Kroz posljednjih nekoliko godina, hijaluronski fileri postali su zlatni standard kada govorimo o popunjavanju bora i usana. 

Svoju popularnost duguju prvenstveno svojim iznimno učinkovitim sastojcima koji licu daju nov, osvježen i mlađi izgled, a usnama punoću i savršen oblik.

No, što su točno hijaluronski dermalni fileri, zašto ih koristimo i kakve rezultate možemo očekivati, provjerite u nastavku teksta.

 

Što su hijaluronski dermalni fileri?

Dermalni fileri svojevrsna su zamjena za hijaluronsku kiselinu i kolagen koji se prirodno nalaze u stanicama naše kože.

Sastoje se upravo od te prirodne hijaluronske kiseline čija je glavna funkcija hidratacija i obnova kože te održavanje kože elastičnom, voluminoznom i glatkom bez bora.

Hijaluronska kiselina potiče i prirodno stvaranje kolagena koji je zaslužan za zategnuto, svježe lice te brže cijeljenje kože. 

 

Kako dermalni fileri djeluju?

Dermalni fileri ubrizgavaju se u problematična područja lica, odnosno u ona područja koja je potrebno revitalizirati. Nakon ubrizgavanja, hijaluronska kiselina odmah počinje djelovati ispod kože i u stanicama.

Hijaluron u filerima će potaknuti stvaranje i zadržavanje vode u koži te na taj način zagladiti linije lica, obnoviti izgubljen volumen i učiniti lice svježijim.

Osim toga, fileri mogu potaknuti i prirodno stvaranje hijaluronske kiseline i kolagena u koži, na taj način produžujući blagotvorni učinak i rezultate tretmana.  

 

Koja je njihova najčešća primjena?

Fileri se najčešće primjenjuju na usnama, no gotovo jednako česta je i njihova upotreba za obnovu kože lica i dekoltea, te izglađivanje bora.

Kada govorimo o usnama, dermalni fileri ispunit će tanke usne, podariti im idealan volumen i naglasiti njihov prirodan oblik. Na taj način pomoći će da se postigne potpuni sklad i simetrija lica.

Osim toga, hijaluronski fileri često se koriste i za umanjivanje znakova starenja kao što su bore, gubitak elastičnosti kože te čak i promjene u konturama lica.

Najčešće bore koje se tretiraju filerima su tzv. pušačke bore, bore oko usta i nazolabijalne bore (bore koje se protežu od nosa do usana). 

 

Jeste li dobar kandidat za filere?

Dermalni fileri mogu se početi primjenjivati već pri prvim znakovima starenja, prvi prvim naznakama bora ili gubitka volumena u koži lica.

Dakle, dobne granice za aplikaciju filera nema, a dobar kandidat je svaka osoba koja želi izgledati svježije, odmornije i mlađe, koja pati od manjka samopouzdanja zbog nedostataka na licu ili pak zbog tankih usana koje su izgubile svoju prirodnu punoću.

Idealan ste kandidat ako želite na prirodan, neinvazivan način poboljšati izgled svoje kože, te ako želite trenutačne i prirodne rezultate.

 

Je li aplikacija hijaluronskih filera bolna?

Hijaluronski dermalni fileri apliciraju se u kožu vrlo tankim iglicama, no kako bi spriječili svaku neugodnost, prije tretmana na lice se nanosi anestetik.

Topikalna anestetska krema ublažit će, odnosno ukloniti bol i nelagodu od uboda iglica, te će cijeli proces biti potpuno bezbolan.

Osim toga, cijeli tretman je brz, traje svega desetak minuta, pa nećete osjetiti ni psihološku nelagodu od dugotrajnog sjedenja ili pak razmišljanja o tretmanu.

 

Kada možete očekivati rezultate?

Prvi rezultati bit će vidljivi već kroz nekoliko dana, a potpuni rezultati i prekrasan izgled kože pokazat će se nakon dva tjedna kada se hijaluronska kiselina u potpunosti raspodijeli na tretiranim dijelovima lica.

Ovisno o osobi i prirodi njezine kože, takvi rezultati mogu biti vidljivi čak i do 15 mjeseci. 

 

Koliko često se tretman mora ponavljati za najbolje rezultate?

Period između dva tretmana ovisit će o vrsti filera koji se koristi, te će se uglavnom razlikovati od osobe do osobe.  

S Juvederm filerima, primjerice, odlični rezultati mogu se zadržati čak 9 do 15 mjeseci, što znači da jednako toliko neće biti potrebno doći na drugi tretman.

 

Izgledajte i vi mlađe i odmornije!

Hijaluronski dermalni fileri prirodno su rješenje za obnavljanje kože lica i ispunjavanje usana koje su izgubile svoj volumen. 

Mogu se koristiti već pri prvim znakovima starenja, a rezultati su trenutačni i dugotrajni. Uz dermalne filere, vaša koža će zablistati, a vaše samopouzdanje znatno porasti.

O autoru

Elena Štimac

Elena Štimac

dr. med. dent.

Elena Štimac, dr.med.dent. rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala je na Stomatološkom fakultetu, a trenutno je na specijalizaciji iz protetike. Svoj profesionalni razvoj u posljednje vrijeme sve više posvećuje visokoj estetici, kako osmijeha tako i lica, specijalizirajući se za estetske tretmane.

Postavite pitanje autoru