Posljednjih godina pojavile su se mnoge inovacije u dentalnoj implantologiji. Jedna od glavnih inovacija na području implantologije je PRF protokol koji omogućuje regeneraciju kosti pomoću naše krvi i plazme. PRF metoda koristi se i u estetskoj kirurgiji lica za mezoterapiju, a u posljednje je vrijeme donijela mnoge prednosti za pacijente koji se odluče na ugradnju implantata.

Ako su vam do sada dijagnosticirali da nemate dovoljno kosti za ugradnju implantata, PRF metodom imate puno veće mogućnosti da premostite taj problem i postanete kandidatom za ugradnju implantata.

Kako izgleda PRF protokol?

Cijeli proces započinje uzimanjem krvi pacijenta, koja se daljnjom obradom kroz koagulaciju centrifugom, u za to predviđenom stroju, razdvaja. Razdvajanjem sastojaka krvi dobivamo membranu za brži jednostavniji i sigurniji ishod ugradnje implantata kod slučajeva nedostatka kosti. To je potpuno bezopasna i sigurna metoda gdje se ne koriste nikakvi umjetni materijali osim pacijentove krvi. Za pacijente je vrlo dobra garancija pri ugradnji implantata.

Što PRF protokol znači za pacijenta bez kosti?

PRF protokol omogućava puno brže cijeljenje mekih tkiva te je oporavak nakon bilo kojeg kirurškog zahvata puno brži i bezbolniji. PRF protokolom se iz krvi pacijenta dobiva potpuno prirodni preparat bogat faktorima rasta. Faktori rasta su bitna karika u cijeljenju mekih i tvrdih koštanih tkiva te je stoga nezamjenjiv u oralnoj kirurgiji i implantologiji. Svakodnevno ga primjenjujemo na pacijentima i rezultati su izvanredni.
Za više informacija o rješenjima u slučaju nedostatka kosti za ugradnju implantata, kontaktirajte nas putem emaila na info@drstimac.com ili putem kontakt forme.

O autoru

Filip Štimac

Filip Štimac

dr. med. dent, spec. oralne kirurgije

Filip Štimac dr.med.dent. specijalizirao je oralnu kirurgiju na Stomatološkom fakultetu i time se pridružio uskom krugu specijalista oralnih kirurga Hrvatske. Više godina zaredom uvršten je među najbolje oralne kirurge u Hrvatskoj. Istraživanje i implementacija novih tehnologija u implantologiji njegovo je usmjerenje i velika strast.

Postavite pitanje autoru