Makeover 2016.

Makeover 2016 | Stomatološka poliklinika Štimac, Zagreb

Makeover 2016.

Makeover 2016 | Stomatološka poliklinika Štimac, Zagreb

Brzi preglednik sadržaja:

Marija

U našem makeoveru za 2016. godinu predstavljamo Vam prvu kandidatkinju Mariju, 34-godišnju majku tri djevojčice iz Zagreba. Za slučaj Marije pobrinuo se Filip Štimac, dr.med.dent., specijalist oralne kirurgije.

Marija

Spoj protetike i estetske stomatologije Mariji je omogućio da se ponovno smije i živi punim plućima. U njenom slučaju radilo se o zaista velikoj destrukciji zubi. Naime, karijes je postojao na svim zubima zbog čega je prije početka protetskih radova bilo ključno napraviti liječenja i spasiti zube koji se mogu spasiti.

Zubi su nadograđeni s obzirom na njihovu slabu strukturu i stanje u kojem je gospođa Marija došla u naš centar. Nakon što je završio proces liječenja krenulo se u opsežan rad koji je uključivao protetski rad, točnije krunice i mostove. U gornjoj čeljusti povezali smo zubne cirkonskim mostom a u donjoj čeljusti prednji zubi su spašeni dok je u stražnjim regijama kreiran cirkonski most. Finalni rezultat osmijehu naše drage Marije dao je neizmjernu prirodnost i estetiku, upravo ono što smo i željeli.

Povratak nasmiješenog i vedrog lica

Ovoj nezaposlenoj majci iz Zagreb život bez osmijeha nije bio lagodan. Suprug je također nezaposlen, a imaju tri djevojčice zbog čega je njena svakodnevica već duži niz godina bez osmijeha. Marija nam se povjerila i rekla da se voli smijati no zbog svojih zubi joj je neugodno te ih skriva rukom po cijele dane. Od početka do kraja terapije ugodno smo se družili s Marijom, a nakon završetka transformacije Marija nam je pokazala svoje drugo – nasmiješeno i vedro lice. Promjena u ponašanju, stavu te neprestano smijanje pokazalo je kakva je vedra osoba Marija te joj želimo da novim osmijehom krene u novo poglavlje u životu!

Pročitajte što je Marija izjavila medijima nakon završene transformacije: „Došla sam kod doktorice Štimac sa velikim grčem no kako su započeli radovi svaki puta mi je bilo sve lakše te sam se u potpunosti opustila. Zahvaljujući njima, sada u ogledalu vidim novi osmijeh, novu osobu, novu ženu. Ni u snu nisam očekivala ovakav osmijeh. Svi u centru su dragi, predivni i puni podrške.“

Snježana

U našem humanitarnom dentalnom makeoveru za 2016. godinu predstavljamo Vam drugu kandidatkinju Snježanu, 46-godišnju majku dvoje djece iz Zagreba. Za slučaj Snježane pobrinula se Maja Jagodić Štimac, dr.med.dent.

Snjezana

U slučaju gospođe Anderle glavni faktor u kreiranju novog osmijeha bili su implantati. Naime, u njenom slučaju bio je vidljiv veliki nedostatak zubi, a detaljnom dijagnostikom i snimkom ortopana u našem centru uočeno je kako je došlo i do povlačenja kosti zbog čega je bilo potrebno ugraditi umjetnu kost i membranu kako bi implantati mogli srasti s kosti i biti dovoljno čvrsta potpora implantatima. Nakon dva do tri mjeseca nastavilo se s protetskim radovima te su Snježani kreirani i postavljeni keramički mostovi koji su joj u potpunosti pružili novi izgled te nevjerojatan i prirodan osmijeh. Spoj protetike i implantologije dao je Snježani nevjerojatan osmijeh, ali i prirodnost, što je i cilj današnje vrhunske dentalne medicine.

Djeca su željela vidjeti mamin osmjeh

Ovoj samohranoj majci iz Zagreba život nije bio nimalo lagodan. Suprug joj je poginuo kada je sin imao svega 2 godine koji je još kao beba završio u bolnici zbog zdravstvenih problema. Od tog trenutka Snježana je sve što je imala uvijek davala svojoj djeci zbog čega za sebe nije imala vremena, ali niti financija. Na ovogodišnji humanitarni makeover prijavila su je djeca jer su željeli vidjeti mamimn osmijeh na licu, posebice sin koji je nedavno imao i krizmu gdje je želio vidjeti mamin novi osmijeh.

U nastavku pročitajte što je Snježana izjavila medijima nakon završene transformacije: „Upoznala sam doktoricu Štimac sva u strahu ali i nadi da bi mene mogla odabrati. Više od svega željela sam novi osmijeh, no nisam mogla zamisliti da ću ovako izgledati. Zapravo, još uvijek ne vjerujem. Sada jedva čekam vidjeti svoju djecu i izvesti ih van da se skupa smijemo.“

Mirela

U nastavku našeg humanitarnog dentalnog makeovera za 2016. godinu predstavljamo Vam treću kandidatkinju – Mirelu, 37-godišnju majku dvoje djece iz Splita. Za slučaj Mirele pobrinuo se Filip Štimac, dr.med.dent., specijalist oralne kirurgije.

Mirela


Kod Mirele opcija ALL ON FOUR idealno je rješenje gdje se dugotrajna bezubost riješila ugradnjom čak osam implantata ( ugrađena su po četiri implantata u svaku čeljust). ALL ON FOUR fiksna je opcija u kojoj se ugrađuju četiri implantata u jednoj čeljusti te se na njih trajno fiksira zubni most. Riječ je o opciji ugradnje implantata koja je fiksno i stabilno rješenje, a ujedno i jedno od najpopularnijih rješenja kod bezubih čeljusti, kako financijski tako i funkcionalno. U obje čeljusti implantološkim zahvatima tj. ugradnjom implantata započeli su opsežni radovi povratka zubi i osmijeha na licu naše drage Mirele. Nakon četiri mjeseca koja su bila potrebna za sraštavanje te nastavak radova, kreirani su keramički mostovi čime je Mireli novi osmijeh vratio i nadu u novi život, ali i olakšao žvakanje te govor.

Od bezube čeljusti do savršenog osmijeha uz All-on-4 opciju

Ova nezaposlena majka iz Splita osim postepenog gubitka zubi borila se i sa parodontozom zbog čega je na kraju i izgubila sve zube. Suprug je također nezaposlen, a uz dvoje djece kojima se trude priuštiti sve potrebno život nije nimalo jednostavan. Mirela nam je otkrila već na samom početku našeg druženja kako je nedostatak zubi utjecao na njezino samopouzdanje te se javio osjećaj srama, tuge i razočarenja, a postupno se počela udaljavati od prijatelja, rodbine te izbjegavati veća okupljanja. Unatoč početnom osjećaju srama i povučenosti, naše druženje s Mirelom bilo je izuzetno ugodno, a nakon završetka transformacije Mirela nam je pokazala svoje nasmiješeno lice prepuno nade u život. Promjena u ponašanju te neprestano smijanje pokazalo je još jednom koliko zubi i osmijeh znači svakoj osobi, pa tako i Mireli Perkušić.

Pročitajte što je Mirela izjavila medijima nakon završene transformacije: „S obzirom da ništa u životu nisam dobila osjećaj sreće i sve emocije koje su me preplavile saznanjem da sam upravo ja odabrana za makeover ne mogu se riječima opisati. Pod velikim sam dojmom, pa možete li zamisliti, od svega par zubi odjednom imam ponovno sve zube! Ponovno učim jesti i govoriti, ali i gledati se u ogledalo bez srama.“

Marina

Posljednja kandidatkinja ovogodišnjeg humanitarnog dentalnog makeovera je Marina, 26-godišnjakinja iz Velikog Grđevca, mjesta koji se nalazi na pola puta između Daruvara i Bjelovara. Za slučaj Marine zaslužna je Maja Jagodić- Štimac, dr.med.dent.

Marina

Kod Marine situacija je bila vrlo loša te se prije svega trebalo napraviti temeljno čišćenje zubnog kamenca i zubnog mesa koje je bilo vidno upaljeno. Potom su slijedila liječenja te ispuni čime su njezini zubi dobili početnu bazu za nastavak radova. Zbog devastirane usne šupljine riječ je o vrlo kompleksnim radovima koji su zahtijevali spoj različitih grana dentalne medicine. Nezaobilazan u procesu ovog makeovera bio je i naš dentalni laboratorij.

Cijeli proces trajao je 6 mjeseci upravo zato jer sam željela izliječiti zube koji se daju spasiti te ih u potpunosti pripremiti prije nastavka radova. Uz pomoć visoko sofisticiranih tehnologija, ponajviše CAD-CAM tehnologije kreirali smo ljuskice i bezmetalne, cirkonske krunice kojima smo vratili estetiku zubi i osmijeh Marini.

Novi blistavi osmijeh uz pomoć keramičkih ljuskica i cirkonskih krunica

Ova 26-godišnjakinja ima problema sa zubima od svoje 20-te godine. Tada su se pojavili prvi problemi lomljenja zubi te su postajali sve krhkiji što je s vremenom rezultiralo i jakim bolovima. Svakom godinom zbog neodlaska stomatologu stanje zubi postajalo je sve lošije. Počela je skrivati osmijeh i usta u društvu te je to utjecalo i na njezino samopouzdanje. Često se gledala u ogledalu sva u plaču pitajući se zašto se to upravo njoj događa, a tada je njezin brat pronašao natječaj za humanitarni makeover te ju odlučio prijaviti.

Doživljaje i šok koji je doživjela saznanjem da je upravo ona odabrana kandidatkinja Marina je rado ispričala medijima: „Nisam mogla vjerovati da sam odabrana. Nevjerojatno je! Još uvijek mislim da je riječ o grešci i da se to nije meni dogodilo. Cijelo vrijeme sam iščekivala što će biti, kako ću izgledati i bila sam vrlo uzbuđena kada sam se prvi put pogledala u ogledalo. To nisam ja kada se pogledam u ogledalo. To je neka druga osoba koja ima lijep osmijeh. Još mi je sve novo i trebat će mi vremena da se naviknem.“

ŽELITE RIJEŠITI SVOJ PROBLEM SA ZUBIMA?

Opišite nam što Vas muči i saznajte što preporučujemo u Vašoj situaciji.

Zanima Vas više?

POŠALJITE NAM UPIT
    • Nužno je prihvatiti opće uvjete.

    • Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@drstimac.com ili svoje postavke promijenite ovdje.


  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.