Nova tehnologija četkanja zubi “vodi brigu” umjesto vas

Nova tehnologija četkanja zubi "vodi brigu" umjesto vas

Nova tehnologija četkanja zubi “vodi brigu” umjesto vas

Nova tehnologija četkanja zubi "vodi brigu" umjesto vas
S vama rado dijelimo naše znanje i kroz stručne savjete vas želimo educirati o važnosti brige o oralnom zdravlju i mogućnostima koje vam moderna stomatologija nudi u našem centru. Za sve ostale informacije uvijek nam se možete obratiti na email info@drstimac.com ili nas nazvati na +385 1 36 33 602.

Zdravi zubi temelj su zdravog i ispunjenog života, a prekrasan osmijeh jedna je od prvih stvari koju primjećujemo na osobi. Prvi stup brige za osmijeh pravilno je održavanje dentalne higijene. Ovdje je najbitniji vaš angažman – svakodnevno temeljito čišćenje je obavezno. Pravilno održavanje dentalne higijene odrazit će se na izgledu vašeg osmijeha, spriječit će nastanak dentalnih problema i olakšatii posao vašem stomatologu prilikom sljedećeg posjeta.

Kako ispravno četkati zube?

Uspijevate li se natjerati na četkanje zubi 2 puta dnevno? Četkate li ih odgovarajućom četkicom za zube, ispravno i dovoljno dugo (2-3 minute)? Vjerujemo da se mnogi posrame razmišljajući o ovom segmentu brige za zdravlje. Gdje zakažu briga ili klasična četkica za zube, u pomoć uskaču moderna rješenja.

Što je to sonična tehnologija?

Električne četkice s nama su poprilično dugo – prva električna četkica napravljena je davne 1959. godine! Njihova percepcija evoluirala je od zanimljivog kućnog gadgeta do pravog prijatelja u službi očuvanja dentalnog zdravlja.

Sonične četkice električne su četkice koje djeluju po mehaničkom principu; snažne sonične vibracije pretvaraju pastu za zube u mjehuriće koji uklanjaju naslage, a zatim te mjehuriće usmjeravaju duboko između zuba i uzduž linije desni. Usmjeravaju tekućinu duboko u interdentalni prostor kojeg klasična četkica ne može doseći, bez obzira na to koliko temeljito četkali zube. Zbog toga lakše uklanjaju mrlje nastale konzumacijom duhana, kave, vina i ostale obojene hrane i napitaka. 

Philips cetkica

Četkica koja “brine i radi” umjesto vas

Philips Sonicare naš je izbor kad nas pitaju za odabir najbolje električne četkice za zube. Sonicare tehnologija posebna je u tome što proizvodi čak 62000 pokreta u minuti što vam daje i do 7 puta bolje rezultate čišćenja i to na mjestima koja često ostanu zanemarena. Nas posebno oduševljava dodatna aplikacija koja prati vašu oralnu higijenu i daje upute o tome koliko dugo i s kakvim pritiskom trebate četkati određeno područje zuba i zubnog mesa. Idealno za one koji sumnjaju da dovoljno kvalitetno čiste svoje zube. 

Sonična tehnologija preporučljiva je za svaku dentalnu situaciju: može se koristiti na ortodontskim aparatima, protetskim nadomjescima (krunicama, mostovima, ljuskicama), a efikasna je i u svakodnevnom tretiranju bolesti parodonta.

Trebate li se odlučiti za električnu četkicu i koje su njene prednosti saznajte i u našem Beauty Friday powered by Philips Sonicare.

 

 

Posljednje objave

O autoru

Elena Štimac

Elena Štimac Vukojević

dr. med. dent., spec. dentalne protetike

Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent., rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala na Stomatološkom fakultetu i specijalizirala dentalnu protetiku. Svoj profesionalni razvoj u posljednje vrijeme sve više posvećuje visokoj estetici, kako osmijeha tako i lica, specijalizirajući se za estetske tretmane.

Postavite pitanje autoru