Jedan od najvećih makeovera u posljednje tri godine našeg humanitarnog rada

Jedan od najvećih makeovera | | Stomatološka poliklinika Štimac

Jedan od najvećih makeovera u posljednje tri godine našeg humanitarnog rada

Jedan od najvećih makeovera | | Stomatološka poliklinika Štimac
S vama rado dijelimo naše znanje i kroz stručne savjete vas želimo educirati o važnosti brige o oralnom zdravlju i mogućnostima koje vam moderna stomatologija nudi u našem centru. Za sve ostale informacije uvijek nam se možete obratiti na email info@drstimac.com ili nas nazvati na +385 1 36 33 602.

Mnogi naši pratitelji na društvenim mrežama često nas pitaju kako dobiti humanitarni makeover, kako izgleda proces odabira, zašto nisu baš oni odabrani i mnoga druga pitanja.

Vjerujemo da je to podjednako zanimljivo i onima koji se nisu prijavili, a prate naš rad te su se priupitali na koji način se odabiru kandidati. Upravo iz tog razloga Maja Jagodić – Štimac, dr.med.dent., osnivačica Štimac centra odlučila je progovoriti o tome kako je došlo do humanitarnog makeovera i koja je njezina glavna vodilja kroz sve ove godine.

„Osim svakodnevnih želja i ideja koje svatko od nas ima, vjerujem da u svakome od nas leži i ona druga – humana strana. Moje svakodnevne želje kada je u pitanju dentalna medicina su različite i njihovo ostvarenje pruža veliko zadovoljstvo, no humanitarna strana rada u stomatologiji ipak pruža jedno drugačije iskustvo, a na kraju i beskrajno zadovoljstvo.

Vjerujem da svatko tko se bavi humanitarnim radom ima posebno mjesto u svojem velikodušnom srcu i da jako dobro poznaje taj osjećaj koji se probudi svaki puta kada nekome pomogne, pogotovo ako je riječ o osobama iznimno teških životnih situacija kao što je slučaj s našim odabranim kandidatima za humanitarni, dentalni makeover.“

Doktorica Štimac krenula je u izazov života prije tri godine kada je po prvi puta odlučila pokrenuti humanitarni natječaj i podariti ljudima novi osmijeh i nadu u bolje sutra. Njezina inicijativa posebno ističe Štimac centar dentalne medicine jer je Štimac centar jedini stomatološki centar koji nudi potpuni, besplatni, dentalni makeover odabranim kandidatima.

Koliko je inicijativa doktorice Štimac zaživjela pokazuju i brojke. Naime, svake godine primamo sve veći broj prijava zbog čega je odluka i puno teža. U današnje vrijeme potrebitih je mnogo i čitajući životne priče nerijetko zastane knedla u grlu. Nevjerojatne su emocije koje se isprepliću kroz riječi i pisma koja primamo čak i nakon završenog natječaja.

Kako izgleda proces odabira kandidata?

Oni koji se pitaju zašto baš ta osoba, odgovor nije jednostavan i ne stane u jednu rečenicu. Svaka prijava se pomno pročita i uz fotografije koje su također bitan dio prijave radi se selekcija prijavljenih nakon kojeg se dolazi na pregled gdje se radi detaljna dijagnostika ali i upoznaje pobliže osoba. Doktorica Štimac voli upoznati kandidate te s njima i popričati kako bi bolje upoznala svakog prijavljenog pacijenta.
Nakon detaljne dijagnostike i prikupljenih svih informacija doktorica Štimac zajedno sa svojim timom stručnjaka donosi odluku o odabranim pacijentima. Kao što smo već napomenuli, odluka nije nimalo jednostavna i potrebno je više vremena kako bi se cijeli tim usuglasio i kako bi zajednički donijeli odluku – koji kandidati su odabrani za humanitarni makeover.

Zašto Snježana Anderle?

Naš posljedni makeover upravo je Snježana Anderle čija nas je priča duboko dirnula i iz tog razloga smo odlučili njenu priču podijeliti s vama.

Snježanu su prijavila njezina djeca jer su zaželjeli ponovno vidjeti mamin osmijeh na licu. Snježana se jako dugo nije smijala zbog nedostatka zubi i počela se povlačiti u sebe. Suprug joj je poginuo dok su joj djeca bila mala, a nakon toga sinu je otkriven tumor iznad desnog oka od čega se još uvijek oporavlja. Kroz te godine, i kćer je imala ginekoloških problema zbog čega je ova samohrana majka sve što je ikada imala davala za svoju djecu te za sebe nije imala niti vremena niti novaca.

Snježana je odustala od sebe i nije se niti u snu nadala da bi se ovako nešto njoj moglo dogoditi te je nakon saznanja da je upravo ona jedna od četiri odabrane kandidatkinje briznula u plač. „Ogledala izbjegavam, od pogleda bježim. Samopouzdanja nemam, vidim se samo u svojoj djeci. Zamišljam osmijeh koji skrivam godinama. Zamišljam kako bi bilo lijepo nasmijati se. S obzirom da su djeca veća oni ispituju sve umjesto mene kada smo u trgovini. Ja se sramim i skrivam.“

Kada upoznate Snježanu vidite koliko je skromna i jednostavna žena koja je uistinu mnogo toga prošla u životu i bori se svim snagama za svoju djecu. Njena toplina i jednostavnost svima se uvukla u kože zbog čega smo još više ponosni što smo upravo njoj omogućili potpuni, dentalni makeover.

Prvi susret sa „novom“ Snježanom ostavio nas je sve u šoku. Osim vizualne promjene, njen iskreni osmijeh i sreća u očima nešto je što se ne može opisati niti mjeriti. Zahvalnost koja se vidjela na Snježani i drugim kandidatima, vjetar u leđa koji dobiju zahvaljujući novim zubima i osmijehu ono je zbog čega doktorica Štimac želi i dalje nastaviti sa humanitarnim makeoverom. Taj pogled i sreća, a ponekad i suze radosnice pružaju posebno zadovoljstvo koje se ne može opisati riječima i nema cijenu.

Posljednje objave

O autoru

Maja Jagodić-Štimac

Maja Jagodić-Štimac

dr. med. dent.

U preko 35 godina radnog iskustva postala je jedan od najiskusnijih stomatologa dijagnostičara u Hrvatskoj što njenim pacijentima u svakom trenutku daje puno povjerenje u plan terapije i terapijsku rehabilitaciju. Više godina zaredom uvrštena je među najbolje stomatologe u Hrvatskoj prema odabiru pacijenata, a 2018. godine je ušla i među top 2 finalistice izbora za poduzetnicu godine.

Postavite pitanje autoru