Stop hiperpigmentacijama! Riješite se nepravilnosti na koži bezbolno, sigurno i brzo

Stop hiperpigmentacijama! Riješite se nepravilnosti na koži bezbolno, sigurno i brzo

Stop hiperpigmentacijama! Riješite se nepravilnosti na koži bezbolno, sigurno i brzo

Stop hiperpigmentacijama! Riješite se nepravilnosti na koži bezbolno, sigurno i brzo
S vama rado dijelimo naše znanje i kroz stručne savjete vas želimo educirati o važnosti brige o oralnom zdravlju i mogućnostima koje vam moderna stomatologija nudi u našem centru. Za sve ostale informacije uvijek nam se možete obratiti na email info@drstimac.com ili nas nazvati na +385 1 36 33 602.

Stiže nam ljeto, a s njim i jaka UV zračenja. Dugotrajnijim izlaganjem suncu nastaju tamne mrlje na licu, rukama ili drugim dijelovima tijela. Te neujednačene mrlje na koži poznatije su pod pojmom „hiperpigmentacije“. To su uglavnom mali dijelovi kože, a od njih češće pate osobe tamnije nego svjetlije puti.


Srećom, u našoj poliklinici može se ovakvim i sličnim kožnim nepravilnostima stati na kraj i to na dva potpuno bezopasna, sigurna i brza načina – pomoću tretmana krvnom plazmom i pomoću tretmana mikroiglicama, odnosno pomoću SkinPen uređaja. Krenimo redom.

slika-hiperpigmentacije

Kako izgleda postupak tretmana krvnom plazmom?

Tretman krvnom plazmom ne razvija nuspojave ni alergijske reakcije jer se pomoću njega u tkivo ne unose sintetičke tvari, već se koristi vlastita krv pacijenta. Uz sve navedeno, tretman kratko traje, a nuspojava nema. Dovoljna je izuzetno mala količina krvi koja se centrifugira u specijalnim strojevima, nakon čega se uz pomoć centrifuge s velikim brojem okretaja, odvaja plazma od ostalih sastojaka krvi.


Tako se dobiva krvna plazma bogata trombocitima koji potiču faktore rasta i stvaraju matične stanice zaslužne za obnavljanje izgleda kože. Ta se plazma zatim ubrizgava u kožu, a cijeli je proces u potpunosti bezbolan i traje svega 45 minuta. Nuspojava nema; moguće je crvenilo kože nekoliko sati nakon tretmana koje se nakon toga povlači i nestaje, kao i tragovi ubrizgavanja.

Kada se mogu vidjeti prvi rezultati nakon tretmana krvnom plazmom?

Već nakon prvog tretmana koža izgleda svježije, odmornije i zategnutije. Potpuni efekt tretmana vidljiv je nakon mjesec dana. Ovaj je tretman odličan za sve koji imaju suhu kožu, bore, tamne mrlje, ožiljke od akni i slično jer potpuno prirodno pomlađuje kožu i daje joj svježinu. Njime se postiže glatkoća i elastičnost kože, te se rješavaju nepravilnosti lica nastale zbog utjecaja vanjskih faktora, pa tako i UV zračenja. Uz sve to, tretman nećete ni osjetiti, a koža će vam biti, doslovno, vidljivo sretnija i zahvalna. Na kraju, ovom se tretmanu mogu podvrgnuti svi – bez obzira na godine.

tretman-skinpen

Što je tretman mikroiglicama – SkinPen?

Još jedna učinkovita opcija za postizanje glatkoće i elastičnosti kože je tretman mikroiglicama, tzv. microneedeling koji se radi bez ikakvih preparata, kemikalija ili invazivnih metoda. Riječ je o nekirurškoj metodi estetskog tretmana koja djeluje ispod površine kože; specijalizirani uređaj koji sadrži tanke iglice od nehrđajućeg čelika stvara na koži mikroubode, uzrokujući upalnu reakciju tkiva. U Štimac centru koristi se SkinPen uređaj, prvi medicinski uređaj za tretman mikroiglicama koji je odobren od strane FDA (Američka administracija za hranu i lijekove), a o kojem smo pisali u našem prijašnjem blogu.

Kombinacijom dva tretmana do vrhunskih rezultata?

Maksimalan učinak pomlađene kože dobije se kombinacijom oba tretmana. Krvna plazma bogata trombocitima nanosi se na kožu, a potom se SkinPen uređajem uz pomoć mikroiglica utiskuje u kožu čime stvara privremene mikroskopske kanaliće u vašoj koži. Na taj način se aktivira mehanizam prirodnog zacjeljivanja kože i time se potpuno prirodno povećava količina kolagena i elastina za zdraviji, svježi i mladolik izgled. S obzirom na broj uboda, SkinPen djeluje brže i od najboljih seruma ili drugih ponavljajućih kozmetičkih tretmana.


Za koju god se opciju odlučili, mi smo tu za vas, samo nam se javite putem online obrasca i rezervirajte svoj termin.

 

Posljednje objave

O autoru

Elena Štimac

Elena Štimac Vukojević

dr. med. dent., spec. dentalne protetike

Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent., rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala na Stomatološkom fakultetu i specijalizirala dentalnu protetiku. Svoj profesionalni razvoj u posljednje vrijeme sve više posvećuje visokoj estetici, kako osmijeha tako i lica, specijalizirajući se za estetske tretmane.

Postavite pitanje autoru