Nova tehnologija četkanja zubi “vodi brigu” umjesto vas

Nova tehnologija četkanja zubi "vodi brigu" umjesto vas - Stomatološka poliklinika

Nova tehnologija četkanja zubi “vodi brigu” umjesto vas

Nova tehnologija četkanja zubi "vodi brigu" umjesto vas - Stomatološka poliklinika
S vama rado dijelimo naše znanje i kroz stručne savjete vas želimo educirati o važnosti brige o oralnom zdravlju i mogućnostima koje vam moderna stomatologija nudi u našem centru. Za sve ostale informacije uvijek nam se možete obratiti na email info@drstimac.com ili nas nazvati na +385 1 36 33 602.

Zdravi zubi temelj su zdravog i ispunjenog života, a prekrasan osmijeh jedna je od prvih stvari koju primjećujemo na osobi. Prvi stup brige za osmijeh pravilno je održavanje dentalne higijene. Ovdje je najbitniji vaš angažman – svakodnevno temeljito čišćenje je obavezno. Pravilno održavanje dentalne higijene odrazit će se na izgledu vašeg osmijeha, spriječit će nastanak dentalnih problema i olakšatii posao vašem stomatologu prilikom sljedećeg posjeta.

Kako ispravno četkati zube?

Uspijevate li se natjerati na četkanje zubi 2 puta dnevno? Četkate li ih odgovarajućom četkicom za zube, ispravno i dovoljno dugo (2-3 minute)? Vjerujemo da se mnogi posrame razmišljajući o ovom segmentu brige za zdravlje. Gdje zakažu briga ili klasična četkica za zube, u pomoć uskaču moderna rješenja.

Što je to sonična tehnologija?

Električne četkice s nama su poprilično dugo – prva električna četkica napravljena je davne 1959. godine! Njihova percepcija evoluirala je od zanimljivog kućnog gadgeta do pravog prijatelja u službi očuvanja dentalnog zdravlja.

Sonične četkice električne su četkice koje djeluju po mehaničkom principu; snažne sonične vibracije pretvaraju pastu za zube u mjehuriće koji uklanjaju naslage, a zatim te mjehuriće usmjeravaju duboko između zuba i uzduž linije desni. Usmjeravaju tekućinu duboko u interdentalni prostor kojeg klasična četkica ne može doseći, bez obzira na to koliko temeljito četkali zube. Zbog toga lakše uklanjaju mrlje nastale konzumacijom duhana, kave, vina i ostale obojene hrane i napitaka. 

Philips cetkica

Četkica koja “brine i radi” umjesto vas

Philips Sonicare naš je izbor kad nas pitaju za odabir najbolje električne četkice za zube. Sonicare tehnologija posebna je u tome što proizvodi čak 62000 pokreta u minuti što vam daje i do 7 puta bolje rezultate čišćenja i to na mjestima koja često ostanu zanemarena. Nas posebno oduševljava dodatna aplikacija koja prati vašu oralnu higijenu i daje upute o tome koliko dugo i s kakvim pritiskom trebate četkati određeno područje zuba i zubnog mesa. Idealno za one koji sumnjaju da dovoljno kvalitetno čiste svoje zube. 

Sonična tehnologija preporučljiva je za svaku dentalnu situaciju: može se koristiti na ortodontskim aparatima, protetskim nadomjescima (krunicama, mostovima, ljuskicama), a efikasna je i u svakodnevnom tretiranju bolesti parodonta.

Trebate li se odlučiti za električnu četkicu i koje su njene prednosti saznajte i u našem Beauty Friday powered by Philips Sonicare.

 

 

Posljednje objave

O autoru

Elena Štimac

Elena Štimac Vukojević

dr. med. dent., spec. dentalne protetike

Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent., rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala na Stomatološkom fakultetu i specijalizirala dentalnu protetiku. Svoj profesionalni razvoj u posljednje vrijeme sve više posvećuje visokoj estetici, kako osmijeha tako i lica, specijalizirajući se za estetske tretmane.

Postavite pitanje autoru