CT, ortopan i RVG nisu samo riječi koje stomatolozi vole upotrebljavati – to su najvažnije tehnike snimanja pomoću kojih s nevjerojatnom preciznošću možemo dijagnosticirati svaki vaš dentalni problem.

Zato je upotreba rendgenske dijagnostike itekako potrebna. Posebne tehnike snimanja i pozicioniranja omogućavaju bolju vizualizaciju stanja vaše usne šupljine i kostiju. Nekada nam sami pregled usne šupljine ne govori sve ono što trebamo znati. Zahvaljujući najsuvremenijoj rendgenskoj dijagnostici, koja vas čeka u našem centru, možemo precizno dijagnosticirati i liječiti dentalne probleme prije nego postanu ozbiljniji.

PRVI I NAJVAŽNIJI KORAK

Rendgenska dijagnostika zasigurno je najvažniji početni korak svakog stomatološkog tretmana. Kod nas možete dobiti potpunu stomatološku uslugu, koja se velikim dijelom bazira na primjeni digitalnih tehnologija. Počevši od digitalno navođene dijagnostike i planiranja najsuvremenijim rendgenskim tehnologijama do stomatološke terapije i rješenja potpomognutih digitalnim postupcima. No, bez suvremenih uređaja ne bi bilo ni kvalitetne i precizne dijagnostike. Ovo je još jedan od dokaza da su moderna tehnologija i digitalizacija na usluzi ne samo nama nego i svim našim pacijentima.

Suvremeni uređaji koje možete pronaći u našem centru, uz pomoć rendgenskih snimaka, pokazuju nam što se događa između i unutar zuba. Ako je potrebno, možemo vidjeti mjesta koja obično nisu vidljiva golim okom, poput vrha korijena i kosti ispod desni. Digitalnim ortopanom, RVG i CT snimkom možemo dijagnosticirati specifične stomatološke probleme i u kratkom roku od dijagnostike krenuti u njihovo rješavanje.

SVE JE GOTOVO ZA 5 DO 10 MINUTA

Brzina i preciznost – to su karakteristike i ovog segmenta moderne tehnologije u našem centru. Digitalni ortopan, RVG snimka i CT snimka gotovi su za 5 do 10 minuta. Vašu ćete snmku, ubrzo nakon toga, dobiti na CD-u koji možete ponijeti sa sobom. Ovaj potpuno digitalizirani način rada i uzimanja rendgenskih snimaka donosi najbržu, ali i najkvalitetniju uslugu našim pacijentima.

Polazna točka i jedna od glavnih dijagnostičkih metoda je ortopan. Tu se radi o panoramskoj slici zubi koja pokazuje trenutačno stanje usne šupljine i koja se radi prije bilo kojeg stomatološkog zahvata. Bez digitalnog ortopana ne bi se smjelo kretati ni u kakve zahvate. On je glavno sredstvo koje će našim stručnjacima pomoći pravilno i na vrijeme otkriti sve nepravilnosti zubnih struktura i ono što se krije čak i dublje, u samoj kosti.

3D DIGITALNA DIJAGNOSTIKA

Zahvaljujući primjeni najnovije tehnologije, naši rendgeni imaju najmanju moguću dozu zračenja koja se ne smatra štetnom i time jamče sigurnost pacijenta. Zbog toga ortopan mogu snimati i djeca. Jedina skupina koja ne bi smjela snimati rendgensku snimku su trudnice, pogotovo u prvom tromjesečju, pa njima predlažemo da snimanje ortopana odgode nakon poroda.

Uz ortopan, katkad je potrebno snimiti i ciljanu RVG snimku samo jednog zuba. Moderan RVG uređaj omogućuje da na snimci vidimo detalje krune i korijen zuba te okolne strukture parodonta i alveolarnu kost.

Uz 2D digitalne snimke, naš vam moderni dentalni centar nudi mogućnost i 3D digitalne dijagnostike. CT, točnije računalno navođena tehnologija u današnje se vrijeme postavila kao neophodna metoda dijagnostike. Ona svojim mogućnostima rekonstrukcije slike podiže mogućnosti, kvalitetu i preciznost rada. CBCT snimka našim stručnjacima omogućava provjeru gustoće kostiju što je glavni preduvjet za ugradnju implantata. Ova je snimka neizostavan dio i kod najsuvremenijih virtualnih, tj. računalno navođenih ugradnji implantata.

Sigurni smo da digitalna budućnost donosi još modernije i kvalitetnije dijagnostičke uređaje, a trenutačno su vam jedni od najsuvremenijih na raspolaganju u našem centru.

Želite li na jednom mjestu i u vrlo kratkom roku obaviti prvi pregled i dobiti potpuno digitalnu dijagnostiku? Naručite se pozivom na broj 01/3633-602 ili prijavom putem e-maila, a nova predviđanja i što vas očekuje u budućnosti stomatologije saznajte u našoj sljedećoj priči.

O autoru

Filip Štimac

Filip Štimac

dr. med. dent, spec. oralne kirurgije

Filip Štimac dr.med.dent. specijalizirao je oralnu kirurgiju na Stomatološkom fakultetu i time se pridružio uskom krugu specijalista oralnih kirurga Hrvatske. Više godina zaredom uvršten je među najbolje oralne kirurge u Hrvatskoj. Istraživanje i implementacija novih tehnologija u implantologiji njegovo je usmjerenje i velika strast.

Postavite pitanje autoru