Makeover 2018.

Vesna Divjanović

U nastavku našeg dentalnog makeovera za 2018. godinu predstavljamo Vam našu treću dobitnicu – Vesnu Divjanović, 63-godišnju umirovljenicu iz Zagreba. Vesna je u ordinaciju došla bez ijednog zuba u čeljusti, a kako se Filip Štimac dr.med.dent., specijalist oralne kirurgije zajedno sa svojim stručnim timom pobrinuo za Vesnin dentalni slučaj saznajte u nastavku.


“ZUBNE PROTEZE POSTALE SU MOJA NOĆNA MORA”

Vesna je odmalena imala probleme sa slabim i oštećenim zubima, te se dugi niz godina borila s parodontozom. Prije 10-ak godina ostala je bez svih zubi, a njezin život se tada u potpunosti promijenio. Proteze koje je u to vrijeme nosila, žuljale su ju te nije mogla normalno funkcionirati, a stalan strah da će joj proteze ispasti prilikom jedenja, pričanja i smijanja utjecale su na njezino samopouzdanje. Vesna je po prirodi jako vesela i društvena osoba, svakodnevno se družila s prijateljima, išla je na različite zabave i druženja, no rekla nam je da se zadnjih nekoliko godina promijenila i povukla u sebe. Sada, kada je transformacija završena, Vesna nam je pokazala svoje veselo i sretno lice i dokazala da se s novim osmijehom osobe zaista preporode!

UGRADNJA IMPLANTATA KAO NAJBOLJE RJEŠENJE

Filip Štimac dr.med.dent., specijalist oralne kirurgije maksimalno se posvetio Vesninom slučaj tako da je od potpuno bezube čeljusti napravljen funkcionalan i estetski savršen osmijeh.

“Kada je Vesna došla u ordinaciju, vidjeli smo da je riječ o potpuno bezuboj čeljusti te da će na njenom slučaju morati raditi cijeli tim stručnjaka koji uključuje oralnog kirurga, protetičara i dentalne tehničare. U njenom slučaju najbolja opcija za fiksan rad (rad koji se ne vadi iz usta) bila je ugradnja zubnih implantata što je danas jednostavan kirurški zahvat kojime se u kost stavljaju dentalni implantati – budući nosači zubnog mosta. Vesnin rad napravljen je od najboljih materijala koji su estetski savršeni i dugotrajni te koji pacijentu vraćaju lijep izgled i funkcionalnost zubi. Fokus u rehabilitaciji bila je brzina i bezbolnost, pa se cijeli postupak dobivanja novog osmijeha odvijao u svega nekoliko kratkih posjeta stomatologu.”

OD BEZUBE ČELJUSTI DO POTPUNO NOVOG OSMIJEHA

Danas veliki broj osoba pati od nedostatka svih zubi u čeljusti te se svakodnevno susreću s posljedicama nedostatka zubi poput smanjene funkcije normalnog žvakanja, pričanja i smijanja. Sa svim tim problemima susretala se na dnevnoj razini i Vesna.

“Dugo sam se mučila s protezama koje su mi bile pomične i jako teško sam ih mogla kontrolirati s obzirom  da sam bila bez ijednog zuba te se nisu imale za što držati, a sada uz ugradnju implantata i s novim osmijehom osjećam se fantastično! Iskreno rečeno, nisam mislila da će ova dentalna transformacija toliko pozitivno djelovati na mene. Nadala sam se da ću se ponovno moći smijati, ali nisam očekivala da će biti baš ovako velika promjena. Sada se uz novi osmijeh, smijem i igram sa svojim unucima bez skrivanja osmijeha, izlazim s prijateljicama na kavu, otvorenija sam, ma jednostavno se idealno osjećam.
Željela bih reći svima koji se nalaze u situaciji u kakvoj sam ja bila da se pokrenu jer osmijeh je jako bitan pogotovo ako se svakodnevno krećemo među ljudima. Niti jedan zahvat me nije bolio, doktor mi je detaljno objasnio što će se sve raditi, a što se tiče tima ne znam koga bi prvo pohvalila, svi su idealni, ljubazni i strpljivi. Nitko me nije osuđivao radi moje dentalne situacije, nego sam osjećala kao da me svi razumiju i da mi žele pomoći. Štimac centar moja je preporuka svim ljudima s dentalnim problemima.”

Zanima vas više? Pošaljite nam upit i saznajte preporuke naših doktora dentalne medicine

Josip Bekić

Josip Bekić, 23-godišnji mladić iz Zadra drugi je dobitnik našeg dentalnog makeovera za 2018. godinu. Josip se zbog nedostatka zubi povukao u sebe, prestao se smijati i izbjegavati društvo u najboljim godinama života. K tome, zbog nedostatka financijskih sredstava i straha neprestano je odgađao posjete stomatologu. Međutim,  zahvaljujući doktorici Maji Jagodić-Štimac i stručnom timom našeg centra, Josip je dobio novi osmijeh koji sada bez srama pokazuje kada god stigne.

Josip je u našu ordinaciju došao s vrlo lošom dentalnom situacijom te je imao poteškoća s govorom, smijanjem i jedenjem. Sve to negativno je utjecalo na njegovo samopouzdanje i ponašanje u društvu, što je nastojao čim više izbjegavati. Nesigurnost i nedostatak samopouzdanja zbog stanja zubi sprječavao je Josipa u dobivanju posla te je zaista mislio da se nalazi u bezizlaznoj situaciji.

Problemi s njegovim zubima započeli su prije par godina kada ga je na povratku iz noćnog izlaska presrelo nekoliko starijih mladića koji su ga fizički napali prilikom čega je zadobio udarce u čeljust te tako ostao bez prednjih zubi. Od tada, Josip je sve manje važnosti pridavao održavanju oralne higijene te na kraju i u postupnosti zanemario svoje zube.

PRIRODAN IZGLED ZUBI UZ BEZMETALNU KERAMIKU

Kod Josipa je  bio vidljiv nedostatak zubi i velik broj karijesa zbog kojih je svakodnevno trpio bolove koji su ga sputavali u vođenju normalnog života. Nakon detaljnog pregleda i RTG dijagnostike ustanovljeno je da će biti potrebno izvaditi zube koji se nisu mogli spasiti, a potom izliječiti one zahvaćene karijesom. Nakon prve faze mogli su se nastaviti raditi mostovi i keramičke krunice. Bezmetalna keramika materijal je koji najčešće koristimo te svojom kvalitetom predstavlja vrhunac estetske stomatologije jer se svojim izgledom nimalo ne razlikuje od zdravih i prirodnih zubi.

Ovaj povučeni i sramežljivi mladić, vođen stručnim pristupom doktora već nakon prvog dolaska potpuno se opustio i postao pravi primjer pacijenta koji više ne zna za strah od stomatologa nego se veseli svakom dolasku u ordinaciju. Josipova cjelokupna transformacija trajala je svega mjesec dana.

KREĆEM NA RAZGOVORE ZA POSAO PUN SAMOPOUZDANJA

Josip danas s ponosom i vidljivom srećom pokazuje kako se njegov život s novim osmijehom u potpunosti mijenja.

“Nakon nezgode koju sam doživio, sanjao sam da ću jednoga dana ponovno imati lijep osmijeh, a moje želje i snovi napokon su se i ostvarili. Do sada sam imao velike probleme, nisam se smijao, izbjegavao sam ljude, bio sam nesretan sa sobom i svojim zubima. Sada se napokon osjećam sretno i zadovoljno, veselim se svakom novom danu i od sada ću živjeti punim plućima. Napokon krećem na razgovore za posao pun samopouzdanja i podignute glave te vjerujem da ću sada imati više sreće nego prije.

Tijekom svih zahvata doktorica se prema meni odnosila s puno pažnje te nisam osjetio nikakvu bol. Zahvaljujem se cijelom timu Štimac centra što su mi promijenili život i omogućili da se ponovno smijem.”

IMALA SAM VIZIJU JOSIPOVOG NOVOG OSMIJEHA

Na čelu tima koji je radio na Josipovom makeoveru bila je Maja Jagodić – Štimac, dr.med.dent, koja je objasnila svoju viziju kada je upoznala Josipa i njegovu situaciju.

“Svaki pacijent je individua te su svakom pacijentu potrebni drugačiji tretmani. Kada je Josip prvi puta došao kod mene u ordinaciju, njegova dentalna situacija bila zaista u lošem stanju. Međutim, to stanje nije bilo nepopravljivo te sam odmah na početku imala viziju što se točno treba napraviti kako bi ovaj skromni mladić zasjao osmjehom kojeg će dalje ponosno pokazivati svima. Vizija i slika završnog rada nešto je što svaki stomatolog mora imati kako bi rad bio na visokoj razini estetike i kvalitete.”

Zanima vas više? Pošaljite nam upit i saznajte preporuke naših doktora dentalne medicine

Mirela Habdelić

U našem dentalnom makeoveru za 2018. godinu predstavljamo vam prvu kandidatkinju Mirelu Habdelić, 40-godišnju majku iz Svete Nedjelje koja se zbog svoje loše dentalne situacije počela povlačiti u sebe i izbjegavati bilo kakva javna okupljana, pa čak i okupljanja sa svojom obitelji. Za slučaj Mirele pobrinula se Maja Jagodić-Štimac, dr.med.dent. zajedno sa svojim brojnim stručnim timom.

BRIGA O ZUBIMA BILA JE NA ZADNJEM MJESTU

Mirela je svoje najbolje godine života provela skrivajući svoj osmijeh jer joj je bilo neugodno što je sama sebi dopustila da se zubi toliko unište. Ovoj skromnoj ženi uvijek su prioritet bila djeca, obitelj i posao te je sebe stavljala na zadnje mjesto. Uz sve to, veliki strah od stomatologa sprječavao ju je da se na vrijeme počne boriti za svoje zube premda su joj mnogi govorili da krene rješavati dentalno stanje dok ne bude već prekasno. Skupila je hrabrosti te se prijavila na Štimac makeover i želja za novim osmijehom joj se ostvarila!

LIJEČENJEM I SPAŠAVANJEM POSTOJEĆIH ZUBI DO NOVOG OSMIJEHA

Mirela je pravi dokaz koliko osmijeh znači te koliko može promijeniti osobu iznutra i izvana. U Mirelinom slučaju karijes je bio prisutan na svim zubima te je dentalna situacija bila toliko loša da Mirela nije mogla više normalno funkcionirati, komunicirati, jesti i žvakati hranu te je svakodnevno trpjela jake bolove. Prvi korak bio je spašavanje zubi koje je bilo potrebno prvo izliječiti i nadograditi kako bi se mogao napraviti završni protetski rad odnosno keramički most na njezinim vlastitim zubima. Postigla se savršenu estetika osmijeha, a svi zahvati rađeni su pod anestezijom kako Mirela ne bi osjetila apsolutno nikakvu bol.

S NOVIM OSMIJEHOM OSJEĆAM SE PREPOROĐENO!

Mirela nije mogla sakriti sreću nakon što je vidjela svoju transformaciju: “Osmijeh koji sada imam nisam mogla niti sanjati te sam neizmjerno zahvalna doktorici Štimac što mi je pružila priliku za novi osmijeh. Kada sam se prvi put pogledala u ogledalo nisam mogla vjerovati da sam to ja! S novim osmijehom osjećam se slobodnije, ne skrivam više svoj osmijeh iza ruke nego ga radosno pokazujem svima. Htjela bi reći da je doktorica Maja, doktorica koja je opuštena, komunikativna i pristupačna te je sam odnos doktor – pacijent odličan. U centru su svi jako dragi i spremni pomoći što je imalo veliki utjecaj na mene da se opustim i prebrodim strah od zubara.

Svima koji se nalaze u situaciji u kakvoj sam ja bila prije, savjetovala bi da se pokrenu, jer ako sami ne odluče ništa ih neće pogurati. Ja sam oduševljena cijelim pristupom, osjećala sam se potpuno opušteno baš kao u svom domu, a što mi je najvažnije nisam osjetila apsolutno nikakvu bol na zubarskoj stolici!”

 

Zanima vas više? Pošaljite nam upit i saznajte preporuke naših doktora dentalne medicine

Razmišljate o svojoj dentalnoj situaciji? Niste sigurni što Vam je činiti? Pošaljite nam upit i saznajte preporuke naših stručnjaka:

  • Nužno je prihvatiti opće uvjete.


  • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Nazovi odmah