Zubni implantati

Zubni implantati su titanski vijci koji nadomještaju izgubljene zube. Zubni implantati su rješenje i proizvod najmodernije dentalne tehnologije za pacijente kojima nedostaje jedan ili više zubi, a odličan su odabir i u slučajevima jedne bezube čeljusti ili potpune bezubosti.

Zašto ugraditi implantate?

Ugradnjom zubnih implantata možete trajno riješiti problem nedostatka zubi, bez obzira je li riječ o nedostatku jednog zuba, više zubi ili potpuno bezuboj čeljusti.Zubni implantati trajno su fiksno rješenje kod problema nedostatka jednog ili više zubi, ali i u slučajevima bezubih čeljusti. Zubni implantati ponašaju se kao prirodni zubi te vraćaju sve oralne funkcije nakon završetka tretmana.

Implantati se održavaju jednako kao i pravi zubi te je iz tog razloga vrlo bitna oralna higijena te njeno pravilno održavanje.

Koliko implantati djeluju na samopouzdanje čovjeka vidljivo je prvi puta kada se pacijent pogleda sa novim zubima. Zubi koji nedostaju negativno utječu na izgled svake osobe. Zubni implantati pomažu i strukturi lica, ponajviše obrazima i ustima te su zaslužni i za mlađi izgled.

Naruči se
 • Potpuno bezbolna ugradnja zubnih implantata

 • Doživotna garancija na titanski dio implantata

 • Ugradnja jednog zubnog implantata u samo 15 minuta.

 • Stručnjaci s preko 7000 ugrađenih zubnih implantata

 • Zubni implantati s 99% uspješnosti ugradnje implantata

 • Privremeni zubi odmah

Vrste zubnih implantata u Štimac centru

Na tržištu postoji više vrsta implantata. Mi radimo s dvije vrste implantata – NOBEL Biocare i Implant Direct implantatima. Navedeni implantati pokazali su se vrlo uspješnima, s čak 99.99% sigurnosti ugradnje. Oba implantata su biokompatibilna i čine proces ugradnje zubnih implantata brzim, jednostavnim i ugodnim za svakog pacijenta.

kontaktirajte nas

Saznajte jeste li kandidat za ugradnju implantata!

Glavni uvjet za postupak ugradnje implantata je dobra, zdrava i kvalitetna kost. Kako bismo otkrili kakva je kost kod pacijenta i na koje pozicije će se ugraditi implantat, koristimo CT dijagnostiku te panoramsku snimku odnosno ortopan. Detaljnu digitalnu i trodimenzionalnu dijagnostiku, obavite na jednom mjestu i skratite si cijeli postupak dobivanja novih zubi!

Ispuni upitnik

Koji je uvjet za ugradnju zubnih implantata?

Glavni uvjet je imati dobru, zdravu i kvalitetnu kost. Kako bismo otkrili kakva je kost kod pacijenta i na koje pozicije će se ugraditi implantat, koristimo CT dijagnostiku te ortopan kako bi naši dijagnostičari s dugogodišnjim iskustvom mogli procijeniti Vašu situaciju.

Ukoliko je kost dobra, možete odmah krenuti u tretman ugradnje implantata.

Ukoliko kost nije dovoljno dobra, naš oralni kirurg ponudit će Vam i dodatna rješenja kao trajna rješenja kod nedostatka zubi.

Saznajte više

Koliko traje proces ugradnje implantata?

Vremenski proces ugradnje implantata je u potpunosti bezbolan i vrlo brz. Jedan zubni implantat se ugrađuje kirurškim putem u svega 15 minuta. Kod ugradnje zubnih implantata u donjoj čeljusti potrebno je čekati 2 – 3 mjeseca, a kod gornje čeljusti 3 – 4 mjeseca kako bi se mogla izraditi dogovorena protetska konstrukcija (krunica ili most, ovisno o opciji za koju se pacijent odlučio).

pitaj doktora

Fiksna rješenja kod bezubih čeljusti

Kada govorimo o fiksnim opcijama, pod njima mislimo na implantološka rješenja ALL ON FOUR i ALL ON SIX koja uključuju ugradnju 4 odnosno 6 implantata te izradu fiksnog protetskog rada (zubni most).

Pitaj doktora

Polufiksna rješenja kod bezubih čeljusti

U polufiksne opcije se ubraja ugradnja 2 ili 4 implantata u jednu čeljust s kombiniranim radom.

To znači da se na 2 ili 4 ugrađena implantata izrađuje zubni most od 4 ili 6 članova (zubnih krunica) s dodatkom wironit proteze koja se postavlja u stražnje regije. Wironit proteza izrađena je od metala te je čvrst protetski nadomjestak.

Naruči se

Imamo rješenje i ako kost nije dovoljno dobra za ugradnju zubnih implantata!

Uzrok nedostatka kosti može biti fiziološka resorpcija kosti nakon dugogodišnje bezubosti, parodontoza ili patološki uzroci poput cista i granuloma.U slučaju da postoji problem nedostatka kosti postoji nekoliko rješenja:

 • PRF protokol

  PRF protokol omogućuje regeneraciju kosti pomoću vaše krvi i plazme. Koristi se za brži, jednostavniji i sigurniji ishod ugradnje implantata kod slučajeva nedostatka kosti. Razdvajanjem sastojaka krvi dobivamo membranu koja se ugrađuje pacijentu. PRF protokol omogućava puno brže cijeljenje mekih tkiva te je oporavak nakon bilo kojeg kirurškog zahvata puno brži i bezbolniji. Za pacijente je vrlo dobra garancija pri ugradnji implantata.
 • Sinus lift u kombinaciji s PRF protokolom u gornjoj čeljusti

  Nakon vađenja zuba, u području gornjih zubi dolazi do povećane resorpcije kosti koja rezultira neadekvatnom debljinom kosti za ugradnju implantata. U tom slučaju postoji mogućnost podizanja sinusa ili tzv. sinus lifta gdje se ugrađuje umjetna ili prirodna kost na samo dno maksilarnog sinusa kako bi se dobila odgovarajuća visina, debljina i čvrstoća kosti potrebna za ugradnju implantata. Kod sinus lifta je često moguće u istoj posjeti ugraditi implantat, no to također ovisi o debljini preostale kosti.
 • Ugradnja umjetne kosti

  Ugradnja umjetne kosti je zahvat koji uključuje aplikaciju granuliranog materijala i membrane u bezubno područje. Vrlo bitno je naglasiti kako nadogradnja kosti produljuje cijeli proces ugradnje zubnih implantata za otprilike 8-12 mjeseci kako bi se dobilo dobro stanje kosti i tkiva koje je pogodno za ugradnju implantata.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

 • Nužno je prihvatiti opće uvjete.


 • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.