Vide Vam se desni dok se smijete? Niste zadovoljni svojim osmijehom?

Niste zadovoljni svojim osmijehom? | Stomatološka poliklinika Štimac

Vide Vam se desni dok se smijete? Niste zadovoljni svojim osmijehom?

Niste zadovoljni svojim osmijehom? | Stomatološka poliklinika Štimac
S vama rado dijelimo naše znanje i kroz stručne savjete vas želimo educirati o važnosti brige o oralnom zdravlju i mogućnostima koje vam moderna stomatologija nudi u našem centru. Za sve ostale informacije uvijek nam se možete obratiti na email info@drstimac.com ili nas nazvati na +385 1 36 33 602.

Današnjom estetskom stomatologijom mnogi problemi vrlo se efikasno rješavaju. Saznajte kako!

Urođena anomalija visokog zubnog mesa (tzv. gummy smile) česti je estetski problem kod mnogih pacijenata. Kod pacijenata takva estetska anomalija stvara nelagodu prilikom smijeha u društvu. Problem gummy smilea koji je nekad bio nerješiv, u današnjoj estetskoj stomatologiji se može vrlo efikasno riješiti.

Najčešće se primjenjuje gingivektomija laserom kod koje se zubno meso laserom podiže prema gore kako bi se smanjilo i dovelo na par milimetara višu razinu. Uslijed gingivektomije laserom se lagano ogoljuju zubni vratovi zbog čega je nakon gingivektomije na te zube potrebno staviti ljuskice. One su tanke keramičke ljuske koje se lijepe (cementiraju) na prednju površinu zuba, a mogu promijeniti položaj, oblik ili veličinu zuba, koja je vrlo česti problem kod osoba s gummy smileom.

Najčešće se kod gummy smilea zubi produljuju i vizualno povećavaju ljuskicama kako bi se dobio estetski savršen osmijeh. Priprema zuba za ljuskice je vrlo kratka i bezbolna. Zub se brusi samo površinski i to 0,33 mm čime se ne dira puno prirodna struktura zuba. Ljuskica se nakon toga lijepljenjem stapa s prirodnim zubom. Velika prednost ljuskica je što ne tamne tako da i nakon duljeg perioda izgledaju kao nove.

U slučajevima gdje je „gummy smile“ veliki, a zubi sitni i/ili postoje dijasteme (razmaci između zuba), može se raditi tretman cirkumcizije, odnosno uklanjanje viška desni laserom. U tom se slučaju također mogu staviti ljuskice. Na taj način se gingiva formira prema novim ljuskicama, pa se dobivaju potpuno kontrolirani rezultati. Ljuskice predstavljaju trajno rješenje u estetskoj stomatologiji, a ponašaju se i izgledaju kao potpuno prirodni zubi tako da pacijenti imaju osjećaj potpune prirodnosti i čvrstoće. Za sva pitanja, slobodno se javite Štimac centru dentalne medicine.

Posljednje objave

O autoru

Maja Jagodić-Štimac

Maja Jagodić-Štimac

dr. med. dent.

U preko 35 godina radnog iskustva postala je jedan od najiskusnijih stomatologa dijagnostičara u Hrvatskoj što njenim pacijentima u svakom trenutku daje puno povjerenje u plan terapije i terapijsku rehabilitaciju. Više godina zaredom uvrštena je među najbolje stomatologe u Hrvatskoj prema odabiru pacijenata, a 2018. godine je ušla i među top 2 finalistice izbora za poduzetnicu godine.

Postavite pitanje autoru