koriste kada je izgubljene zube u zubnom nizu potrebno nadoknaditi ili su neki zubi vrlo slabi zbog čega ih drugi trebaju u cjelini nositi. U slučaju nedostatka dva ili više zubi, jedno od mogućih rješenja, osim ugradnje zubnih implantata, može biti i zubni most.

Ljuskice za zube postavljaju se na zube kada osoba ima određene ortodontske anomalije, kao što su na primjer razmaci između zubi. Također, pomoću ljuskica, volumen zubi se može povećati ili smanjiti, a može se promijeniti položaj zubi ili boja zubi. Ljuskice za zube prvenstveno su estetski nadomjestak i često se stavljaju s ciljem vraćanja sjaja i bjeline zubi.

Zubna proteza postavlja se u slučaju nedostatka većeg broja zubi (parcijalna proteza) i potpune bezubosti (potpuna proteza).

U slučaju da imate neke od navedenih simptoma i indikacija te vas zanima postoji li rješenje za vaše zube, vrlo je važno posjetiti stomatologa što prije.

Dentalna medicina značajno se razvila od svojih početaka, te se i dalje razvija, šireći spektar svojih usluga i rješenja za mnogobrojna stanja i probleme vaših zubi, stoga zasigurno postoji rješenje i za vas. Zanemarivanje dentalnog stanja i odgađanje posjeta stomatologu, može samo pogoršati situaciju i dovesti do većih problema, kao što su gubitak zubi ili propadanje postojećih zdravih zubi, a u konačnici utjecati i na vaše cjelokupno zdravlje. 

U Štimac centru dentalne medicine koristimo najsuvremenije metode i tehnologije izrade zubne protetike, kao i dijagnostike. Dolaskom na pregled, naši stomatolozi napravit će detaljnu dijagnostiku vaših zubi i, uzimajući u obzir njihovo stanje, vaše želje i očekivanja, doći će do najboljeg protetskog rješenja za vas.

Pri izradi zubne protetike koristimo revolucionarnu CAD-CAM tehnologiju koja nam omogućava iznimno preciznu i brzu izradu, a vama donosi ugodan osjećan pri nošenju i ugradnji te savršen estetski izgled.

Stomatološka poliklinika Štimac izrađuje proteze od dvije vrste materijala – akrilata i wironita. Totalna akrilatna proteza ekonomičnije je rješenje, dok je wironit proteza rađena od metala zbog čega je čvršća u odnosu na akrilatnu protezu.

Materijali od kojih se izrađuju zubne krunice u našem zubnom laboratoriju su: metal keramika, potpuna bezmetalna keramika (E-max ili Empress) i cirkon. Bezmetalne, odnosno potpuno keramičke krunice, vrhunac su moderne stomatologije kojima postižemo visoke estetske rezultate. Za izradu zubnih ljuskica i kreiranje savršenog hollywoodskog osmijeha koristimo najfiniju bezmetalnu keramiku koja jamči savršenu prirodnost i lijepi izgled baš poput prirodnih zuba.

Svaki postupak ugradnje zubne protetike započinje s pregledom i dijagnostikom. Naši stomatolozi provode detaljnu dijagnostiku vaših zubi i rade ortopan, odnosno snimku zubi. Zatim vam predstavljaju moguća rješenja i, u suradnji s vama, izabire se ono najbolje. 

Zubi se pripremaju za ugradnju odabrane vrste protetike i kreće se s njenom izradom u našem suvremeno opremljenom zubotehničkom laboratoriju. Pacijent dolazi na probu izrađene protetike i na konzultacije sa stomatologom, a prema potrebi, protetika se dorađuje i prilagođava kako bi se pacijent s protetskim radom u potpunosti osjećao ugodno, bez osjećaja stranog tijela u ustima.

Zašto odabrati Štimac centar dentalne medicine?

 • Garancija na sve konstrukcije protetskih radova u trajanju od 3 godine
 • Primjena najnovije tehnologije u izradi zubne protetike, kao što je revolucionarna CAD CAM tehnologija
 • Izrada protetike od vrhunske kvalitete materijala poput bezmetalne keramike, koji savršeno imitiraju izgled pravog zuba
 • Tim vrhunskih protetičara sa svjetskim referencama i u stalnom usavršavanju
 • Poseban naglasak na estetici i kreiranju osmijeha prema simetriji vašeg lica
 • Više od 30 godina iskustva u dentalnoj medicini
 • Vlastiti, suvremeno opremljen zubotehnički laboratorij u kojem se izrađuju svi fiksni i mobilni protetski nadomjesci
 • Mogućnost višestrukih proba radi savršene prilagodbe protetskog nadomjestka
 • Vrlo kratak rok izrade protetskih radova

Besplatan pregled

Što naši pacijenti kažu o nama?

O nama

35
godina obiteljske tradicije

Naš tim

15
doktora dentalne medicine

Naše usluge

7
dentalnih grana na istom mjestu

O nama

35
godina obiteljske tradicije

Naš tim

15
doktora dentalne medicine

Naše usluge

7
dentalnih grana na istom mjestu

Iskustvo

30 000
zadovoljnih pacijenata

Iskustvo

30 000
zadovoljnih pacijenata

Više o zubnoj protetici

Saznajte više o vrstama zubne protetike ili se naručite na pregled i konzultacije putem našeg online obrasca ili slanjem e-maila na info@drstimac.com

Izaberite način plaćanja

Kako bismo vam olakšali financiranje vašeg stomatološkog zahvata, odobravamo vam 5 do 15% popusta na gotovinsko plaćanje ovisno o količini radova i visini vaše ponude. Također, osim plaćanja gotovinom, nudimo vam i mogućnost plaćanja Maesto, Master card, Visa i Visa Premium karticama do 24 rate bez kamata.

visa
master card
maestro
diners

Zanima Vas više?

POŠALJITE NAM UPIT
  • Nužno je prihvatiti opće uvjete.

  • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.