Novost u našem centru – zubni nakit za odvažne!

Novost u našem centru - zubni nakit za odvažne!

Novost u našem centru – zubni nakit za odvažne!

Novost u našem centru - zubni nakit za odvažne!
S vama rado dijelimo naše znanje i kroz stručne savjete vas želimo educirati o važnosti brige o oralnom zdravlju i mogućnostima koje vam moderna stomatologija nudi u našem centru. Za sve ostale informacije uvijek nam se možete obratiti na email info@drstimac.com ili nas nazvati na +385 1 36 33 602.
Znate li što su grillzi? Bez obzira na to volite li današnju hip-hop kulturu ili ne, neke od vas će sigurno privući ovaj popularni trend nakita na zubima, koji odavno više nije samo za rappere i gangstere. Zašto i ne bi? Drukčiji, je odvažan, neki novi način da se izrazite i predstavite svijetu oko vas. Upravo smo se iz tog razloga odlučili na dizajn i izradu vlastitih grillza, trenda koji još dosad nije zaživio u Hrvatskoj. Želimo mladim urbanim ljudima pružili nešto drukčije i zanimljivo, sudar s drugim kulturama i jedan zanimljiv način osobnog statementa. Želimo vam pomoći naći vašu točku na i

Koliko je star ovaj trend?

Grill ili grillz (na engleskom poznato i pod fronts ili golds) je nakit koji se uglavnom nosi preko prednjih zuba. Može se prostirati preko više zubi, ili biti mali dekorativni dodatak određenom zubu. Iako su ga popularizirali rapperi i američka hip-hop kultura, sama tradicija nošenja nakita na zubima mnogo je starija, ima plemenite korijene i seže u mezoameričku civilizaciju starih Maja na području današnjeg Meksika, koji su voljeli ukrašavati vlastito tijelo nakitom. Bušili su tako i zube i u njih ugrađivali komade žada. Trend je opstao kao hir među populacijom dubljeg džepa, evoluirajući u zlatne krunice na zubima. U SAD-u je posebice bio popularan u zlatnom dobu gangstera u 20im i 30im godinama 20. stoljeća.  Nakon rastućeg trenda ukrašavanja prednjih zubi među poklonicima rap kulture u 80im i 90im godinama prošlog stoljeća, trend je danas otišao u drugačijem smjeru. Nose ga celebrityji, manekenke i mladi ljudi općenito, jer u njemu vide suptilan način da se dodatno istaknu u masi. Istom mišlju se vodio i stručni tim našeg centra kad je odlučio prigrliti i predstaviti ovaj trend. Naš trud i ljubav prema kreativnom i neobičnom pozdravili su i drugi. Pratitelji hrvatske influencerske scene možda su primijetili da naše grillze ovih dana nosi i mijenja na svojim zubima poznata influencerica i rap kulerica Karla Zelić poznatija kao @superbabekillah.

Kako se izrađuju grillzi?

Grillze u našem centru izrađujemo od metala (zlata ili kromkobalta), koji po želji može biti obogaćen cirkonima. Izrađujemo ih ručno i u potpunosti su individualizirani kako bi savršeno pristajali vašim zubima. Važno je za znati da nije riječ o fiksnom modnom dodatku (poput primjerice, cirkona na zubu). Drugim riječima, lako se skida i stavlja po želji, bez ikakvog oštećivanja zubi. Izrađujemo ih tako da vam prvo uzmemo otisak zuba, iz kojeg se izrađuje kalup za grillz. Na njemu radimo određeno vrijeme, te grillz nakon probe na vlastitim zubima odmah nosite u ustima doma! Svi modeli grillza u Štimac centru dostupni su u 2 varijante izvedbe materijala, zlatnoj ili gold i kromkobaltnoj ili chrome. O zlatu kao plemenitom metalu ne trebamo ni govoriti, a isto tako možete biti sigurni i s kromkobaltnim grillzima. Riječ je o hipoalergenom metalu, pa se ne morate bojati nikakvih alergija. 

Mogu li grillzi biti štetni za zube?

Grillzi izrađeni uz nadzor profesionalca (odgovornog stomatologa) nisu nimalo štetni za vas! Izrađuje vam se nakit od plemenitog metala, po vašoj mjeri. Grillzi savršeno pristaju vašim zubima, ne izazivajući nikakve dentalne probleme. Možete ga skidati i stavljati kad god vam odgovara. kako se stavljaju grillzi Ako ih izrađujete na sumnjivim mjestima, uz uzimanje otiska pomoću voska ili jeftinih otisnih masa, te ako se odlučite na jeftinu varijantu metala sumnjivog sastava, grillz može dovesti do neugodnosti. Moguće su iritacije, alergijske reakcije i bakterijske infekcija desni. Stoga vam savjetujemo da izbjegavate ovakve opcije koje nisu dobre za vaše dentalno zdravlje i grillze izradite kod stručnjaka. Jesmo li vas uspjeli zainteresirati za ovaj zanimljivi trend? Dostupne modele naših grillza i njihove cijene možete vidjeti na našem Grillz by Štimac centar webu, a ne zaboravite ni da je kod nas moguća i izrada grillza po vašoj želji!

Posljednje objave