Makeover 2017.

Jelena Smilaj

U našem humanitarnom dentalnom makeoveru za 2017. godinu predstavljamo Vam drugu kandidatkinju, Jelenu Smilaj. Jelena je 29-godišnja djevojka iz Jastrebarskog koja je imala vrlo težak život, pa i transplantaciju pluća prije nepunih 6 godina. Za slučaj Jelene Smilaj pobrinula se Maja Jagodić-Štimac, dr.med.dent. zajedno sa svojim mnogobrojnim timom.

TIMSKIM RADOM DO VRHUNSKIH REZULTATA!

Strah i nemar, ali i ugroženo zdravlje naše drage Jelene utjecali su na dentalnu situaciju s kojom nam se i predstavila. Nedostatak zubi i vrlo loše stanje dobrog dijela preostalih zubi zahtijevali su mnogo različitih tretmana. U dentalnoj transformaciji naše drage Jelene sudjelovao je cijeli tim Štimac centra: oralni kirurzi, protetičari, CAD-CAM stručnjaci i tehničari. S obzirom na težinu situacije i potrebu rehabilitacije cijelog osmijeha, bez suradnje svih nas, ovakav posao ne bi bio moguć!

BLISTAVI OSMIJEH ZAHVALJUJUĆI DANAŠNJIM DOSTIGNUĆIMA U STOMATOLOGIJI!

Jelena je jedna vrlo vesela i vedra 29-godišnjakinja koju životu uistinu nije mazio. Uz mnoge obiteljske probleme, najveći je svakako borba za goli život. Naime, s nepuna tri mjeseca, doktori su otkrili da boluje od cistic fibrozis zbog čega je svaki dan za Jelenu bio pobjeda. Nakon 25 godina strepnje Jelena je dobila predivnu vijest – nova pluća čekaju je u Beču.

Nakon tolikih godina, Jelena je dobila nova pluća no uslijed velikog stresa koji je pretrpila i teških lijekova njezin osmijeh je izgubio sjaj.

Kako bismo povratili njezin osmijeh, prvo smo izvadili zube kojima nažalost nije bilo spasa te smo ugradili implantate. Nakon ugradnje, krenuli smo s liječenjem preostalih zubi kako bismo ih pripremili za protetski rad. U Jeleninom slučaju protetski rad uključivao je najnovije tehnologije i materijale te joj je izrađen cirkonski most kao trajno i fiksno rješenje.

„DOKTORI SU MI SPASILI ŽIVOT DVA PUTA“

Pročitajte što je Jelena izjavila medijima nakon završene transformacije: „Do prije pet godina jedva sam živjela. S novim plućima dobila sam i priliku osjetiti život no i suočiti se sa svojim dugogodišnjim strahom – strahom od zubara. Taj strah povećao se kako su mi i zubi počeli propadati uslijed dugogodišnjeg uzimanja vrlo teških lijekova. Vidjevši natječaj Štimac centra pomislila sam kako možda ipak ima nade za mene. I zaista ima! Odabirom mene mogu reći kako mi je dr. Štimac spasila život i dala mi novu snagu za dalje. Cijeli proces bio je potpuno bezbolan i vrlo brz. Radova nisam niti bila svjesna, a sada u ogledalu sebe ne mogu prepoznati .Veliko hvala još jednom doktorici i cijelom timu jer su napravili još više od mojih očekivanja i nadanja.“

Zanima vas više? Pošaljite nam upit i saznajte preporuke naših doktora dentalne medicine

Ivana Husajina

U našem humanitarnom dentalnom makeoveru za 2017. godinu predstavljamo Vam prvu kandidatkinju Ivanu Husajinu, 32-godišnju majku četvero djece iz Križevaca. Za slučaj Ivane Husajine pobrinula se Maja Jagodić-Štimac, dr.med.dent.

PRIRODAN OSMIJEH POMOĆU KERAMIČKOG MOSTA!

Strah, neodlazak stomatologu te briga o drugima kroz dugi niz godina učinili su svoje i Ivanu doveli do velike destrukcije usne šupljine. Nedostatak zuba, loše stanje preostalih zubi zahtijevali su različite dentalne tretmane. Cilj je bio sačuvati maksimalan broj zubi, no s obzirom na dentalno stanje s kojim je Ivana došla, nažalost neki zubi nisu se mogli spasiti već smo ih morali izvaditi. Ostatak zuba bio je liječen i nadograđen kako bi zubi postali dovoljno čvrsti kao nosači protetskog rada koji je potom uslijedio. Ivani smo preostale zube povezali u cjelinu keramičkim mostom kojim smo dobili prirodan i estetski lijep osmijeh. Dobiveni fiksni rad imitira prirodne zube zbog čega i izgledaju kao pravi, ali se i ponašaju kao pravi.

SMIJEH NAKON DUGO GODINA!
Ovoj nezaposlenoj majci iz Križevaca život bez osmijeha prolazi jako sporo. Suprug je također nezaposlen, a imaju četvero djece zbog čega je njena svakodnevica već duži niz godina bez osmijeha. Marija nam se povjerila i rekla da se srami svojih zubi zbog čega ih skriva ako se nađe u društvu, a i društvo izbjegava. Unatoč prvotnom strahu koji je bio prisutan kod Ivane, nakon nekoliko dolazaka Ivana se opustila te na kraju sa smiješkom odlazila i dolazila u naš centar. Završetak dentalnog makeovera nije utjecao samo na njezin fizički izgled već i na promjenu u ponašanju, stavu te osmijeh koji je ponosno svima pokazivala.

PRILIKA ZA NOVI ŽIVOT DOŠLA JE NEOČEKIVANO! ZA NATJEČAJ ME PRIJAVILA PRIJATELJICA!

Pročitajte što je Ivana izjavila medijima nakon završene transformacije: „Kod doktorice Štimac došla sam s velikim strahom od zubara i strahom od nepoznatog. Bila sam sretna što sam ja izabrana i za to bih se htjela zahvaliti svojoj prijateljici koja me i prijavila. Da nije bilo nje, ja nikada ne bih saznala za ovaj natječaj niti bih se prijavila. Uzbuđenje je bilo veliko od samog početka i jedva sam dočekala kraj. Ono čega me najviše bilo strah bila je bol, no sve je prošlo bez bolova. Sada razmišljam o promjeni svog života, osmijeha i mogućnosti da napokon jedem bez problema.“

Zanima vas više? Pošaljite nam upit i saznajte preporuke naših doktora dentalne medicine

Razmišljate o svojoj dentalnoj situaciji? Niste sigurni što Vam je činiti? Pošaljite nam upit i saznajte preporuke naših stručnjaka:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.