Makeover 2019.

Makeover | Ivana | Stomatološka poliklinika Štimac | Zagreb

Makeover 2019.

Makeover | Ivana | Stomatološka poliklinika Štimac | Zagreb

Brzi preglednik sadržaja:

Ivana

Predstavljamo vam prvu kandidatkinju našeg natječaja iz veljače 2019. godine – Ivanu iz Radovana. Ova mlada grafičarka je cijeli život sanjala o lijepom osmijehu, no međutim, genetika i životna situacija nisu joj dopuštale da si ga priušti. Ivanini zubi bili su oštećeni karijesom i upalnim procesima. Kod nje smo primijenili digitalni smile design, kojeg smo postigli cirkonskim krunicama i mostovima.

IVANA


Doktorica Elena Štimac, specijalizantica stomatološke protetike, razumije koliko loša dentalna situacija može naštetiti kvaliteti života.

“Ivana je mlada djevojka koja se dugo borila s iskrenim osmijehom. Zubi su joj bili iskrivljeni, oštećeni karijesom i upalnim procesima, pa ih nije rado pokazivala. Kao posljedica skrivanja osmijeha, nastradalo je i njeno samopouzdanje.”


Stručni tim Štimac centra na Ivani je primijenio sam vrhunac dizajna estetske stomatologije. Zube koji se nisu mogli spasiti smo odlučili izvaditi, a ostale zube smo odlučili spašavati liječenjem i nadograđivanjem cirkonskim nadogradnjama.

Nakon detaljnih priprema zubi napravili smo digitalni smile design kako bismo dobili prekrasnu liniju osmijeha. Podizanjem zubnog mesa dobili smo na njegovoj većoj površini. U stražnoj regiji smo oslabljene i izgubljene zube nadoknadili cirkonskim mostovima. Cirkonska protetika danas je u samom vrhu estetske stomatologije. Svi nadomjesci s cirkonom djeluju potpuno prirodno.

Uz CAD CAM tehnologiju, nove zube dobivate u samo tri dana

U Štimac centru imamo sreću posjedovanja vlastitog laboratorija unutar samog centra, što nam omogućuje izradu novih protetskih nadomjestaka u rekordnom roku.

Završni zahvat – ugradnja cirkonskih krunica – za Ivanu je bilo brzo i bezbolno iskustvo. Brušenje za krunice trajalo je samo 2 sata, a nakon uzimanja otiska za laboratorij, krunice su bile gotove u 3 dana. Uslijedile su proba i cementiranje, nakon čega je već novi osmijeh zasjao na licu naše kandidatkinje. Ivana se odmah saživila sa svojim novim zubima.

makeover tim


“Točka na i” za zvjezdani izgled

Doktorica Elena Štimac Ivanin je osmijeh upotpunila i popularnim tretmanom popunjavanja usnica:

“Pacijentice koji rade visoko estetsku stomatologiju često nakon tretmana imaju želju zaokružiti svoj osmijeh. Njega možemo naglasiti popunjavanjem usnica. Tretman hijaluronom zasnovan je na bazi glavnog sastojka koji se prirodno nalazi u našem tijelu, a njime se postižu trenutni i zavidni rezultati.”

Ova finalna “točka na i” od Ivane je napravila pravu zvijezdu! Promjena u ponašanju, stavu te neprestano smijanje izvuklo je nakon dugo vremena iz Ivane njeno pravo “ja”.

Iva

U našem ovogodišnjem natječaju predstavljajumo vam iduću kandidatkinju, a ona je draga i skromna Iva, humanitarka i majka troje djece iz Đurđevca. Ova rođena Dubrovkinja, godinama organizira humanitarne akcije za pomoć djeci – onoj teško bolesnoj, te potrebitoj u financijskom smislu. Zahvaljujući njoj i brojnim donorima, opremljeni su odjeli dječje onkologije u KBC-u Zagreb i KBC-u Split.

Iva je zbog neprekidne brige o drugima u svojim najboljim godinama zbog zapostavljanja sebe ostala bez većine svojih zubi. Financijska situacija i izraženi strah od stomatologa odmalena dodatno su produbili njene dentalne probleme i odgađanje odlaska stomatologu.


funtek

Skromna Iva ne voli pričati o sebi, naglašavajući kako ima mnogo drugih ljudi kojima je pomoć potrebnija u životu. Tako se i na naš natječaj nije prijavila sama, već smo dobili mnogobrojne prijave u njeno ime od strane drugih ljudi, koji su joj nakon svih dobrih djela koje je učinila poželjeli da i ona osjeti humanost drugih ljudi.

Maksimalna funkcionalnost i estetika uz premium implantate

Doktor Filip Štimac odmah je imao viziju Ivinog novog osmijeha:

“Iva nam je, poput mnogih mladih mama s kroničnim nedostatkom vremena i dodatnih ruku, došla s lošom situacijom u usnoj šupljini, velikim nedostatkom zuba i ogromnim usađenim strahom od stomatologa. Kod nje je bio potreban jedan veliki timski rad koji podrazumjeva multidisciplinaran pristup, kombinaciju kirurgije, protetike i konzervative. Prvo smo započeli s ugradnjom implantata u slučaju zuba koji su nedostajali, a preostale zube smo liječili i nadograđivali cirkonskim mostovima. Cilj nam je uvijek vratiti potpunu funkcionalnost, ali i postići maksimalnu estetiku novog osmijeha. Rezultati u kombinaciji implantologije i estetike su nam do sada pokazali izvrsne rezultate kod slučajeva kao što je Ivin.”

Zubni implantat najbolje je trajno rješenje ako vam nedostaje jedan ili više zubi. Implantati su najsličniji prirodnim zubima te se i ponašaju kao prirodni zubi, vraćajući sve oralne funkcije. Ivi smo jako brzo dokazali da se uzalud bojala posjeta stomatologu svih ovih godina. Nakon pregleda i dijagnostike kod doktorice Maje Jagodić-Štimac, prepustili smo je u ruke našeg iskusnog oralnog kirurga, dr. Filipa Štimca, koji je ugradio implantate. Postupak je trajao svega 15 minuta po implantatu i za Ivu je bio potpuno bezbolan. Nakon uzimanja otiska za laboratorij, Iva je dobila privremenu zamjenu s kojom se u naš centar vratila za otprilike tri mjeseca, kad je u potpunosti završio proces osteointegracije, odnosno srastanja implantata s okolnom kosti.

Preostale zube nadogradili smo cirkonskim mostovima. Zubni mostovi daju odličan osjećaj sigurnosti i čvrstoće poput pravih zubi te pružaju sjajnu funkcionalnost i estetiku osmijeha.

Budite hrabri i vodite brigu o sebi

Iva se nakon svoje dentalne transformacije, brzo priviknula na svoj široki osmijeh na licu, kojeg je dosad sramežljivo skrivala iza zatvorenih usta.


iva i filip

Mirjana

Osoba koju vam predstavljamo je umirovljena učiteljica iz Zaboka. Mirjana nam je na pregled došla sa željom da se riješi totalnih mobilnih proteza na obje čeljusti koje godinama nosi i zbog kojih ima stalne probleme sa žvakanjem i govorom. Zbog proteza ne može normalno ni jesti, a neugodni su joj i izlasci u društvo, jer se često dogodi da joj proteze ispadaju iz usta. S karijerom učiteljice u malom mjestu, Mirjani njena dentalna situacija jako teško pada, pogotovo kad u gradu treba pozdraviti nekog od svojih nekadašnjih učenika. Osjeća sram jer se zbog straha od ispadanja proteze ne može ni izraziti kako bi htjela. Ispadanje proteza kod osoba koje se ne mogu naviknuti na njih je vrlo česta pojava, pogotovo u donjoj čeljusti. Zbog toga i činjenice da ne može normalno jesti niti osnovne namirnice, godinama je u depresiji.


mirjana

Vrijeme je za novo poglavlje u životu – uz pomoć našeg tima stručnjaka

Mirjanin sin napravio je najveći korak – potaknuo je majku da krene riješiti probleme koji joj sputavaju životnu sreću. Nakon pregleda i detaljne dijagnostike u našem centru, odlučili smo zube nadograditi All-on-4 metodom, jednom od najpopularnijih suvremenih metoda za bezube čeljusti. Fiksne zube moguće je u našem centru postaviti u samo 24 h od ugradnje implantata pa smo Mirjani to i omogućili. Prvo smo ugradili 4 implantata u gornju i 4 implantata u donju čeljust. Postupak je trajao samo 2 h, a odvijao se pod lokalnom anestezijom tako da Mirjana nije osjećala bol i neugodu. Odmah nakon ugradnje implantata uzeli smo otisak za postavljanje fiksnog privremenog rada kojeg je Mirjana nosila dok je čekala finalan fiksni most na implantatima. Tako je Mirjana u roku od samo 24 sata bila spremna odšetati doma s novim privremenim fiksnim zubima! Već je i to bila promjena koja joj je preokrenula život – nabolje.

Najefikasnije i cjenovno najisplativije rješenje za bezubu čeljust

Doktor Filip Štimac, oralni kirurg našeg centra i vođa stručnog tima za Mirjanin makeover, ne skriva oduševljenje kad je riječ o All-on-4 metodi: “Implantate smo Mirjani ugradili posebnom tehnikom koja podnosi opterećenje zubima u istom danu od ugradnje i time pacijentima omogućuje zube za samo 24 sata. Metoda All-on-4 pokazala se kao odlično rješenje za sve osobe koje su, kroz niz godina, izgubile sve zube ili su im zubi u toliko lošem stanju da je jedina opcija izvaditi preostale zube. Rezultati zahvata su vrlo brzi i uspješni u preko 99% slučajeva.” Nakon 4 mjeseca i završetka perioda srastanja implantata s kosti, Mirjana se vratila na provjeru stabilnosti ugrađenih implantata. Na temelju uzetog otiska, izradili smo finalan most za implantate u našem dentalnom laboratoriju. Skinuli smo privremene zube i pričvrstili finalni most koji će još dugi niz godina krasiti Mirjanin novi osmijeh.

Odlučila sam biti sretna

Prva Mirjanina želja koju će si ispuniti s novim osmijehom je odlazak na more, što dovoljno govori o tome koliko rješavanje loše dentalne situacije utječe na podizanje samopouzdanja i promjenu načina života nabolje, na jednoj osobi.


filip-stimac-mirjana

ŽELITE RIJEŠITI SVOJ PROBLEM SA ZUBIMA?

Opišite nam što Vas muči i saznajte što preporučujemo u Vašoj situaciji.

Zanima Vas više?

POŠALJITE NAM UPIT
    • Nužno je prihvatiti opće uvjete.

    • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.