Misija: hollywoodski osmijeh

Misija: hollywoodski osmijeh - Stomatološka poliklinika

Misija: hollywoodski osmijeh

Misija: hollywoodski osmijeh - Stomatološka poliklinika
S vama rado dijelimo naše znanje i kroz stručne savjete vas želimo educirati o važnosti brige o oralnom zdravlju i mogućnostima koje vam moderna stomatologija nudi u našem centru. Za sve ostale informacije uvijek nam se možete obratiti na email info@drstimac.com ili nas nazvati na +385 1 36 33 602.

Često se susrećemo s upitima kako postići osmijeh kakav imaju hollywoodske zvijezde. Mnogi se nadaju kako će jednog dana i oni tako zablistati, ali ipak su jako sumnjičavi je li to u njihovom slučaju moguće.

Kako bismo demistificirali cijeli postupak i otkrili što stoji iza pojma hollywoodskog osmijeha, pripremili smo za vas video koji u koracima prikazuje put od devastirane usne šupljine do estetski savršenog osmijeha.

Nakon dijagnostike dentalnog stanja naše pacijentice, zube koji se nisu mogli spasiti morali smo izvaditi, a ostale smo spasili liječenjem i nadograđivanjem cirkonskim krunicama, odnosno cirkonskim mostom.

Na tržištu postoji više materijala od kojih se izrađuju krunice. Dosad se najčešće koristila metal-keramika, ali danas upravo za slučajeve visoke estetike vrlo često koristimo cirkonsku keramiku koja je vrhunac estetske stomatologije. Svi nadomjesci s cirkonom djeluju potpuno prirodno, jer cirkon oponaša svojstva prirodnog zuba.

Ugradnja cirkonskih krunica brz je i bezbolan zahvat. Brušenje za krunice trajalo je oko pola sata, a nakon uzimanja otiska za laboratorij, krunice su bile gotove u samo 3 dana.

Urođena anomalija visokog zubnog mesa (gummy smile) čest je problem kod mnogih ljudi. On se danas može vrlo efikasno riješiti. Podizanjem zubnog mesa kod pacijentice u video prilogu postupkom kirurške gingivektomije, dobili smo temelje za veći i širi osmijeh. Kao i u slučaju bilo kojeg zahvata u našem centru, prije početka zahvata gingivektomije pacijentici smo dali lokalnu anesteziju kako bi sve prošlo potpuno bezbolno i ugodno. Gingivektomija može trajati nekoliko minuta, ovisno o količini tkiva koje treba biti odstranjeno.

U laboratoriju našeg centra napravili smo nakon toga takozvani digitalni smile design. 

Primjena najmodernije CAD-CAM tehnologije nam omogućuje pružiti pacijentima savršenu estetiku i preciznost u rekordnom roku. Pomoću specijaliziranih programa za dizajn zubi, u našem laboratoriju dizajniramo nove zube kako bi u potpunosti izgledom i funkcijom odgovarali licu pacijenta. Dizajn se zatim šalje u takozvanu glodalicu, koja u samo nekoliko sati izrađuje zube po zadanim parametrima i kao rezultat dobivamo prekrasnu liniju osmijeha!

Završna faza ove beauty transformacije i “točka na i” pravog hollywoodskog osmijeha bilo je popunjavanje i oblikovanje usana hijaluronskim dermalnim filerima Juvederm. Glavni sastaojak filera je hijaluronska kiselina koja se prirodno nalazi u našim stanicama te hidratizira kožu i zadržava vodu. Ta svojstva imaju odlične učinke na oblikovanje i osvježavanje kože lica. Kombinacija prirodnih svojstava najboljeg dermalnog filera na tržištu – Juvederm i umijeća naše doktorice specijalizirane za estetiku lica, rezultiralo je svježim i prirodnim izgledom usana te zaokružilo ovu beauty transformaciju na najbolji mogući način. 

 

Ovakva kombinacija brzih i jednostavnih zahvata postiže zaista zavidne rezultate. Ako i vi želite postati vlasnikom ovakvog predivnog osmijeha, slobodno nam se javite!

 

Posljednje objave

O autoru

Elena Štimac

Elena Štimac

dr. med. dent.

Elena Štimac, dr.med.dent. rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala je na Stomatološkom fakultetu, a trenutno je na specijalizaciji iz protetike. Svoj profesionalni razvoj u posljednje vrijeme sve više posvećuje visokoj estetici, kako osmijeha tako i lica, specijalizirajući se za estetske tretmane.

Postavite pitanje autoru