Za vaš novi osmijeh zadužen je – robot!

Za vaš novi osmijeh zadužen je - robot! - Stomatološka poliklinika

Za vaš novi osmijeh zadužen je – robot!

Za vaš novi osmijeh zadužen je - robot! - Stomatološka poliklinika
S vama rado dijelimo naše znanje i kroz stručne savjete vas želimo educirati o važnosti brige o oralnom zdravlju i mogućnostima koje vam moderna stomatologija nudi u našem centru. Za sve ostale informacije uvijek nam se možete obratiti na email info@drstimac.com ili nas nazvati na +385 1 36 33 602.

Svima nam je poznat ovaj scenarij: Godina je 1984., jedan cyborg stiže iz 2029. godine. On se sam regenerira, on je gotovo neuništiv, on zbog ugrađenih digitalnih sustava vidi sve vizualne spektre, čak posjeduje i rendgenski vid, a u sekundi može obraditi na desetke tisuća podataka i informacija. Došao jer traži jednu ženu – ona je Sarah Connor, a on Terminator! 

Sada zamislite jedan ovakav: Godina je 2019., vi dolazite u Štimac centar, potpuni pregled i dijagnostiku obavljate na jednom mjestu uz tehnološki najnaprednije rendgenske uređaje, sve je digitalno, a nove zube možete dobiti u 24 sata! Ustvari, njega ni ne trebate zamišljati, on je potpuno realan i možete ga doživjeti već danas.

Ono što ova dva scenarija povezuje su roboti. U našem slučaju robotima, točnije suvremenim strojevima i digitalizacijom povećali smo kvalitetu i brzinu u našem centru. Tako naši pacijenti mogu računati na maksimalnu udobnost, uz najveću moguću kvalitetu i preciznost izrade mostova, krunica i ljuskica. Naš je zubotehnički laboratorij opskrbljen najsuvremenijim tehnologijama i sistemima kao što su: Amann Girrbach glodalica, glodalica Sirona inlab, program Exocad i Sirona za dizajniranje zubi, program Cerec i intraoralni skener Primescan za digitalno otiskivanje zubi i mnogi drugi.

PRIMJENA SVEMIRSKE TEHNOLOGIJE 

Kada govorimo o robotskoj tehnologiji i potpunoj digitalizaciji, Amann Girrbach jedna je od kompanija koja svakodnevno postavlja nove trendove. Oni su ujedno i pioniri CAD-CAM tehnologije, koja se već desetljećima primjenjuje u svemirskoj tehnologiji, brodogradnji, automobilskoj i zrakoplovnoj industriji. Radi se o računalno potpomognutom dizajniranju i izradi protetskih nadomjestaka, tj. mostova, krunica i ljuskica. Zahvaljujući upravo CAD-CAM tehnologiji, mogućnosti unosa pogrešnih, nelogičnih ili nepotpunih podataka je gotovo nemoguća. Zato smo odlučili za njihove proizvode koji garantiraju najveće standarde u digitalnoj dentalnoj tehnologiji, ali i za ulaganje u digitalizaciju i automatizaciju. 

Zanimljiva je činjenica kako je za izradu jedne ljuskice u sklopu našeg high-tech dentalnog laboratorija potrebno tek 15-ak minuta, tu je još potrebno dodati vrijeme za pripremu i dizajn ljuskice, dok su dizajniranje i izrada većih protetskih radova gotovi unutar 24 sata. Ovakva brzina izrade prije tek nekoliko godina nije bila moguća. S druge strane, sama kvaliteta izrade, ali i kvaliteta materijala je neusporediva. Za ono što naši “roboti”, uz upute naših stručnjaka, mogu napraviti u samo 24 sata prije su bili potrebni dani, a katkad čak i tjedni.

BUDUĆNOST JE DIGITALNA!

Upravo smo se zato mi odlučili konstantno ulagati u nove robote, tj. u nove tehnologije. Tako postavljamo trendove u dentalnoj medicini na području Hrvatske. Fokusirani smo i na digitalizaciju svih procesa, koja nam omogućuje implementaciju novih metoda i načina pružanja usluga, što su prepoznali i hvale i naši pacijenti. Naglasak na tehnologiji u svim granama medicine prisutan je već nekoliko godina, a roboti zamjenjuju već puno procesa u dentalnoj medicini.

“Zato smo i u budućnosti fokusirani na daljnju digitalizaciju, odnosno cilj je digitalizirati sve postupke u dentalnoj medicini te postati vodeći centar izvrsnosti za digitalne tehnologije. Prema tome, u bližoj budućnosti planiramo nova ulaganja u digitalne tehnologije i širenje poslovanja u smjeru centra izvrsnosti što će nam ujedno omogućit ostvarenje vizije našeg razvoja kao vodeće dentalne ustanove za oralnu kirurgiju, protetiku, rendgensku dijagnostiku, estetsku i opću stomatologiju”, istaknula je Maja Jagodić-Štimac, dr.med.dent.

Teško je znati što budućnost donosi, ali jedno je sigurno, u 2029. posjećivat ćete nas u potpuno digitaliziranom Štimac centru. Možda vas dočekamo na recepciji (koja lebdi iznad tla) uz robota koji će automatski skenirati vaš zubni niz i poslati ga dalje u ordinaciju. Tamo vas uz našeg doktora dočeka drugi robot, koji će vam odmah izraditi osmijeh o kakvom ste oduvijek sanjali, a vi odlazite i prije nego ste zagrijali stolac u ordinaciji. No, nemojte toliko čekati, naručite se već danas, posjetite nas i uvjerite se da je budućnost već u našem centru. 

Nova predviđanja i što vas još očekuje saznajte u našoj sljedećoj priči.

Posljednje objave

O autoru

Maja Jagodić-Štimac

Maja Jagodić-Štimac

dr. med. dent.

U preko 35 godina radnog iskustva postala je jedan od najiskusnijih stomatologa dijagnostičara u Hrvatskoj što njenim pacijentima u svakom trenutku daje puno povjerenje u plan terapije i terapijsku rehabilitaciju. Više godina zaredom uvrštena je među najbolje stomatologe u Hrvatskoj prema odabiru pacijenata, a 2018. godine je ušla i među top 2 finalistice izbora za poduzetnicu godine.

Postavite pitanje autoru